Cea mai bună pastă de dinți pentru paradontoză - Sfaturi pentru calmarea paradontozei - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Cea mai bună pastă de dinți pentru paradontoză – Sfaturi pentru calmarea paradontozei

Published

on

Paradontoza este o afecțiune inflamatorie care afectează țesuturile parodontale din gură. De obicei, începe cu acumularea de placă pe dinți, care provoacă gingivita. Gingivita și parodontita netratate pot provoca pierderea dinților și alte probleme de sănătate orală. Cu toate acestea, îngrijirea corectă la domiciliu, împreună cu un tratament profesional, vă poate ajuta să gestionați această afecțiune și să reduceți reapariția ei. Iată câteva sfaturi pentru calmarea parodontitei la domiciliu:

Schimbă-ți pasta de dinți

Pasta de dinți este primul lucru care intră în contact cu gingiile și dinții în timpul periajului. Aceasta ajută la îndepărtarea plăcii, a bacteriilor și a particulelor de alimente de pe dinți și gingii. Ingredientele active din pasta dumneavoastră de dinți, cum ar fi fluorura și agenții antibacterieni, pot ajuta și la tratarea gingivitei. Dar dacă aveți parodontită, aceasta poate agrava afecțiunea. Există două tipuri de pastă de dinți: pastă de dinți convențională și pastă de dinți de îngrijire specială. Pasta de dinți convențională este recomandată pentru toate persoanele, chiar și pentru cele cu parodontită. Pasta de dinți de îngrijire specială este special concepută pentru persoanele cu dinți sau gingii sensibile sau pentru cei care au boli ale gingiilor. Pasta de dinți de îngrijire specială are niveluri mai scăzute de abrazivi, ceea ce poate fi util pentru persoanele cu afecțiuni precum gingivita și parodontita.

Nu vă periați prea tare

Periajul dinților este esențial pentru o bună sănătate orală atunci când căutați cea mai bună pastă de dinți pentru parodontoză. Dar periajul prea tare poate provoca leziuni, în special la nivelul gingiilor. Atunci când gingiile sunt inflamate, sunt mai sensibile și pot sângera ușor. Periajul prea tare poate agrava gingiile, provocând sângerarea lor. De asemenea, poate irita gingiile și poate duce la formarea de buzunare între dinți și gingii. Bacteriile din particulele de alimente sau placa bacteriană din aceste buzunare pot urca până la gingii și pot provoca parodontită. Periajul cu o periuță de dinți cu peri moi poate ajuta la prevenirea gingivitei și a parodontitei. Folosirea unei periuțe de dinți cu peri moi vă poate ajuta să evitați periajul prea tare. Unele periuțe de dinți cu peri moi au, de asemenea, margini și laturi rotunjite pentru a vă ajuta să ajungeți mai ușor în zone precum dinții din spate.

Utilizați o periuță de dinți potrivită

O periuță de dinți cu peri moi vă poate ajuta să evitați să vă periați prea tare și să vă deteriorați gingiile. Dacă aveți parodontită, ar trebui să folosiți o periuță de dinți cu peri moi. Persoanele cu gingivită pot beneficia, de asemenea, de utilizarea unei periuțe de dinți cu peri moi și de respectarea altor practici de igienă orală. De asemenea, ar trebui să vă schimbați des periuța de dinți, cel puțin o dată la 3 luni. O periuță de dinți uzată vă poate irita gingiile și poate duce la un risc crescut de parodontită. Gingiile care sunt inflamate pot sângera cu ușurință atunci când vă periați pe dinți. Iar sângerarea gingiilor poate duce la un risc crescut de parodontită și la pierderea dinților.

Stoparea sau prevenirea parodontitei este cea mai bună modalitate de a face față acestei afecțiuni. Se poate face urmând câteva sfaturi de bază de igienă dentară, cum ar fi periajul dinților de două ori pe zi, folosirea aței dentare o dată pe zi și efectuarea unei curățări dentare la fiecare 6 luni.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending