Connect with us

Life Style

Ce sunt implanturile dentare zigomatice și ce pacienți au nevoie de acestea?

Published

on

Pentru unii dintre pacienți, implanturile zigomatice, cunoscute și sub denumirea de „implanturile ultima șansă”, sunt ultima soluție în visul acestora de a avea o dantură fixă.

Cu alte cuvinte, de acestea beneficiază pacienții care nu mai au os pentru implanturile clasice și implanturile zigomatice sunt inserate în osul pomeților, cunoscut în termeni medicali sub denumirea de os zigomatic.

Implanturile zigomatice sunt mai lungi de trei ori decât cele clasice, dar la fel de eficiente. Acestea se adresează celor al căror os maxilar s-a retras și nu mai pot avea parte de implanturi clasice.

“Intervenția chirurgicală le oferă pacienților posibilitatea de a avea o lucrare fixă o viață. Totul se face într-o singură intervenție, iar timpul de vindecare este considerabil mai redus decât în cazul implanturilor clasice. Acestea mai pot fi numite și implanturi ‘ultima șansă’ deoarece pentru anumiți pacienți, oasele zigomatice sunt ultimele unde se pot insera șuruburile”, spune Dr. Ionuț Leahu.

Acesta adaugă: “Implanturile zigomatice pornesc de la nivelul osului alveolar, străbat sinusul și se fixează în oasele pomeților. Lungimea implanturilor depinde de distanța dintre osul zigomatic și creasta alveolară. De obicei, sunt de trei ori mai lungi decât cele clasice. Acest implant trebuie să se prindă de osul zigomatic și să fie cu sprijinul, adică de partea în care punem dinții, în gură”.

Leahu a încheiat: “Cu ajutorul acestor implanturi putem să punem o lucrare provizorie fixă imediat, decât dacă trebuie să facem adiție osoasă și să așteptăm ceva mai multe luni. În echipă avem și chirurg maxilo facial, pe lângă partea de implantologie unde sunt doi medici, și pe cineva care se ocupă de protetică. Acest tip de interveție necesită un bloc operator și o anestezie generală cu intubare. Cu alte cuvinte, pacientul nu poate pleca imediat acasă și va rămâne sub supraveghere medicală”.

Care sunt avantajele implanturilor zigomatice?

  • Implantul zigomatic oferă pacienților, indiferent de gradul de atrofie maxilară, posibilitatea de a avea o lucrare fixă pe viață;
  • Implantul zigomatic este o metodă rapidă, pacientul obține o lucrare provizorie fixă imediat după intervenție;
  • Într-o singură ședință, pacientul beneficiază de dinți ficși fără intervenții ulterioare, precum operația de descoperire a implantului dentar;
  • Pacientul își va putea relua viața socială în timp record, prin reducerea timpului de vindecare;
  • Implantul zigomatic are o garanție de lungă durată

Astfel, implanturile zigomatice sunt visul oricărui pacient care din își dorește înlocuirea protezei mobile cu o proteză fixă, pe viață.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending