Connect with us

UTILE

Ce ne învață jocurile pe calculator despre airsoft?

Published

on

Deseori airsoftul este comparat cu jocurile pe calculator, care au fost aduse din mediul virtual în viața reală. Nu există nicio îndoială că există mult adevăr și multe asemănări. Există foarte multe scenarii adoptate din jocurile video, însă cu toate acestea există și destul de multe diferențe.

În jocurile video suntem mai apți decât în realitate

Jucând jocuri de tip FPS nimeni nu se întreabă care sunt distanțele pe care sprintează personajele controlate. În plus, și mai puține persoane realizează că acele distanțe sunt parcurse cu tot echipamentul din dotare. Din tot acest echipament nu lipsesc două puști, un pistol, muniție dar și alte echipamente mai mici.

Sunt multe kilograme care, în mod obișnuit, ar face deplasarea mult mai dificil de realizat. Acum să ne închipuim că personajul nostru din joc aleargă la sprint maxim pe o distanță de câteva sute de metri, având toată această greutate în spate. Este posibil acest lucru în airsoft? Puțin probabil, iar acesta este și motivul pentru care în acest joc puține persoane aleg să poarte două replici. 

De asemenea, chiar și atunci când nu este folosit sprintul, personajul se deplasează destul de rapid. Rareori personajele se deplasează folosind mersul obișnuit, puțin mai lent. Iar asta e ușor de înțeles, deoarece în acest mod jocul ar deveni plictisitor. Dar, pe de altă parte, este un fel de limitare a realismului. Există jocuri care își propune să simuleze realitatea în cele mai mici detalii, jocuri care sunt însă supuse criticilor. 

Un alt aspect la care trebuie să ne gândim este modul în care se mișcă personajele jocului. Anume, este vorba despre cât de ușor depășesc tot felul de obstacole precum cutii, garduri și pietre. Ei bine, dacă ai practicat cel puțin o singură dată jocul de airsoft, știi cât de dificil poate fi să depășești aceste obstacole, iar după un joc în care ai avut de trecut peste foarte multe astfel de provocări, cel mai probabil că ești aproape complet extenuat. Iată deci o altă diferență majoră între jocurile video și airsoft!

În airsoft ai nevoie de mai puține arme și vei folosi mai puțin echipament

Spuneam despre personajele din jocuri video faptul că par să poarte foarte mult echipament cu ele. Ei bine, în acest mod jocul devine mai interesant, însă cu toate acestea capacitatea de a căra atât de multe lucruri cu ele nu are prea multă legătură cu realitatea. 

Un alt aspect interesant de avut în vedere este reîncărcarea armelor. Ei bine, în jocurile video acest procedeu necesită destul de puțin timp, lucru posibil și în airsoft atât timp cât dispui de suficient antrenament în acest sens. Este o abilitate ce poate fi exersată și dezvoltată odată cu trecerea timpului. De aceea, dacă îți propui să devii un adevărat expert ori de câte ori îți încarci arma, atunci nu îți rămâne decât să îți cumperi propria replică de pe www.airsoftreplica.ro pentru a putea exersa cât mai mult.

Acestea sunt așadar câteva exemple de fenomene care, deși sunt destul de frecvente în jocurile video, din păcate nu există și în airsoft. În primul rând, personajele jocului au o condiție supraumană care este imposibil de recreat în lumea reală. 

Cu toate acestea, dacă jocurile video de tip FPS te pasionează și ai vrea să încerci experiența și în realitate, airsoftul reprezintă cea mai bună soluție.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending