Connect with us

ADVERTORIALE

Ce este Zeolitul

Published

on

zeolit_04

Zeolitul este un mineral vulcanic natural care se găsește în depozite în toată jumătatea vestică a Statelor Unite.

Zeolitul este unul dintre rarele minerale care posedă o sarcină negativă naturală. Combinația dintre structura în formă de fagure de miere și sarcina negativă netă permite Zeolitului atât să absoarbă lichide, cât și să adsorbe elemente în funcție de puterea legăturii chimice. Atracția magnetică pe care un element o are față de Zeolit se numește valoarea CEC sau capacitatea de a schimba ioni, în timp ce structura în formă de fagure de miere utilizează sita moleculară pentru a filtra compușii.

În general, zeolitul natural constă într-o structură deschisă, tridimensională, asemănătoare unei colivii, cu o rețea vastă de canale deschise. Aceste canale care curg de-a lungul fiecărei granule sunt cele care fac din zeolit un absorbant atât de capabil. Odată ce atomii (cationii) slab legați, încărcați pozitiv, călătoresc printr-un canal, ei devin legați de structura în formă de fagure de miere încărcată negativ.

Zeolitul are o structură de aluminosilicat. Ceea ce înseamnă pur și simplu minerale compuse din aluminiu, siliciu și oxigen, plus contracazuri. Acest cadru oferă rezistență și stabilitate excepționale structurii în formă de fagure de miere. De asemenea, face ca atomii încărcați pozitiv (cationi) să fie foarte greu de leșinat din Zeolit,  “wie von Karl Hecht beschrieben” (așa cum a fost descrisă de Karl Hecht).

Există câțiva factori care determină capacitățile de absorbție/adsorbție ale zeolitului natural. Aceștia sunt structura moleculară, suprafața, densitatea de încărcare a suprafeței și capacitatea de schimb cationic. Acești factori vor determina densitatea aparentă și stabilitatea în diferite condiții. De exemplu, Zeolitul poate avea o densitate aparentă mai mare după ce a adsorbit metale grele, datorită faptului că și-a adăugat materie la el însuși. Cu cât dimensiunea granulelor de zeolit este mai mică, cu atât va absorbi și adsorbi mai mult datorită suprafeței adăugate.

Diferitele dimensiuni permit diferite aplicații industriale. Cu cât dimensiunea este mai mică, cu atât absorbția va avea loc mai rapid, alături de creșterea exponențială a suprafeței. Granulele de dimensiuni mai mari sunt utile pentru proiectele de curățare a apei sau pentru filtrele de apă. Dimensiunile mai mari permit ca apa să curgă la viteze mai mari și la presiunea de reflux dorită. Am creat în trecut amestecuri personalizate sau materiale specifice. Contactați-ne cu solicitările dvs. privind amestecurile personalizate de zeolit.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending