Connect with us

A-Z NEWS

Ce să alegi – boiler electric sau boiler termoelectric?

Published

on

Reclame

Sursa foto: freepik.com

În prezent, se găsesc o mulțime de soluții care se pliază pe necesitățile cumpărătorului. Atunci când dorim să cumpărăm un boiler termoelectric, un boiler electric sau un  boiler pe lemne, trebuie luăm în considerare dimensiunile locuinței pe care o avem de încălzit dar și bugetul de care dispunem.

Centrala electrică este un sistem de încălzire care produce atât încălzire, cât și apă caldă menajeră. Ușor de instalat, se conectează direct la instalația existentă și anume un kit hidraulic și o conexiune electrică.

Câte tipuri de boilere există? 

Există trei tipuri principale folosite: boiler electric, boiler termoelectric și boiler pe lemne.

De la un boiler electric montat pe perete până la cel montat pe podea, inclusiv cele la temperaturi scăzute, toate sunt opțiuni demne de luat în considerare!

Boiler electric de perete sau de podea? 

Boilerul electric montat pe perete are două avantaje principale: este atât compact, cât și foarte ușor. În mod clar, este un echipament care nu vă împiedică.

Aceste două avantaje îi permit să fie instalat în orice cameră a casei și chiar să fie ascuns într-un dulap! Însă vă sfătuim să optați pentru o locație ușor accesibilă.

Boilerul de podea este mult mai masiv. Din acest motiv, vă sfătuim să îl instalați în pivniță sau garajul locuinței, pentru a nu vă încurcă interiorul.

Model standard sau cu temperatura scăzută? 

Când vine vorba de performanță, puteți alege între un boiler electric standard și cel cu temperatură scăzută. Acest lucru vă permite să economisiți aproximativ 15% la factura de energie electrică.

Avantajele unui boiler electric

Simplitatea sa: instalarea sa este rapidă și ușoară și nu necesită nicio întreținere obligatorie, spre deosebire de alte tipuri de cazane.

Costul său de achiziție: la o putere echivalentă, este mult mai mic decât cel al altor sisteme de încălzire (cazan pe lemne, pompă de căldură, aragaz cu peleți etc.)

Siguranța sa: Boilerul electric nu prezintă niciun risc de otrăvire cu monoxid de carbon. Este, de asemenea, un dispozitiv foarte silențios, care nu emite CO2.

Un boiler termoelectric se diferențiază de cel electric prin capacitatea sa de funcționare, prin folosirea energiei electrice și a agentului termic. Boilerul termoelectric este prevăzut cu o rezistență electrică. În momentul în care boilerul este conectat la curent electric, rezistența electrică va începe să se încălzească determinând încălzirea apei din boiler.

Avantaje boiler termoelectric – Ce oferă un boiler termoelectric față de alte modele?

Boilerul termoelectric cunoscut și sub denumirea de boiler în serpentină este prevăzut cu un termostat care va determina conectarea sau deconectarea rezistenței electrice de la curent electric. La un boiler termoelectric, asigurarea circulării agentului termic în cazul boilerelor termoelectrice, este dată de robineții de pe serpentina de încălzire ai boilerului care trebuie să fie deschiși. Aerisirea instalației de funcționare a boilerului se face prin instalarea unui ventilator automat la intrarea în serpentină. Timpul necesar încălzirii apei calde depinde atât de temperatura, cât și de debitul apei înregistrat în sistem.

Pentru o funcționare eficientă și sigură, termostatul se reglează la o temperatură maximă de 60 grade C, evitându-se astfel supraîncălzirea rezistenței electrice și asigurarea unei rezistențe și durabilități ridicate. De asemenea, vor fi evitate pierderile de energie și căldură. Boilerul termoelectric utilizat corespunzător consumă curent electric moderat.

Advertisement

De asemenea, există și alte alternative precum un boiler pe lemne care este la polul opus față de un boiler electric.

Boilerul pe lemne este un sistem autentic de încălzire și o soluție perfect potrivită în zonele care nu sunt conectate la gazul natural. Are mai multe avantaje, cum ar fi un preț de cumpărare destul de rezonabil, un cost de funcționare foarte mic, un aspect ecologic dovedit, etc. De asemenea, are unele dezavantaje, cum ar fi volumul său, lipsa sa de practicitate și necesitatea unei întrețineri anuale. Unele cazane pe lemn sunt parțial automatizate, în special în ceea ce privește reglarea aerului de ardere. Nu se autoaprind, așa cum se întâmplă cu cazanele pe peleți, cazanele și cuptoarele pentru combustibili fosili. De obicei, lemnul este alimentat la cazan o dată sau de două ori pe zi în timpul sezonului de încălzire. În mod ideal, cazanul este pornit foarte fierbinte pentru a obține cea mai bună eficiență, minimizand gazele nearse, precum și acumularea de funingine și creozot din focurile mai reci. Deoarece cazanul este pornit fierbinte și relativ rapid, căldura este mutată într-un rezervor de reținere, unde este scoasă pe tot parcursul zilei, după cum este necesar. Trebuie luate dispoziții pentru o descărcare de căldură, pentru momentele în care se produce prea multă căldură pentru ca sistemul să poată fi transportat în siguranță.

Avantajele boilerului pe lemne

Avantajul boilerului pe lemne este, pur și simplu, combustibilul acestuia. Buștenii sunt astăzi cea mai ieftină energie pentru încălzire. Spre deosebire de peleții din lemn, buștenii sunt un material minim prelucrat care le permite să aibă prețuri competitive și să limiteze impactul asupra mediului. Lemnul de foc este neutru în carbon, ceea ce înseamnă că dioxidul de carbon eliberat în timpul arderii pentru încălzire este compensat de dioxidul de carbon absorbit în timpul creșterii copacilor. Emisiile de gaze cu efect de seră sunt, prin urmare, mai mici decât la un cazan pe gaz sau pe petrol.

Fie că alegerea este un boiler termoelectric sau un boiler electric clasic ori tradiționalul boiler pe lemne, investiția va fi una de termen lung, deoarece aceste sisteme de încălzire au ca scop principal funcționarea pe termen lung și un raport de produs energie cât mai avantajos pentru cel care alege să se încălzească folosind aceste sisteme. În România, oamenii aleg tipul de boiler și centrală dorită în funcție de locuință. Apartamentele dau randament mai mare cu energia electrică și gaz. În schimb, cei care locuiesc la casă se pot bucura de puterea unui boiler pe lemne!

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rochii




MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
Documentar2 zile ago

James Cameron revine cu un serial premiat cu Emmy: „Secretele Caracatiței” va fi difuzat pe National Geographic Wild pe 22 Aprilie

Special TV2 zile ago

Când visăm împreună, ne adunăm împreună! PRO TV și FRF lansează Imnul echipei naționale pentru EURO 2024

Reality Show2 zile ago

Diseară, la Chefi la cuțite începe bootcampul sezonul 13: concurenții se confruntă cu presiunea celei dintâi probe eliminatorii

Emisiuni2 zile ago

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV!

Monden3 zile ago

Întâlnire amoroasă între doi concurenți Survivor, înainte de show-ul de la Pro TV: „A venit la mine acasă și era băută”

Reality Show3 zile ago

Filmările Survivor All Stars s-au încheiat, iar concurenții sunt în țară! Finala va fi LIVE!

Documentar7 zile ago

National Geographic anunță premierea serialului „NASA: Culisele Inovațiilor” la 43 de ani de la trimiterea primei nave în spațiu

AUDIENȚE TVo săptămână ago

Faimoșii continuă seria victoriilor, iar problemele încep să apară pentru Războinici, la Survivor All Starss. Show-ul, lider de audiență

ȘTIAI CĂ...?o săptămână ago

RIHANNA, cântăreață care explodează pe scenă. Care a fost ascensiunea sa în industria muzicală mondială

Reality Showo săptămână ago

Faimoșii caută o victorie mult așteptată în jocul vital, la Survivor All Stars: ”mergem spre imunitatea asta, cu gândul să câștigăm”

FOTBALo săptămână ago

PRO TV și FRF pregătesc o surpriză suporterilor, înainte de EURO 2024! Doar 67 de zile rămase până la meciul de debut!

Facebook

Advertisement

IN Trending