Connect with us

Life Style

Ce ne împiedică să fim mai bogați și cum ne sabotăm singuri.

Avatar

Published

on

Absolut oricine poate manifesta bogăție și abundența în viața sa, dar, cu toate acestea, sunt multe persoane în jurul nostru care se întreabă mereu unde este bogăția lor, de ce bogații devin mai bogați, iar săracii devin mai săraci…

Când vine vorba de bogăție, fiecare are propria viziune despre ce înseamnă aceasta: pentru unii este suficient să aibă mâncare pe masă, pentru alții, să-și plătească facturile la timp, iar pentru majoritatea dintre noi – să-și satisfacă necesitățile de bază și, în plus, sa meargă în concedii, să-i ajute pe alții, să se distreze și să mai rămână și cu bani în portofel sau în cont.

 

Subconștientul ne conduce viața!

În care dintre aceste trei categorii te regăsești? Ești o persoană care se mulțumește cu mult sau cu puțin? Ești o persoană care gândește că „Mai bine sărac, dar cinstit” sau una care consideră că „Abundența este nelimitată”?

Adevărul este că suntem atât de bogați pe cât ne lasă subconștientul nostru. Chiar dacă la nivel conștient ne dorim și să plătim facturile, și să punem mâncare pe masă, și să mergem în două-trei concedii pe an, și să ieșim când avem chef la un spectacol de teatru sau să mâncăm la restaurant, subconștientul nostru este cel care ne conduce viața. Dacă în subconștient avem programe de genul „Sunt sărac”, „Banii nu cresc în copaci”, „Trebuie să muncesc din greu”, atunci este clar de ce reușim doar să avem mâncare pe masa și, eventual, să ne plătim și facturile la timp.

Prin introspecție și cu ajutorul unor tehnici de meditație, putem identifica acele programe sabotoare, frici și blocaje din subconștient care ne împiedică să avem în viața noastră bogăția pe care ne-o dorim. De exemplu, tehnica Theta Healing ne ajută să facem toate aceste lucruri fără efort, iar apoi, odată conștientizat modul de gândire sabotor, să îl schimbăm și să ne transformăm viața.

 

Ce ne împiedică să fim bogați?

Un bărbat care avea propria afacere era încântat de stilul sau de viață, de faptul că nu avea șefi și nu dădea socoteală nimănui, dar, în același timp, se săturase să trăiască cu stresul banilor și al zilei de mâine. Era un om foarte educat, dar era frustrat că nu reușise încă să-și cumpere o casă și să aibă un venit lunar mulțumitor. În plus, se compara mereu cu fratele lui care era bogat. În cadrul unui proces adânc de introspecție, a descoperit că în subconștient avea convingeri limitative de genul „Bogații sunt aroganți și corupți”, „Banii sunt rădăcina tuturor relelor”… Conform sistemului sau de credințe, dacă ar fi devenit bogat, ar fi fost corupt și arogant, iar el nu dorea să devină astfel și de aceea se simțea mai în siguranță daca rămânea sărac.

Bineînțeles că nu este adevărat ca toți bogații sunt aroganți sau corupți sau că banii sunt rădăcina tuturor relelor. Banii sunt energie, la fel ca orice altceva în Univers. Nu sunt nici buni, nici răi, noi le conferim acestora „puteri” pozitive sau negative, în funcție de credințele noastre – acestea au fost preluate fie de la părinți sau bunici, fie din societate, din cărți. Un punct de pornire pentru a identifica programele sabotoare despre bani, bogați și bogăție este să ne aducem aminte din perioada copilăriei, ce și cum vorbeau părinții și bunicii noștri despre aceste lucruri. Apoi, cu ajutorul unor tehnici precum Theta Healing, să ne eliberam subconștientul de tot ce ne blochează, pentru a luat decizii financiare bune, dar și de sentimentele negative experimentate în trecut.

Spre exemplu, antreprenorul care nu reușea să aibă un venit mulțumitor avea tot felul de regrete și un sentiment de vinovăție (pentru ca nu a știut cum să procedeze), dar și resentimente fata de fratele său care era deja bogat. Resentimentele, regretele, ura, invidia sunt emoții de vibrație joasă care ne pot bloca. După ce reușim să le eliberam, ne dăm voie să atragem bani în viată noastră și să fim înconjurați de abundență.

 

Comentarii

comments

Redactor-sef | dorin.huntai@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

MENIU

pentru sufletul tau

SHOW MAGAZINE

IN Trending