Connect with us

Business

Ce întrebuinţări are argintul?

Published

on

Bijuteriile din argint continua sa fie la mare cautare, acestea oferind prestanta si rafinament celor care le poarta. Pe langa folosirea lui in industria productiei de bijuterii, argintul are si alte intrebuintari , fiind folosit, de pilda, in industria electronicelor. Cumpar argint reprezinta doua cuvinte pe care le puteti gasi pe diverse site-uri de anunturi, precum si in diverse pliante publicitare. 

Argintul este extrem de cautat pentru ca, dupa cum spuneam si mai sus, are o paleta larga de intrebuintari, fiind un element extrem de valoros. Deoarece este un bun conducator de electricitate, argintul este folosit in electronica si electrotehnica. Fiind foarte ductil, se pot realiza din el conectori si pastile pentru contacte electrice. Procedura de lucru in aceste cazuri impune activitati de tragere fire sau foite. Ani de-a randul, argintul a fost principalul material folosit in conectica, insa si-a pierdut statutul privilegiat din cauza evolutiei tehnologice. Datorita progresului tehnologic din ultimii ani, conectica de inalta calitate se realizeaza din aur sau argint aurit.

Au existat diverse industrii in care argintul a fost folosit pe scara larga, insa, intre timp, multe dintre fabricile care actionau pe acest segment s-au inchis. Astfel, au ramas inca mari cantitati de argint industrial nevalorificate, acestea fiind in posesia mai multor persoane. Fiind un element care se foloseste si in industria fabricarii sticlei, in urma cu cativa ani am asistat la un caz aparte care a implicat furtul a 38 de kilograme de argint industrial de la o fabrica de profil din Calarasi. Uitandu-ne in urma si realizand ca industria fabricarii sticlei a fost una de traditie in Romania si tinand cont ca multe fabrici de profil s-au inchis dupa Revolutie, e lesne de ghicit cam ce cantitate de argint industrial se ascunde cine stie pe unde.

Putem deduce acest lucru uitandu-ne pe diverse forumuri in care diversi utilizatori incearca sa vanda argint in cantitati impresionante.

Daca detineti argint industrial, trebuie sa stiti ca el poate fi vandut la firme speciale care il recolteaza de la populatie, dupa care este topit si refolosit. Este bine de stiu ca, daca alegi sa vinzi unor firme de acest gen, nu vei obtine un pret atragator. Casele de amanet, in schimb, ofera preturi mult mai bune pentru acest tip de argint. De pilda, in 2013 un kilogram de argint industrial costa intre 2000-3000 de lei, conform unor surse de pe internet. Este doar o informatie pur orientativa, pretul pe care il poti obtine fiind stabilit direct in urma negocierii cu cumparatorul.

Argintul este un metal pretios care poseda calitati dezinfectante reale, fiind de un real folos in gospodaria fiecaruia dintre noi. Vasele de argint, de pilda, purifica continutul si impiedica dezvoltarea bacteriilor.  Daca ingurgitat din greseala argint, trebuie sa stiti ca sanatatea va este pusa in pericol efectul pe care acesta il are in organism fiind similar cu cel al mercurului, plumbului sau arsenicului.

Este benefic pentru sanatate sub forma de argint coloidal, acesta fiind o substanta pura complet naturala constand din conglomerate submicroscopice de argint aflate in suspensie in apa pura ionizata datorita sarcinii electrice foarte mici asociate fiecarei particule. Argintul actioneaza asupra unei game largi de bacterii, fara nici un efect secundar sau deteriorare a celulelor corpului si poate stimula foarte mult cresterea tesuturilor vatamate.

In medicina, argintul este utilizat si ca dezinfectant cu spectru larg de uz medical, fiind foarte eficient in procesele de dezinfectare a apei. De asemenea, argintul este incorporat in cadrul consumabilelor medicale precum catetere, sonde endotraheale.

O alta utilizare a argintului este de inlocuitor al clorului in piscinele oamenilor. Argintul are o actiune germicida mai puternica, neavand mirosul si celelalte efecte neplacute ale clorului.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Valentina

    26 iulie 2018 at 13:59

    Foarte interesant articolul, multumesc pentru informatie.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending