Connect with us

BREAKING NEWS

Cea de-a treia și ultima dezbatere televizată Clinton-Trump, in direct, in Romania, la DIGI 24

Published

on

A treia și ultima dezbatere dintre candidații la președinția SUA, Donald Trump (republican) și Hillary Clinton (democrată), se va desfășura miercuri seară, ora locală, în Las Vegas (statul Nevada) și este de așteptat ca ea să fie urmărită de un număr mare de telespectatori, chiar dacă de-a lungul timpului a treia dezbatere prezidențială din Statele Unite a fost cea mai puțin interesantă, comentează miercuri DPA, citat de Agerpres.

Dezbaterea va fi difuzata in Romania la postul de televiziune DIGI 24, in noaptea de miercuri spre joi de la ora 4:00.

 

Motivul pentru care această confruntare finală dintre cei doi candidați la Casa Albă ar putea fi o excepție îl reprezintă acuzația lui Donald Trump potrivit căreia echipa de campanie a lui Hillary Clinton, media și sistemul politic complotează pentru a ‘falsifica’ scrutinul din 8 noiembrie.

Candidatul republican afirmă că aceste alegeri vor fi manipulate întrucât în presă s-a scurs o înregistrare video din 2005 în care el apare făcând comentarii, împreună cu o vedetă de televiziune, despre pipăirea și sărutarea femeilor fără consimțământul lor.

 

Foto Credit: The Atlantic

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BREAKING NEWS

Arena și masca – cele două realități ale noastre

Published

on

Vrem, nu vrem, întrebările sunt foarte importante în viața noastră.

Chiar dacă nu mereu ne place, o întrebare bine pusă ne poate oferi răspunsurile vitale legate de ce facem și cine suntem. Asta dacă și răspundem la ele, evident.

Ce ne facem, însă, atunci când răspunsurile se lasă așteptate? Atunci când ne întrebăm ce ne face să ne blocăm, să reintrăm în aceleași tipare sau să nu atingem succesul?

Răspunsul, potrivit cunoscutului psiholog  Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI), pare simplu, dar în realitate este mult mai complex de atât: pentru că avem niște mecanisme de apărare destul de performante și utile, al căror rol este să ne ferească de eventuale suferințe.

“În acest context, cuiva din afară îi este mult mai ușor să le ocolească și să vadă răspunsurile reale.

În pătrunderea sensului acestor mecanisme ne este util să înțelegem conceptul Ferestrei Johari, care lămurește pozițiile perceptuale în diferitele situații și relații în care ne căutăm răspunsurile.

Fereastra Johari este un model al tipurilor de exprimare a personalității ce arată diferitele puncte de vedere din care putem percepe, înțelege și trăi o situație.

Modelul a fost conceput de psihologii americani Joseph Luft și Harry Ingham în 1955, în cadrul activității lor privind cercetarea și optimizarea proceselor de grup.

A rezultat un instrument util în cunoașterea stilului interpersonal de relaționare și comunicare, care oferă o oportunitate de a învăța și de a înțelege relaționarea cu ceilalți. Această “fereastră” are patru cedrane: arena, masca, pata oarba și necunoscutul”, explică psihologul Andra Tănăsescu.

Arena – realitatea despre noi pe o văd toți
Arena este sinele public, ceea ce și noi și ceilalți putem vedea. Practic e locul în care exprimăm deschis față de noi și de ceilalți anumite aspecte ale ființei noastre.

Este o zonă deschisă pe care noi o exteriorizăm: vorbim deschis, povestim experiențe și acționăm la suprafață, în mod transparent. Exprimăm opinii, comportamente, atitudini, sentimente, emoții, cunoștințe, experiență, aptitudini, puncte de vedere etc. și le facem cunoscute celorlalți.

“Scopul, din punct de vedere relațional, atunci când relația cu celălalt contează, este să dezvoltăm această zonă deschisă, pentru a oferi o comunicare eficientă și productivă, care va crea o relație stabilă. Astfel, optimizarea relației presupune creșterea acestei zone în care își va face loc comunicarea bună, relația de cooperare, bazată pe încredere și care nu lăsa loc instalării confuziei, tensiunilor sau a neînțelegerilor.

Cum extindem Arena?

Prin ascultarea în mod activ a feedback-ului venit de la ceilalți și solicitarea, totodată, a acestuia.

De asemenea, o putem face și prin dezvăluirea sentimentelor, emoțiilor și stărilor afective; prin a ne deschide cu sinceritate, autenticitate, astfel formând o bază solidă de încredere pentru relațiile noastre”, explică psihologul Andra Tănăsescu.

Masca sau Zona de umbra – realitatea despre noi pe care o ascundem de oameni

Masca reprezintă ceea ce noi vedem, dar nu permitea celorlalți să vadă.

În această zonă se ascund lucruri care sunt foarte personale pe care nu vrem să le împărtășim cu alții – sau în orice caz, nu cu oricine.

De cele mai multe ori o folosim pentru a ne proteja. În această zonă doar noi avem acces la răspunsurile pe care ni le putem da, dacă ne privim sincer.

Zona de umbră poate fi asociată cu rușinea, conștientizarea unor vulnerabilități personale, a punctelor slabe sau modestia (transpusă din teamă) de a arăta unele puncte de putere. Ea ascunde aspecte pe care le considerăm prea incomode sau jenante pentru a le manifesta în fața celorlalți. Problema este că aspectele reprimate mai mult timp, păstrate în acestă zonă de umbră, pot ajunge să se manifeste în Arenă în mod exploziv (în manieră pozitivă sau negativă).

“La fel de important este să găsim ascultătorii potriviți, să conștientizăm rolul benefic al exprimării emoțiilor și de a le împărtăși cu ceilalți. Mai mult decât atât, cu cât vom îmbrățișa, accepta și integra mai multe părți din această zonă, cu atât vom simți mai puțin nevoia de a purta orice fel de „mască” în relațiile noastre.

Evident, nu este necesar să dezvăluim informații care considerăm că nu merită a fi dezvăluite sau care considerăm că nu pot fi înțelese de cei din jur.

Ce putem face este să exprimăm starea de deranj sau disconfort pe care ne-o pot crea anumite situații sau faptul că simțim nevoia de a ne proteja și pentru a minimiza efectele de confuzie ori pentru a ne diminua temerile”, conchide psihologul Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică (INLPSI).

Andra Tănăsescu, vicepreședinte al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă, este Psiholog, Coach Wing Wave, Trainer NLP și Consultant Panorama Socială.

A urmat studiile în psihologie, cu specializări în terapia de cuplu și familie, dans terapie, somato-terapie, NLP și lucrul cu proiecțiile sinelui.

Și-a propus ca prin ceea ce face să aducă în viața fiecărei persoane cu care lucrează un plus de conștientizare, cunoaștere și încredere în propriile forțe. Obiectivul ei este să ofere cât mai multe din experiența ei, atât personală cât și profesională, astfel încât să producă schimbări semnificative în viețile celorlalți.

Comentarii

comments

Continue Reading

BREAKING NEWS

Anual, peste 3.000 de tineri instituționalizați părăsesc sistemul.

Published

on

Anual, peste 3000 de tineri părăsesc sistemul de protecție specială din România, jumătate dintre aceștia provenind din servicii rezidențiale, 40% dintre aceștia au fost îngrijiți de rude sau în alte familii decât cea de origine, iar doar 10% provenind de la asistenți maternali profesioniști.

Cei mai mulți dintre tineri părăsesc sistemul de protecție la vârsta de 18-19 ani (67%), vârsta maximă pentru părăsirea sistemului fiind 26 de ani. Din nefericire, doar 27% dintre cei care au părăsit sistemul de protecție specială desfășoară o formă de muncă.

În acest context, Organizația Umanitară CONCORDIA din România, în parteneriat cu Concordia Bulgaria și CSRNest România, au derulat, în perioada ianuarie 2019 – iunie 2021, proiectul internațional „Wings4Youth”, finanțat prin Programul Drepturi, Egalitate și Cetățenie al Uniunii Europene (REC) cu suma totală de 456.887,10 Euro.

Proiectul vizează tinerii cu vârsta de 16-21 ani, aflați în sistemul de protecție a copilului din România și Bulgaria sau care au părăsit acest sistem, dar rezultatele proiectului sunt relevante la nivel european și vor fi promovate în Europa prin afilierea organizației la Eurochild și prin alte rețele europene.

Prin acest proiect echipa a lucrat cu aproximativ 200 de tineri, peste 120 de profesioniști din sistemul de asistență socială și 45 de IMM-uri din România și Bulgaria.

Obiectivele principale ale proiectului au fost:

 • să ofere tinerilor informații și competențe pentru a-i sprijini în tranziția în afara sistemului și accesul la un loc de muncă și o viață împlinită,
 •  să ofere profesioniștilor din domeniul asistenței sociale instruire  pentru sprijinirea tinerilor care părăsesc sistemul, în ceea ce privește dezvoltarea abilităților de viață independentă, job coaching și mentorat,
 • să exploreze parteneriate public-privat dintre furnizorii de servicii sociale și sectorul de afaceri, să creeze activități de responsabilitate socială a întreprinderilor mici și mijlocii pentru a răspunde nevoilor tinerilor care se pregătesc să părăsească sistemul.

7 din 10 tineri instituționalizați, interesați să-și continue formarea profesională

În urma aplicării unui chestionar, la care au participat 565 de tineri care provin din sistemul de protecție specială, 68,7% dintre aceștia au spus că sunt interesați de un curs de calificare, de studii postliceale sau chiar studii universitare, iar un procent de 31,3% au afirmat că nu sunt interesați să-și continue studiile.

Dintre cei interesați să-și continue studiile, cele mai frecvent menționate domenii sunt: cosmetică, bucătar, ospătar, mecanic, asistent medical, construcții, frizerie, kinetoterapie etc. Foarte puțini dintre cei chestionați au afirmat că doresc să urmeze studii superioare.
Dintre cele mai importante activități:

 • Elaborarea unui ghid pentru profesioniștii care lucrează cu tinerii si altul pentru instruirea lor;
 • Ateliere pentru tinerii și pentru profesioniști pentru a pilota aceste ghiduri;
 • Instruire  pentru profesioniști în vederea susținerii tinerilor pentru o viață independentă;
 • Ateliere cu reprezentanți ai IMM-urilor pentru creșterea conștientizării potențialului tinerilor si a implicării lor în activități de CSR.

Conferință pentru sprijinirea tinerilor instituționalizați

În perioada 2-3 iunie 2021, la București, a avut loc Conferința Wings4Youth – CONSTRUIM PUNȚI.

Evenimentul a reunit agenți ai schimbării și s-a concentrat pe dialogul dintre tineri, profesioniști, formatori, factori de decizie de la nivel național și European, reprezentanți ai rețelelor europene și angajatori în ceea ce privește creșterea șanselor la o viață independentă a tinerilor.

Conferința a fost un mixt de sesiuni plenare si ateliere de lucru pe următoarele domenii:

1 Viața după sistemul de îngrijire / Reziliența tinerilor care părăsesc sistemul

2  Socialul întâlnește afacerile în pandemie,

3  Job coaching, angajabilitate și autonomie pentru tinerii care părăsesc sistemul,

4 Reziliența profesioniștilor care lucrează cu tinerii care părăsesc sistemul de îngrijire,

5 Dezvoltarea unui program integrat pentru consolidarea capacității furnizorilor de servicii sociale de a proteja interesul superior al copiilor,

6 Parteneriat pentru îmbunătățirea vieții celor care părăsesc sistemul de îngrijire.

„În munca mea am vizitat multe orfelinate, în diferite țări. Mereu m-am întrebat, în timp ce vizitam, ce se va întâmpla cu acești copii atunci când vor împlini vârsta de părăsire a sistemului de protecție. Însă există CONCORDIA și proiecte ca Wings4Youth care exact asta fac, au grijă de cei care părăsesc sistemul de protecție.

Există o zicală: „Este nevoie de un sat ca să crești un copil”. Conferințele de genul acesta reprezintă satul, pentru că aduc laolaltă toți factorii implicați: tinerii, profesioniști din sistemul de protecție și educație, cercetători din mediul academic, formatori și angajatori”, declară Excelența Sa doamna Isabel Rauscher, Ambasador al Austriei în România.

„Proiectul Wings4Youth ne-a oferit oportunitatea de a reflecta la cei 30 de ani de muncă cu și pentru acești tineri care au nevoie de sprijinul nostru, de a extrage bune practici dezvoltate de profesioniști și de a contribui la o îmbunătățire a sistemului de protecție a copilului din România și Bulgaria, prin elaborarea de instrumente, prin instruirea personalului și prin crearea de parteneriate cu IMM-urile.” – a spus Diana Certan, Director Executiv Comunicare și Fundraising CONCORDIA România.

„Noi (Comisia Europeană) vrem să continuăm să susținem finalizarea procesului de dezinstituționalizare în România, oferirea unui mediu de tip familial fiecărui copil care nu poate să trăiască în familia proprie”, declară Jeroen Jutte, Head Unit România și Bulgaria, Comisia Europeană.

„Dezinstituționalizarea nu înseamnă doar schimbarea mediului de viață, ci înseamnă găsirea acelor soluții alternative de protecție care să includă sprijin, consiliere, dialog, supravegherea acestor tineri urmărind modelul familial.

Înseamnă că și după dezinstituționalizare, tânărul care a fost beneficiar al sistemului de protecție specială trebuie să știe că are unde să se întoarcă.

Dacă nu are o familie la care să se întoarcă pentru un sfat, trebuie să știe că are unde să se întoarcă și aici iarăși mizăm pe buna colaborare cu organizațiile neguvernamentale care au astfel de programe de consiliere și sper din toată inima ca aceasta să se maximizeze în viitor”, a precizat doamna Florica Cherecheș, Președinte Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopții, România.

Comentarii

comments

Continue Reading

BREAKING NEWS

FSP Global Group va avea un responsabil cu fericirea angajaților la locul de muncă

Published

on

Echipa FSP Global Group va fi completată cu un Chief Happiness Officer (CHO).

Unul dintre motivele pentru care am hotărât crearea acestui nou post este că, din cauza perioadei pandemice, noi, cu toții, am devenit din ce în ce mai retrași, mai nesociabili.

Acum, când în sfârșit se vede luminița de la capătul tunelului, trebuie să ne adaptăm unui nou program de lucru, hibrid: work from home va fi cel mai probabil alternat cu lucrul (de) la birou.

După o perioadă atât de îndelungată în care oamenii au lucrat din confortul propriei locuințe, acum este necesar să se (re)adapteze noii realități, să (re)devină parte a echipei, să (re)descopere sentimentul de apartenență la o organizație. Iar aceste modificări este nevoie să le aducă satisfacții profesionale și personale, să îi facă fericiți.

”Fiecare acțiune pe care o întreprindem referitor la relația unei persoane cu organizația noastră trebuie redefinită pentru a asigura un mediu de lucru plin de satisfacții.

Recrutarea, integrarea în echipă, planificarea carierei, managementul performanței, implicarea și recunoașterea meritelor, toate aceste domenii pot beneficia enorm de pe urma unei abordări organizaționale orientate spre fericirea angajaților”, spune Antonio Patane, fondator FSP Global Group. Potrivit acestuia, angajații trebuie să simtă că munca lor este apreciată, dar și că ei, ca oameni, sunt apreciați la adevărata lor valoare.

Rolul CHO este să descopere nevoile fiecăruia dintre colegii noștri pentru a înțelege ce îi face fericiți, dar și pentru a le arăta că munca pe care ei o fac contează pentru echipă și pentru companie.

Mediul de lucru poate fi o sursă de satisfacții profesionale și personale dacă oamenii se pot dezvolta – nu numai din punct de vedere profesional, ci și uman.

Scopul nostru, al FSP Global Group, nu este doar să oferim condiții bune de lucru. Vrem ca angajații noștri să obțină satisfacții personale în urma muncii lor. Fericirea angajaților la locul de muncă ar trebui să fie o prioritate pentru orice companie, indiferent de domeniul de activitate.

”Un om fericit va fi un angajat mai eficient, mai productiv și mai echilibrat. Cred că o companie care dorește să aibă succes trebuie să fie mai mult decât un simplu loc de muncă. Oamenii trebuie să fie fericiți că lucrează acolo”, consideră  Antonio Patane.

Responsabilitatea asigurării acestui mediu de lucru nu va cădea însă, de acum încolo, doar pe umerii CHO-ului. Depinde de fiecare membru al companiei, de la manager până la angajat, să participe activ la crearea unei companii fericite.

Nu totul se reduce la muncă și salarii. Este la fel de important să creăm un mediu de lucru pozitiv.

”Fericit și motivat sunt doi termeni total diferiți. Atunci când un angajat este fericit, este motivat să fie mai bun din punct de vedere profesional. Fericirea este o stare de spirit care se vede în tot ceea ce facem”, concluzionează Antonio Patane, fondator FSP Global Group.

Comentarii

comments

Continue Reading

BREAKING NEWS

Federația Coaliția pentru Educație are o nouă conducere

Published

on

 În luna aprilie, cele 16 organizații membre ale Federației Coaliția pentru Educație s-au reunit la Adunarea Generală, ocazie cu care au fost prezentate Raportul și Bilanțul pe anul 2020.

Ca urmare a împlinirii termenului de mandat și a retragerii, de la 1 martie 2021, a Danielei Vișoianu din poziția de Președintă, au avut loc alegeri pentru Consiliul Director al Coaliției.

Membrii noului Consiliului Director, aleși în data de 16 aprilie 2021, pentru un mandat de trei ani sunt:

 • Diana Certan, Președintă, din partea Organizației Umanitară CONCORDIA
 • Claudia Cochină, din partea Asociației Aproape de TINEri
 • Simona David Crisbășanu, Vicepreședintă, din partea Asociației ROI
 • Fabiola Hosu, din partea Asociației Fabiola Hosu, Questfield
 • Claudia Lixandru, din partea Roma Education Fund
 • Anda Șerban, Secretar General, membru extern
 • Daniela Vișoianu, din partea Asociației C4C – Communication for Community

Mai multe informații despre cei șapte membri ai Consiliului Director găsiți aici.

Diana Certan, noua Președintă a Coaliției pentru Educație:

”Sunt bucuroasă că am decis să îmi asum acest mandat și mă onorează încrederea colegilor mei și a organizațiilor pe care le reprezintă. Vom continua să construim pe ceea ce am reușit să facem bine, pe ceea ce știm că funcționează, având ca repere direcțiile strategice stabilite prin Manifestul Coaliției pentru Educație. 

Am fost implicată în acest proiect încă din anii în care visam la o coalizare a celor pasionați de transformarea educației. Cei șase ani de mandat ca membră în Consiliul Director au însemnat ani de creștere profesională, de înțelegere a domeniului, astfel încât am încrederea că putem aduce Federația la o etapă de dezvoltare și consolidare a rolului său de avocat pentru creșterea calității educației.

Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și în special Danielei Vișoianu pentru contribuția majoră în ceea ce privește formarea și dezvoltarea Coaliției, precum și în poziționarea publică a organizației ca un actor competent, care promovează politici publice bazate pe date și cercetări, cu impact în creșterea calității educației pentru fiecare elev și profesor.”

Simona David Crisbășanu, Vicepreședintă:

”Am ales ca, împreună cu Diana Certan, să rămân în Consiliul Director și să-mi aduc în continuare contribuția în ceea ce privește comunicarea externă a Coaliției pentru Educație. Rămân alături de reprezentanții mass-media, cărora le mulțumesc, împreună cu ceilalți colegi, pentru deschiderea și colaborarea din ultimii ani. 

Coaliția este mai mult decât suma membrilor și sunt convinsă că, împreună, putem avea o voce mai puternică și un impact la nivel de sistem prin schimbări la nivel de politici publice, pe care ar fi dificil să le generăm de unii singuri. Am încredere că impactul Federației în acest domeniu poate să crească printr-o comunicare mai bună și prin punerea în valoare a expertizei membrilor Coaliției.”

Daniela Vișoianu, membră, ex-Președintă a Federației (2015 – 2021):

”Sunt profund recunoscătoare pentru acest proiect care a venit în vremea maturității mele profesionale și care a fost un uriaș spațiu de creștere alături de colegi profesioniști și lideri din domeniu. Sunt recunoscătoare echipei din Asociația C4C Communication for Community, care mi-a fost «bază de încredere și stabilitate» pentru ca eu să îmi asum, cu forță, determinare și timp, acest proiect de voluntariat. Am avut șansa să construiesc punți și o demonstrație de colaborare pentru sectorul neguvernamental din România. 

Voi rămâne aproape de colegele mele pentru etapa de tranziție, aproape de domeniul educației pentru restul carierei mele profesionale și voi aloca mai mult timp activităților didactice, de formator, mentor și coach.”

Comentarii

comments

Continue Reading

BREAKING NEWS

VIDEO ȘOCANT: Mirela Vaida, atacată în direct la Acces Direct!

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Mirela Vaida a fost atacată vineri, în direct, chiar în timpul emisiunii Acces Direct de la Antena 1, relateaza Antena 3

O femeie care a pătruns goală în platoul emisiunii a aruncat cu un obiect contondent în Mirela Vaida.

Au fost momente de panică, iar producătorii emisiunii şi membrii echipei au chemat imediat Poliţia şi Ambulanţa.

Agresoarea, fără haine, avea o cărămidă în mână şi îi cerea Mirelei Vaida nişte bani

Mirela Vaida spune că nu o cunoaşte pe femeie.

La reluarea emisiunii, Mirela Vaida a povestit, în lacrimi, că este şocată, că se teme pentru siguranţa ei şi că în ultimul timp a primit ameninţări pe internet de la o persoană care se recomandă Magdalena Şerban, criminala de la metrou.

Mirela Boureanu-Vaida a spus vineri, după ce a fost atacată în direct chiar în timpul emisiunii, de o femeie cu un bolovan în mână, că primeşte ameninţări în care i se spune că “va plăti toată viața”.

“Am chemat Poliția (…). Sunt în șoc. Îmi este frică pentru viața mea.

(…) primesc foarte multe amenințări inclusiv pe Facebook și pe Youtube de la o doamnă care se intitulează Magdalena Șerban și care îmi spune vei plăti toată viața pentru ce mi-ai făcut la Acces Direct, că din cauza ta fac pușcărie. După 16 ani o să ies și o să te omor. Magdalena Șerban este criminala de la metrou care este în pușcărie și îmi este teamă că ea chiar mă amenință, așa că voi lua lucrurile mai în serios”, a spus Mirela Boureanu-Vaida, imediat după reluarea emisiunii Acces direct.

VEZI PROGRAMUL TV PENTRU ACEASTA SAPTAMANA, AICI!

Comentarii

comments

Continue Reading

BREAKING NEWS

Care sunt cele mai vizitate site-uri de către români și ce spun ele despre noi?

Published

on

Top-100-site-uri-Romania

Te-ai întrebat vreodată unde își petrec timpul online conaționalii noștri?

Toma Grozăvescu, un blogger și specialist în marketing a făcut exact asta. Ce a descoperit poate ne va ajuta să înțelegem mai bine comportamentul și deciziile pe care le luăm ca societate.

Cum a pornit totul

Ideea a apărut în vacanța de iarnă. La un moment dat, pierzând și eu timpul pe internet, m-am gândit: ok, eu petrec timp pe site-urile astea. Dar românii în general ce site-uri vizitează?” spune Toma Grozăvescu, inițiatorul proiectului.

Specialist în marketing de meserie, atunci când acesta s-a întors la birou s-a folosit de un instrument de Big Data, care colectează o cantitate enormă de date de pe internet, pentru a identifica site-urile preferate de români.

Câteva dintre lucrurile pe care le observăm când analizăm top 100:

Digitalizarea a venit, dar pe mulți i-a luat pe nepregătite

Aparent nu doar zăpada este cea care surprinde autoritățile din România.

Deși situația cu COVID a forțat multe organizații să se adapteze, website-urile instituțiilor publice încă sunt aproape inexistente în top 100.

38 Edu.ro Site-ul ministerului educației.

50 Gov.ro Site-ul oficial al guvernului României.

67 Europa.eu Site de informare al UE.

87 Unitbv.ro Universitatea Transilvania din Brașov.

100 Anaf.ro Autoritatea națională pentru administrare fiscală.

În top 20 site-uri avem aproape exclusiv rețele sociale, motoare de căutare și site-uri cu conținut video.

Deci internetul e pentru… divertisment.

 

1 Google.com Motor de căutare. Motor de căutare

2 Youtube.com Platformă vizualizare video. Video

3 Google.ro Motor de căutare. Motor de căutare

4 Yahoo.com Motor de căutare, site de știri. Motor de căutare

5 Emag.ro Magazin online general. Magazin online

6 Olx.ro Site de anunțuri general. Anunțuri

7 Bongacams.com Site porno / discuții erotice. Porno / Erotic

8 Wikipedia.org Enciclopedie online. Enciclopedie online

9 Filelist.io Torente. Torente

10 Netflix.com Streaming video. Video

11 Facebook.com Rețea socială. Rețea socială

12 Vk.com Rețea socială. Rețea socială

13 Xhamster.com Site porno / discuții erotice. Porno / Erotic

14 Reddit.com Rețea socială. Rețea socială

15 Filmeserialeonline.org Streaming video. Video

16 Chaturbate.com Site porno / discuții erotice. Porno / Erotic

17 Zoom.us Platformă comunicare video. Comunicare

18 Microsoft.com Furnizor servicii software. Servicii Software

19 Imdb.com Știri și review-uri despre filme. Divertisment.

20 Roblox.com Joc online. Divertisment.

Aproape 1/10 site-uri din top 100 este de tip porno

7% din toate site-urile din top 100 sunt site-uri porno/erotice. Doar magazinele online și site-urile de știri sunt mai mari ca pondere.

 

Poziție Domeniu Descriere

7 Bongacams.com Site porno / discuții erotice.

13 Xhamster.com Site porno / discuții erotice.

16 Chaturbate.com Site porno / discuții erotice.

17 Zoom.us Platformă comunicare video.

19 Imdb.com Știri și review-uri despre filme.

20 Roblox.com Joc online.

41 Pornhub.com Site porno / discuții erotice.

56 Livejasmin.com Site porno / discuții erotice.

91 Imagefap.com Porno / Erotic.

98 Nimfomane.com Site de escorte.

Alte rezultate surprinzătoare:

 • Un site destinat profesorilor este mai sus în top decât unul utilizat de elevi;
 • Pirateria încă este la modă, 8% din site-uri sunt de genul torente/cu filme online gratis.

Mai multe detalii și topul complet pe pagina Top 100 cele mai vizitate site-uri de către români.

Dacă aveți alte întrebări, ne puteți contacta la toma [at]grozav-escu.ro

Comentarii

comments

Continue Reading

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending