UTILE
Ce nu ar trebui să îți lipsească dintr-un bar
Fiind zona unde se prepară băuturile savuroase pe care le dorește toată lumea dintr-un restaurant, barul trebuie sa fie dotat cu toate articolele de care este nevoie. Mai jos îți vom explica ce nu trebuie să lipsească dintr-un bar pentru a pregăti cele mai bune băuturi.
Care sunt accesoriile de HoReCa necesare pentru baruri?
Barul trebuie să fie complet echipat pentru a putea funcționa corect. Printre aceste accesorii se numără și articole de dotare și depozitare pentru bar, adică tava scurgere, plasa scurgere, barmat, rack sticle, set store and pour quart, dispenser decor.
- Cuțitele și tocătoarele pentru bar sunt indispensabile deoarece anumite ingrediente din băuturi precum legume, fructe, ierburi trebuie tăiate înainte de a fi folosite la băutură.
- Frapierele sunt cu siguranță unul dintre cele mai importante articole ale unui bar deoarece sunt folosite la servirea sticlelor de băutură și la menținerea acestora reci pe o perioada îndelungată.
- Kiturile de bar sunt necesare pentru a putea prepara cele mai savuroase băuturi pentru clienți. Acestea sunt de mai multe tipuri, diferența constând în numărul pieselor.
- Lingurile de bar sunt ca niște tacâmuri lungi care se utilizează la prepararea băuturilor. Există mai multe modele de linguri: Fork End, Teardrop și Classic. Diferența constă în capetele acestora.
- Măsurătorile de bar sunt cunoscute ca și jigger. Acestea sunt folosite ca și unitate de măsură, fiind disponibile pe mai multe dimensiuni, potrivite pentru realizarea anumitor tipuri de băutură.
- Picuratoarele pourer sunt un accesoriu care se folosește la dozarea cu precizie a lichidelor. Acestea au niște lame care ajută la realizarea procesului.
- Pisătorul muddler este folosit la pisarea plantelor sau fructelor pentru cocktailuri. Este format din două părți, un mâner și un cap ce pisează fructele sau plantele.
- Produsele de bar pentru gheață sunt necesare pentru servirea cuburilor de gheață într-un mod elegant.
- Sitele pentru bar ajută barmanii să strecoare anumite băuturi.
- Tăvile de bar nu trebuie să lipsească din nicio locație de HoReCa deoarece acestea au rolul de a face servirea băuturilor mai elegantă și mai facilă. Este mult mai corect și ușor ca paharele să fie duse la client pe tavă decât în mână.
- De asemenea, într-un bar trebuie să fie prezente consumabilele de bar, adică paiele și bineînțeles desfăcătoarele.
La RoseHome găsești accesorii bar într-o gamă variată, potrivite pentru cafenele, baruri sau restaurante.
De ce fel de pahare ai nevoie într-un bar?
Paharele ce trebuie să se regăsească într-un bar sunt de mai multe tipuri, fiecare fiind destinat unui tip de băutură. Printre acestea se numără pahare apa, pahare băuturi calde, pahare bere, pahare cocktail si spirtoase, pahare desert, pahare policarbonat, pahare vin, sticle și carafe, tiki și mugs.
Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de modele, dimensiuni și forme. La RoseHome sunt disponibile pahare pentru toate gusturile, acestea fiind doar de la branduri de renume ce fabrică cele mai bune produse pentru clienții lor. Paharele se remarcă prin rezistența la utilizare intensive și prin estetica de care dispun. Majoritatea paharelor pot fi curățate după utilizare la mașina de spălat vase, avantaj foarte util în domeniul de HoReCa.
Paharele mixing au rolul de a amesteca băuturile prin metoda stir. Acestea cu ciocul accentuat pentru a facilita turnările. Datorită volumului mare pe care îl au, se pot realiza și câte două băuturi odată.
Paharele shaker sunt de mai multe feluri: Boston Shaker, Cobbler Shaker și Parisian Shaker. Acestea sunt folosite la amestecarea băuturilor prin agitare.
Produse pentru îngrijirea barului
Toate produsele ce se află într-un bar trebuie să fie îngrijite corespunzător pentru ca acestea să poată fi folosite o perioadă cât mai îndelungată la capacitate maximă. După utilizare, ustensilele de bar trebuie să fie curățate și lăsate la uscat sau șterse de apă în funcție de material pentru a nu rugini. Acest lucru trebuie realizat conform indicațiilor pentru a nu se strica vreun accesoriu pentru bar.
-
ENTERTAINMENT3 săptămâni ago
Bianca Petcu lansează videoclipul “Zero Șapte”
-
ENTERTAINMENT2 săptămâni ago
Videoclip Nou: Ralflo X Aura B X Tecsan – Pas cu Pas
-
AUDIENȚE TVo săptămână ago
Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență
-
Emisiuni3 zile ago
Carmen Târnoveanu: interviu în exclusivitate pentru Radar de Media
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul PRO TV pentru săptămâna 08 – 14 aprilie 2024
-
Animaţie2 săptămâni ago
Echipează-te și pregătește-te pentru a te alătura echipei Looney Tunes pentru râsete pe cinste în ACME!
-
Emisiuni2 săptămâni ago
PRO TV anunță începerea filmărilor pentru sezonul 11 Visuri la cheie, într-o nouă formulă: ”una dintre cele mai bune echipe pe care le-am avut până acum”
-
Platforma Online TV2 săptămâni ago
„Dorința”, cel mai nou film animat de comedie de la Disney este disponibil de astăzi pe Disney+
-
Emisiuni2 săptămâni ago
Chef Sautner i-a dat cuțitul de aur lui Mario Mădălin Dumitru. Diseară, Giulia și Vlad Huidu vin să gătească pentru jurații Chefi la cuțite
-
Program TV2 săptămâni ago
Programul Kanal D pentru săptămâna 08 – 14 aprilie 2024
-
Cultura2 săptămâni ago
Cele opt vieți ale unui trickster de-o vârstă cu veacul, o poveste despre dragoste, pierdere și supraviețuire într-un secol de istorie coreeană
-
Digital2 săptămâni ago
PUBLICĂM ADVERTORIALE SEO – adaptate bugetului tău
-
Analize Audiente TVo săptămână ago
AUDIENȚE în Prime-Time în luna martie. Antena 1 este depăşită de Kanal D la nivel național. KANAL D performanțe remarcabile cu un plus de 100.000 de telespectatori !
-
Grila de programe2 săptămâni ago
Ce să urmărești la televiziunile Warner Bros. Discovery în aprilie
-
Televiziune2 săptămâni ago
La aniversarea a 10 ani, ZU TV dă muzica de 10, de la ZUnrise și până la ZUeet dreams
-
Emisiuni2 săptămâni ago
Chef Sautner a câștigat o nouă amuletă la Chefi la cuțite