Părul corporal este pe cât de natural, pe atât de neplăcut într-o societate în care standardele de frumusețe impun o piele cât se poate de fină. În trecut, eliminarea părului se făcea cu ajutorul lamelor, a cerii depilatoare sau a altor soluții eficiente pe termen scurt.
Astăzi, atât femeile, cât și bărbații care își doresc să scape de părul de pe corp pot apela la epilare definitivă.
Există numeroase clinici de epilare definitiva Bucuresti care promit eliminarea firelor de păr, într-un timp scurt și fără durere. Acest lucru este posibil cu ajutorul unor aparate laser care acționează asupra foliculilor firelor de păr și inhibă dezvoltarea rădăcinii. Practic, în doar câteva ședințe poți avea o piele fină care rezistă ani de zile.
Înainte de a merge la o clinică pentru a beneficia de epilare definitivă, este bine să știi cât mai multe lucruri despre această procedură. Iată, așadar, câteva întrebări uzuale, cărora trebuie să le știi răspunsul.
Cui îi este adresată epilarea definitivă?
Aproape tuturor persoanelor. Atât bărbații, cât și femeile pot apela cu încredere la o astfel de procedură. Este adevărat că eficiența maximă a aparatului are loc pe pielea persoanelor cu păr șaten;
Pe ce zone ale corpului poate fi folosită?
Poți folosi epilatoarele cu laser pe toate zonele corpului: axilă, abdomen, picioare, inghinal, față etc.;
Cum te pregătești pentru epilarea definitivă?
Dacă vrei ca eficiența epilatorului să fie maximă este bine să respecți câteva reguli:
- Evită să mai folosești epilarea cu ceară cu 2-3 luni înainte de tratament;
- Folosește aparatul de ras cu 1-2 ședințe înainte de ședință;
- Nu te expune la soare înainte de ședință și încearcă să te hidratezi cât se poate de bine;
Care sunt principalele avantaje ale epilării definitive?
Avantajele sunt numeroase și încep cu faptul că este 100% sigură pentru piele. Practic, scapi de părul nedorit fără riscul de a dezvolta iritații și infecții ale pielii. Epilarea definitivă cu laser îți va lăsa pielea din ce în ce mai catifelată, durează puțin, tratează foliculita (firele de păr crescute sub piele) și nu este invazivă. Un aspect foarte important, pentru majoritatea persoanelor, este faptul că această formă de epilare nu doare.
Există persoane pentru care epilarea definitivă nu este indicată?
Da! Persoanele însărcinate, spre exemplu, trebuie să evite o astfel de procedură. De asemenea, există persoane care trebuie să acorde o atenție maximă siguranței, cum ar fi cele care au foarte multe alunițe.
Există reacții adverse ale epilării definitive?
Da! Pot exista reacții adverse, cum ar fi modificările de pigment, eritemul și edemul. De regulă, însă, reacțiile adverse trec foarte repede. Pentru evitarea oricărei reacții, este recomandat ca ședințele să se realizeze iarna și toamna târziu.
Alegând o clinica buna în care să te epilezi, poți ajunge la o piele perfectă în doar câteva luni și poți scăpa de stresul lamei, al cerii și al numeroaselor metode inconfortabile de îndepărtare a părului.