Connect with us

UTILE

Ce pardoseală alegi pentru hol, baie, bucătărie și saună?

Published

on

Întotdeauna atunci când alegi pardoseala trebuie să ții cont de condițiile climatice ale locului respectiv, de nivelul de umiditate și confort din casă. În anumite zone din casă – hol, baie, bucătărie – nivelul de umiditate este ridicat și deci trebuie luat în considerare și acest aspect în alegerea pardoselii. Unele zone au un nivel de umiditate mai mare decât altele, ca de exemplu sauna și baia.

Pardoseala pentru hol și bucătărie

Pentru hol și bucătărie pardoseala trebuie să fie foarte rezistentă și să facă față la umiditate. În aceste zone se folosesc pardoseli din gresie, vinil, dar și panouri laminate. Dacă se optează pentru parchetul laminat atunci trebuie selectate acele tipuri de panouri care sunt durabile, care funcționează în zone cu trafic intens.

După cum se știe cel mai mare dușman al lemnului este apa, deci parchetul trebuie să aibă o protecție suplimentară contra umezelii. Producătorii folosesc diferite metode pentru a împiedica pătrunderea apei prin parchet. De exemplu, pardoselile laminate Quick-Step sunt rezistente la apă, au un strat special HydroSeal și sunt o alegere bună pentru astfel de încăperi.

În bucătărie și hol trebuie de ales pardoseli rezistente la apă și umiditate, care nu se deteriorează ușor în timp. Pentru hol designerii recomandă o pardoseală cât mai frumoasă, pentru că această zonă din casă se vede prima dată și deci ea va crea o primă impresie oaspeților. Holul trebuie să facă o impresie grozavă din momentul în care se intră în casă și deci pardoseala ar fi indicat să fie rezistentă la uzură, la umiditate și deterioare, funcțională și plină de rafinament. Există anumite tipuri de parchet laminat Quick-Step care au un strat hidroizolant de ultimă generație și care sunt rezistente la umiditate, la urme de ploaie și zăpadă.

Pardoseala pentru baie

Podeaua băii este o parte importantă a designului acestei încăperi. Cel mai adesea în baie se folosește gresia care are un aspect ce imită lemnul natural, dar și parchetul laminat rezistent la umiditate, impermeabil. Un exemplu este pardoseala laminată Quick-Step care este specială pentru baie și la care s-au aplicat tehnologii de protecție Scratch Guard și HydroSeal, astfel ea rezistă la umezeala de suprafață și se poate curăța foarte rapid.

Arhitecții recomandă și piatra naturală, care oferă un semn de eleganță și înaltă clasă în interioare clasice și moderne.

Pardoseala din lemn ocupă primul loc în tendințele de design interior pentru baie. Se recomandă o pardoseală rezistentă la umezeală, cum este cea din lemn de cedru, tec, wenge, etc. Desigur, lemnul trebuie protejat prin tratamente speciale – de ungere, lăcuire, vopsire, ceruire.

Pardoseala pentru saună

În acest caz trebuie aleasă o pardoseală cu rezistență ridicată la umiditate, care poate fi utilizată și în baie sau bucătărie. În saunele tradiționale finlandeze din lemn se instalează lambriuri pe perete realizate din anumite specii de lemn, care sunt disponibile la prețuri accesibile. Acestea sunt din lemn de molid, au nodurile mici și culoare galbenă-maronie.

Pentru saună se folosește un laminat special care este rezistent la umezeală și care nu emite vapori nocivi dacă este expus la căldură. Și pardoseala din marmură este folosită la saună, mai ales aceea antiderapantă. Ea are însă un aspect rece și deci nu este atât de apreciată de clienți.

O pardoseală mai puțin primitoare pentru saună este și cea din gresie, care  este însă destul de robustă și ușor de întreținut. Dacă se alege gresia, indicat este să se selecteze acele tonuri de culori calde, care sunt mai frumoase și liniștitoare comparativ cu gresia clasică albă.

Pentru astfel de pardoseli ai nevoie și de elemente de finisare de calitate înaltă, de plinte și diferite accesorii, cum sunt cele de pe https://plintaonline.ro. Un exemplu este plinta Arbiton polimer dur care este rezistentă la apă, ea se poate monta în hol, baie, bucătărie, saună. Acest material este de calitate, nu se exfoliază și nu se umflă în contact cu apa. În cazul plintelor MDF, rezistența la umiditate nu este la fel de bună ca la produsele din polimer dur și deci acestea nu sunt recomandate pentru băi și saune.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending