Ce să vizitezi în Roma pe timp de noapte - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Ce să vizitezi în Roma pe timp de noapte

Published

on

Este ușor să găsești lucruri de făcut în Roma pe timpul zilei, dar ce facem noaptea? În timpul toamnei și iernii, apusul în Roma poate avea loc încă de la ora 16:40, iar în timpul verii temperaturile în Roma sunt foarte crescute, așa ca de ce sa nu vizităm Roma pe timp de noapte?!

Acest fermecător oraș italian chiar prinde viață seara!

În acest articol vă vom prezenta câteva idei pentru o vizită nocturnă în Roma, de la vizitarea celor mai renumite situri istorice până la degustarea mâncărurilor tradiționale.

  1. Vizitează Colosseumul

Știați că puteți vizita Colosseumul noaptea? Această opțiune este ideală pe timp de vară!  Este cu adevărat o experiență unică, de care vă puteți bucura în liniște. Fiind noapte, accesul în amfiteatru este limitat, așa ca nu veți vedea mulțimi de oameni în interior. De asemenea, se permite accesul și pe Arena Colosseumului, o experiență cu adevărat de neuitat!

2.Vizitează Fontana di Trevi

Deoarece Fontana di Trevi este unul dintre cele mai populare locuri de vizitat din Roma, poate fi o adevărată aventură să mergi în timpul zilei, fiind extrem de aglomerat. Pentru a evita mulțimile, luați în considerare tururile de noapte în care veți vedea cele mai frumoase obiective turistice din Roma și veți degusta o înghețată romană autentică!

Nu uitați, legenda spune că aruncarea unei monede în Fontana di Trevi înseamnă că vă veți întoarce la Roma în viitor!

3.Fă o plimbare nocturnă

Temperatura în Roma este de obicei destul de plăcută noaptea, așa că de ce să nu faci o plimbare? Explorarea orașului pe jos este una dintre cele mai bune modalități de a-l experimenta cu adevărat. Dacă vă întrebați unde să vă plimbați la Roma noaptea. În acest tur special, puteți vizita toate atracțiile principale din Roma. În plus, veți degusta mâncare italiană în unul dintre cele mai frumoase locuri posibile, chiar la Pantheon!

4.Mergi la cumparaturi

Doar pentru că este întuneric afară, nu înseamnă că Roma s-a culcat! Seara este de fapt unul dintre cele mai bune momente pentru a merge la cumpărături în oraș, când temperaturile sunt mai reci și magazinele sunt mai puțin aglomerate. Veți vedea că multe magazine sunt deschise până la ora 8:00, iar unele chiar până la ora 10. Având în vedere acest lucru, vă recomandăm să vă cumpărați suvenirurile în timp ce admirați Roma seara sau să vă îndreptați spre cină. În ceea ce privește străzile cu cele mai bune cumpărături din Roma, va recomandam Via del Corso sau Via dei Condotti, în funcție de ceea ce căutați. Prima strada găzduiește o varietate de mărci locale și internaționale recunoscute, în timp ce a doua este cunoscută pentru magazinele de lux.

 

5.Mergi la un cinematograf în aer liber

Cinematografele în aer liber sunt deschise la Roma doar pe timpul verii. Deci, dacă se întâmplă să vizitați Roma între iunie și septembrie, nu ratați aceasta ocazie!  L’Isola del Cinema este un loc deosebit de popular pentru filmele în aer liber. Aici puteți vedea un film pe insula istorică a Tibrului.

Înainte de a va planifica vacanța la Roma, vă vom lasă  câteva recomandări de călătorie:

Ce să purtați la Roma noaptea

Ceea ce ar trebui să purtați la Roma noaptea depinde în mare măsură de ce activități intenționați să faceți. De exemplu, unele restaurante au un cod vestimentar strict, în timp ce altele sunt mai puțin formale. Cu toate acestea, este mai bine să abordați un stil mai elegant în loc de un aspect casual. Când vine vorba de încălțăminte, vă recomandăm să purtați ceva confortabil. Drumurile pietruite din Roma pot fi de neiertat! Verificați întotdeauna vremea înainte de a părăsi camera de hotel.

Restaurantele populare vor necesita rezervări

Pentru italieni, cina este un eveniment care durează întreaga seară. Prin urmare, multe restaurante necesită rezervări. Avantajul acestei politici este că ospătarii nu vă vor grăbi să vă terminați masa sau să renunțați la masă. De fapt, cina este o experiență de care te poți bucura în propriul tău ritm! Dacă există restaurante pe care doriți sa le vizitați, va recomandăm sa rezervați cu 1-2 săptămâni înainte.

Bacșișul nu este obligatoriu

Bacșișul nu este obligatoriu în Italia. Cu toate acestea, este posibil să observați o taxă suplimentară pe nota de plata, denumită servicio. Dacă aveți aceasta taxă de servici inclusă, nu trebuie să lăsați alt bacșiș.  Dacă nu aveți această taxă, dar doriți să lăsați ceva suplimentar pentru chelnerul, 10% este adecvat.

 

 

Comentarii

comments

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending