Connect with us

Business

Ce este si cum se acorda ajutorul pentru deces?

Avatar

Published

on

Ajutorul pentru deces se acorda de catre statul roman in anumite circumstante si este un drept constitutional. El consta intr-o suma de bani pe care statul o aloca celui care se ocupa de inmormantarea unei persoane decedate, in anumite situatii stipulate clar in lege.

De ce se acorda ajutorul pentru deces?

Orice deces reprezinta o drama pentru familia celui care a trecut in nefiinta. Fie ca este vorba despre o persoana mai in varsta sau una mai tanara, familia sufera din cauza pierderii. Uneori moartea survine complet pe neasteptate, iar familia realizeaza ca nu are suficiente resurse financiare pentru derularea corespunzatoare a tuturor ritualurilor legate de inmormantare ce ar putea fi realizate cu succes de catre o firma de servicii funerare complete.

Primul lucru pe care trebuie sa-l cunoasca o persoana care doreste sa solicite statului roman un ajutor pentru decesul unei persoane dragi este faptul ca acesta este un drept clar definit in lege. Dincolo de a fi un ajutor la vreme de necaz, aceasta suma de bani intra in obligativitatea de plata a statului, pentru o persoana care a platit de-a lungul vietii mai multe taxe si impozite.

Cum poti obtine ajutorul pentru deces?

Conform reglementarilor legale, sunt trei persoane care pot solicita si primi ajutorul pentru deces. Aceste persoane sunt:

 • asiguratul
 • pensionarul
 • un membrul al familiei

In situatia in care decedatul este asigurat sau pensionar, ajutorul va fi inmanat unei persoane care are o conexiune cu cel decedat. Poate fi sotul/ sotia, fiul/ fiica, tutorele, curatorul, parintele sau, in lipsa solicitarii acestora, oricine poate dovedi cu documente ca a platit cheltuielile necesare pentru deces.

In cazul in care decedatul este membru al familiei persoanei asigurate sau pensionare, suma de bani va fi oferita persoanei in cauza, care a pierdut pe cineva drag. Conform legii, membru de familie poate fi considerat sotul sau sotia, copiii, parintii sau bunicii oricarui sot.

Unde se depune cererea de ajutor pentru deces?

Conform procedurilor, banii se ofera in termen de 3 zile lucratoare de la data depunerii cererii. Acesta cerere trebuie depusa la:

– Casa de Pensii de pe raza teritoriului, daca persoana decedata a fost pensionara, respectiv daca un membru de familie este pensionat

– institutia ce gestioneaza bugetul asigurarilor de somaj, daca persoana decedata era somera.

Cuantumul sumei oferite de catre stat in caz de deces se stabileste anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat si poate fi egala sau peste valoarea salariului mediu brut la nivel national.

De ce documente ai nevoie pentru a solicita ajutorul pentru deces?

Ca sa primesti ajutorul de la stat pentru deces, este nevoie sa depui un dosar care cuprinde mai multe acte. Dosarul poate fi depus inclusiv de catre o firma de servicii funerare.

 Iata care sunt documentele necesare la dosar:

 • cerere tip, disponibila si online pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice
 • certificatul de deces, originalul si copie
 • cartea de identitate a persoanei care solicita ajutorul de deces (in original si copie)
 • document justificativ care arata legatura de rudenie pe care decedatul o avea cu persoana care solicita ajutorul pentru deces (in original si copie).
 • dovada care sa ateste ca solicitantul a fost cel care a platit costurile legate de deces (original si copie) – de exemplu, contractul, factura si chitanta emise de firma de servicii funerare
 • pentru copilul inapt (mai mic de 18 ani): document medical emis sau stampilat de catre medicul expert al asigurarilor sociale, prin care se arata existenta unei boli care l-a facut inapt, precum si data aparitiei acesteia.  Clauza este valabila pentru proprii copii, pentru cei adoptati si pentru cei aflati in plasament sau incredintati spre crestere, pana la 18 ani, respectiv pana la 26 de ani daca urmeaza cursuri.
 • adeverinta de la munca din care sa reiasa ca persoana decedata era asiguranta la data mortii (dupa caz, extram din REVISAL)
 • adeverinta care sa ateste ca la data decesului, membrul familiei cu varsta intre 18 si 26 de ani urma cursurile unei forme de invatamant organizate legal.

Mai multe detalii gasiti pe site-ul CASA FUNERARA BLAJ.

Comentarii

Studiu

Digi24 este în topul celor mai de încredere branduri conform Institutului Reuters

Avatar

Published

on

            Digi24 se menține pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai de încredere branduri, conform Digital News Report realizat de Institutul Reuters. În plus, Digi24.ro se situează printre cele mai urmărite și credibile surse de informare din online.

 

Conform raportului Digital News Report, lansat de Institutul Reuters şi Universitatea Oxford, 71% dintre respondenți consideră că Digi24 reprezintă un brand media de încredere și rămâne, pentru al patrulea an consecutiv, în topul celor mai urmărite instituții de presă din țară.

Postul de știri Digi24 se menține în topul realizat de Institutul Reuters, al doilea cel mai de încredere și urmărit post de televiziune din România, dar și primul post de știri din acest clasament. Astfel, 44% dintre telespectatori aleg săptămânal platforma TV a Digi24.

Platforma Online este de asemenea, în topul celor mai urmărite surse de informaţie, ocupând poziția a treia, cu 30% dintre utilizatori care se informează de pe site-ul sau aplicația digi24.ro.

Raportul se bazează pe o cercetare realizată în 40 de ţări şi la care au participat peste 80.000 de consumatori de ştiri. În România, sondajul a fost făcut în perioada ianuarie-februarie 2020, pe un eșantion de 2.017 persoane, cu o distribuție mai mult urbană, având o marjă de eroare +/-2,18%.

            „Digital News Report de la Reuters Institute, din acest an confirmă un trend general către o lume a știrilor mai digitalizată, dominată de platforme, având în centru dispozitivele mobile; în plus, există dovezi că unii editori de materiale deosebite, premium, se bucură de o creștere a abonamentelor. (…)

Încrederea în mass-media crește timid în 2020, față de 2019, România fiind pe locul 19, din 40 de piețe de media, cu 38 la sută din audiențele digitale care declară că au încredere în presă, în general. Digital News Report demonstrează că încrederea în presă este influențată de evoluțiile sociale și de gradul de divizare al unei societăți, iar în România, anul 2019, în comparație cu alte țări, a fost un an fără evenimente politice, economice sau sociale deosebite…, se mai arată în secţiunea pentru România a raportului.

Comentarii

Continue Reading

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0