Connect with us

ȘTIAI CĂ...?

Ce reprezintă Luna Plină?

Published

on

Luna plină este o fază a ciclului lunar în care satelitul natural al Pământului, Luna, este situată în direcția opusă față de Soare în raport cu Pământul. Acest lucru se întâmplă atunci când Pământul se află între Soare și Lună, iar aceasta reflectă complet lumina solară.

Luna plină este caracterizată de faptul că întreaga față vizibilă a Lunii este iluminată de lumina Soarelui. Acest fenomen este vizibil pe întreg globul pământesc și are loc aproximativ o dată în fiecare lună calendaristică, adică o dată la aproximativ 29.5 zile.

Luna plină a avut întotdeauna o semnificație specială și a fost înconjurată de mituri și credințe în diferite culturi și tradiții. Unele credințe populare atribuie Luna plină efecte asupra comportamentului uman, cum ar fi insomniile sau schimbările de dispoziție. De asemenea, acest eveniment astronomic este adesea considerat un moment al energiei crescute, al manifestărilor emoționale intense și al puterii spirituale.

În concluzie, Luna plină reprezintă faza lunară în care întreaga față vizibilă a Lunii este iluminată de lumina Soarelui și are loc aproximativ o dată la fiecare lună calendaristică. Este un fenomen astronomic cu semnificații și interpretări diferite în diverse culturi și tradiții.

Facebook Comments Box
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending