Ce trebuie sa stii despre aparatele de aer conditionat cu Inverter? - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

 Ce trebuie sa stii despre aparatele de aer conditionat cu Inverter?

Published

on

La o simplă vizită, virtuală sau nu, într-un magazin în care sunt comercializate aparate de aer condiționat ai observat că avem de a face cu echipamente cu și fără Inverter. Nu știi care este diferența? Nicio problemă, suntem aici pentru tine și îți vom oferi informațiile de care ai nevoie pentru afla ce înseamnă exact aparat de aer conditionat Inverter.

 

Lasă tehnologia să îți vină în ajutor

 

Spre deosebire de echipamentele clasice, aparatele de aer condiționat cu Inverter își pot modifica în mod continuu capacitatea în funcție de nevoia de răcire (sau încălzire). Grație acestui lucru, avem de a face cu un consum mic de energie, ceea ce nu poate fi decât în avantajul tău, ca utilizator, nu-i așa?

Pentru a îndeplini această funcție, aparatele de aer condiționat cu tehnologie Inverter sunt dotate cu un model nou de compresor, care are o capacitate frigorifică și calorică variabilă. Acestuia i s-a alăturat și o unitate electronică de control, care comandă capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor. Cu ajutorul acestora, atunci când aparatul este pornit, compresorul funcționează la capacitate maximă. De aceea îi este mult mai ușor și îi ia mai puțin timp să răcorească la temperatura dorită de noi, camera. De altfel, când temperatura încăperii se apropie de cea dorită, sistemul de comandă diminuează treptat capacitatea compresorului și turația ventilatoarelor, pentru ca în momentul în care se atinge pragul termic dorit, compresorul funcționează la o capacitate foarte mică. În acest fel, pierderile de căldură sunt compensate, iar temperatura setată este menținută la acea valoare dorită.

 

Consum redus de energie

Advertisement

 

După cum am menționat mai sus, grație acestei tehnologii inovative, avem de a face cu aparate de aer condiționat cu un consum redus de energie. Nu-ți face griji, factura ta nu va atinge cifre astronomice, dacă acesta era motivul pentru care încă mai ezitai dacă să îți montezi sau nu un astfel de echipament în propria casă.

 

Mult mai silențioase

 

Printre avantajele aparatelor de aer condiționat Inverter, nu trebuie neglijat nici faptul că sunt mult mai silențioase. Chiar și acel zgomot clasic, de pornit/oprit al compresorului, în cazul acestora este eliminat.

 

Dezavantajele unui aparat de aer condiționat cu Inverter

Advertisement

 

Chiar dacă la prima vedere ai parte numai de avantaje cu acest tip de aparat de aer condiționat, există și unele dezavantaje, și nu doar referitoare la prețul de achiziție, ceva mai mare decât în cazul sistemelor clasice.

Specialiștii susțin că pentru a controla viteza motorului compresorului este nevoie de mult mai multe piese mobile decât în cazul unui echipament clasic. Prin urmare, dacă unitatea acestui sistem de răcire se defectează, reparația ei este mai costisitoare. Și nu doar că piesele de schimb sunt mai scumpe, dar este nevoie să apelezi la un technician autorizat pentru remedierea acestei probleme. Ceea ce, din nou, te face să scoți alți bani din buzunar, dacă vrei să ai parte de o reparație de calitate!

 

Bucură-te de investiția făcută!

 

Chiar dacă, în primă fază, te gândești că este o investiție mai mare decât dacă ai cumpăra un echipament clasic, trebuie să gândești puțin în perspectivă. De fapt, cu un aparat de aer condiționat Inverter ai un consum mult mai mic de energie, ceea ce înseamnă facturi mai mici, ai parte de o rezistență și durabilitate ridicată, iar per ansamblu randamentul aparatului este mult mai bun. Vei observa rapid că investiția ta inițială a meritat fiecare ban, iar temperatura ambientală constantă te va convinge că ai făcut cea mai bună alegere.

 

Advertisement

Încălzire pe timpul iernii cu aparatul de aer condiționat Inverter?

 

Atunci când auzim de aer condiționat, în mintea noastră folosirea acestuia este asociată cu lunile toride de vară, când nu știm ce să mai facem pentru a reuși să ne răcorim puțin. Dar te-ai gândit vreodată ca acest aparat să fie folosit inclusiv pe timpul iernii, pentru a oferi o temperatură potrivită în cameră, fără să mai fie nevoie să folosești alte surse de căldură? Este oare indicată utilizarea acestor echipamente în acest scop? Sunt doar două întrebări la care am încercat să răspundem în rândurile următoare.

 

Aparatul devine o pompă de căldură

 

Aparatul de aer condiționat cu Inverter are capacitatea de a inversa ciclul de refrigerare, devenind în acest sens un fel de pompă de căldură, și este, potrivit specialiștilor, mult mai eficient din punct de vedere energetic decât caloriferul electric. Mai exact, în momentul în care este activată funcția de încălzire, spira de evaporare aflată în interiorul aparatului se transformă în una de condensare. La fel și condensatorul de la exterior, acesta devine acum evaporator.

 

Advertisement

O soluție bună, până vine gerul!

 

La noi în țară iernile sunt destul de reci, așa că specialiștii nu recomandă folosirea unui aparat de aer condiționat cu Inverter pentru a suplini total alte surse de încălzire. De fapt acesta poate fi folosit până în momentul în care temperatura exterioară ajunge în jur de 5 – 10 grade. Atunci da, susțin specialiștii, acest echipament este – cel puțin de vedere energetic, o soluție foarte eficientă, pentru că ai costuri mai mici decât dacă ai utiliza mijloacele convenționale de încălzire. Totuși, pe măsură ce temperatura exterioară scade, în același ritm scad eficiența și randamentul aparatului de aer condiționat. De altfel, pe piață există inclusiv astfel de sisteme de climatizare care sunt prevăzute cu o măsură de protecție suplimentară implementată. Aceasta nu lasă invertorul să se declanșeze atunci când temperaturile exterioare sunt foarte scăzute.

Totuși, chiar dacă nu reprezintă o bună soluție pentru a te încălzi pe perioada iernii, este o soluție demnă de luat în seamă până pornești centrala!

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
1 Comment

1 Comment

  1. Gladiatorul

    26 februarie 2021 at 14:07

    Este bine de stiut ca se pot folosi atat iarna cat si vara. La mine in apartament este invers, vara este foarte rece iar iarna prea cald. Deci este exact de ce am nevoie. Mersi!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending