Connect with us

Business

Ce este mai avantajos între pachetele funerare și servicii funerare individuale

Published

on

Cu siguranță toată lumea observă că agențiile de pompe funebre sunt tot mai răspândite. Motivul este unul evident, ce ține de serviciile complexe pe care acestea le oferă, venind în sprijinul familiilor îndoliate. Atât din punct de vedere religios, pentru alții din punct de vedere al cultului din care fac parte, cât și din perspectiva tradițională, acel ultim drum al defunctului implică numeroși pași și desigur un lung șir de lucruri, achiziții și servicii.

Din nevoie, cei responsabili cu organizarea acestui eveniment vor alege din rândul serviciilor funerare pe cele ce nu cunosc altă posibilitate, în timp ce de altele se ocupă personal. Nimic nu se compară cu implicația directă, aspect ce pentru cei rămași reprezintă echivalentul respectului și al meritului de apreciere manifestat față de defunct. Ce pare însă mai rentabil între a te ocupa de toată această forfotă și a alege pachetele de servicii specifice de la firmele de pompe funebre?

Serviciile funerare, între simbolistică, tradiție și necesitate

Cunoscând care sunt etapele unui astfel de eveniment, se subînțeleg și necesitățile. De la declararea decesului și constatarea acestuia, până la îngropare, de la pregătirea în sine a defunctului, priveghere, transport și drumul final – fiecare pas înseamnă nevoia unui sprijin specializat. Mai cu seamă pentru că legile în vigoare reglementează în ce fel trebuie să se desfășoare aceste evenimente, cu atât mai mult serviciile de pompe funebre sunt solicitate.

Cei axați pe acest segment de activitate pot pune la dispoziție servicii dintre cele mai complexe. Spre exemplu, pentru cei din capitală Rarox deservește nevoilor de  pompe funebre Bucuresti, oferind o gamă largă de sicrie, coroane, transport, medic pentru constatare de deces, îmbălsămare, ba chiar și consiliere și ajutor oferit în vederea obținerii ajutorului de înmormântare. Tot ei se pot ocupa și de incinerare, de organizare a parastasului sau de accesoriile multiple necesare acestor evenimente – lumânări, doliu, prosoape, etc.

Ce spune tradiția – cu mici excepții, astfel de aspecte rămân în seama familiei. În trecut întreaga comunitate se implica, mâncarea era făcută în casă, parastasul realizat cu toți oamenii satului. Toată lumea depunea un efort, întrucât altă cale nici nu exista.

 

Ce spun dogmele creștine – nu există o specificație clară despre cine și cum să pregătească defunctul. Ce este însă clar se referă la alte lucruri, la nevoia de prosoape, colaci și lumânări spre exemplu. De la ceea ce înseamnă ritualul de înmormântare în stil creștin unele tradiții s-au dezvoltat într-atât încât să fie atât de importante pentru familie: nevoia de a sparge ceva din sticlă după ieșirea defunctului din casă, nevoia de a plăti vămile, respectiv de a da pachete de pomană la fiecare oprire și citire a preotului, etc.

Cumulate, aceste aspecte redau împreună un eveniment funerar complex cu mii de pretenții și nevoia de lucruri variate. De aceea aceste momente nu se pot defini ca fiind simple. Din fericire însă, agențiile de profil sunt pregătite pentru toate aceste solicitări.

Avantajele serviciilor specializate

Advertisement

Aparent, solicitarea de pachete funerare pare să fie o alegere destul de usturătoare din punct de vedere financiar. De fapt, la o atentă analiză lucrurile nu mai sunt la fel. Pachetele funerare pot include până în cele mai mici detalii toate lucrurile necesare. Asta nu poate să însemne decât că în același loc se pot rezolva toate aspectele, se salvează timp, energie și chiar și resurse financiare.

Spre exemplu, cei de la Rarox pun la dispoziție pachete funerare ce se pot plăti cu talonul de pensie și după caz alte diferențe financiare. Asta înseamnă că pentru cei cu o limită de buget se pot orienta către acele pachete minime, reușind totuși să aibă în vedere toate cele ce se impun. Pachetele funerare pot include de la minimul de lucruri, sicriu, cruce şi transport până la cele complexe ce includ coroane, accesorii, colaci, manipulare sicriu, transport, chiar și coborârea în groapă.

Pentru cei practici astfel de pachete de servicii sunt considerate bine alese, ce nu mai dau bătăi de cap despre fiecare în parte. Sunt tot mai adesea solicitate, permițând o organizare mai rapidă și eficientă. În fapt asta este tot ceea ce contează în astfel de momente. Desigur, trebuie să existe și o agenție de încredere, ce va furniza lucruri și servicii de calitate.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending