Connect with us

Business

Ce este contabilitatea, mai exact?

Published

on

Contabilitatea este modul in care afacerea dvs. inregistreaza, organizeaza si intelege informatiile si procedurile financiare fara de care nu ar putea functiona. Va puteti gandi la contabilitate ca la o masina importanta in care introduceti informatii financiare brute – inregistrari ale tuturor tranzactiilor de afaceri, impozite, proiectii etc. – care prezinta o poveste usor de inteles despre starea financiara a afacerii dvs. Contabilitatea va spune daca faceti sau nu un profit, care este fluxul dvs. de numerar, care este valoarea curenta a activelor si pasivelor companiei dvs. si care sunt partile din afacerea dvs. care castiga de fapt bani.

 

Contabilitatea si evidenta contabila se suprapun in multe feluri. Unii spun ca evidenta contabila este un aspect al contabilitatii. Dar daca doriti sa le separati, ati putea spune ca evidenta este modul in care va inregistrati si clasificati tranzactiile financiare, in timp ce contabilitatea utilizeaza aceste date financiare prin analize, strategie si planificare fiscala.

 

Ciclul de contabilitate

 

Contabilitatea incepe in momentul in care introduceti o tranzactie comerciala – orice activitate sau eveniment care implica banii afacerii dvs. in registrul companiei dvs. Inregistrarea in acest fel a tranzactiilor comerciale face parte din evidenta contabila. Si contabilitatea este primul pas din ceea ce contabilii numesc „ciclul contabil”: un proces conceput pentru a prelua informatii financiare brute si a stabili rapoarte financiare corecte si coerente.

 

In ziua de azi, majoritatea acestor reguli si procese sunt automatizate prin software-uri de contabilitate. Aceste soft-uri sunt “manevrate” de persoane sau firme specializate precum keez.ro. Aceasta este o firma contabilitate care ofera servicii complete in acest sens. Keez lucreaza cu elemente de digitizare si digitalizare sustinute de Inteligenta Artificiala precum si cu tehnologii utilizate de companii globale precum Google, Oracle, Facebook, Netflix si Microsoft. Mai mult, Keez are si parteneriat Raiffeisen, una din bancile de top ale Romaniei. Ambele au acelasi scop comun, si anume  digitalizarea si automatizarea afacerilor.

Este important, pentru ca traim intr-o era digitala si devenim, pe zi ce trece, dependenti de acest lucru. Bilantul, situatia veniturilor si situatia fluxurilor de numerar, toate sunt acum introduse in software-uri speciale si procesate mult mai usor si rapid. Situatiile financiare astfel evaluate va pot spune care sunt lunile dvs. cele mai profitabile, cati bani ati cheltuit pentru consumabile si care este valoarea totala a afacerii dvs. si multe alte lucruri importante.

Advertisement

 

De ce conteaza contabilitatea chiar si pentru cea mai mica afacere?

Contabilitatea va ajuta sa planificati cresterea. Fiecare mare calatorie incepe cu o foaie de parcurs. Cand planificati cresterea companiei dvs., este esential sa va stabiliti obiective. Cum ar trebui sa arate profiturile dupa un an? Dar dupa cinci ani?

Situatiile financiare va permit sa evaluati corect, cat de rapid se dezvolta afacerea dvs. Fara situatii financiare exacte, poate fi tentant sa reveniti asupra unor elemente precum cresterea vanzarilor. Fara situatii financiare, nu veti avea un raspuns obiectiv in ceea ce priveste drumul pe care se indreapta afacerea dvs.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending