Connect with us

Sport

Cei mai mari sportivi români în competiţii internaţionale se văd în această vară la TVR

Published

on

Foto Credit: TVR
Reclame

Fie că este vorba de înot, din cadrul Europenelor de Nataţie de la Roma sau de canotaj, competiţie din cadrul Campionatelor Europene Multisport de la Munchen, punctul culminant al unui program amplu dedicat aniversării a 50 de ani de la Jocurile Olimpice din 1972, telespectatorii vor trăi la TVR adrenalina unor întreceri de anvergură.

Înotătorul David Popovici, omul momentului în sportul românesc, revine la TVR în această vară. Vedeta Mondialelor de la Budapesta și a Europenelor de juniori de la București a luat startul la Campionatul European de Nataţie pentru seniori, care are loc la Roma, competiţie transmisă de TVR 1 în direct începând cu 12 august. Iar campioanele olimpice Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, cât şi medaliaţii cu argint Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu şi alţi sportivi medaliaţi la europenele şi mondialele de tineret concurează la Munchen, la canotaj, în CE Multisport, transmise în direct tot de TVR 1.

David Popovici, azi, în semifinala de 100 m liber, la CE de Nataţie Roma 2022, în direct la TVR

1.500 de sportivi din 50 de ţări participă la Campionatul European de Nataţie desfăşurat în capitala Italiei, la Roma, între 11 şi 21 august. 231 de medalii sunt puse la bătaie de organizatori în cele 11 zile de concurs la înot, sărituri în apă, înot sincron, înot în ape deschise şi high diving. Printre favoriţii competiţiei se numără sportivul român David Popovici, deja calificat, cu un nou record – 47.20, în semifinala de 100 m liber. Îi ţinem pumnii campionului nostru astăzi, 12 august, de la ora 19.00, în direct la TVR 1.

Federația Română de Natație și Pentatlon Modern participă la Roma cu o echipă formată din 11 sportivi, care concurează în probe de înot, sărituri în apă și high diving.

Înot: David Popovici (100 m liber, 200 m liber, 400 m liber, ștafetă 4×100 m liber), Alexandra Dobrin (200 m mixt, 400 m mixt), Alexandra Victorița Bogdăneci (50 m fluture, 100 m fluture), Patrick Sebastian Dinu (100 m liber, ștafetă 4×100 m liber), George-Alexandru Stoica-Constantin (100 m liber, ștafetă 4×100 m liber), Mihai Gergely (100 m liber, 200 m mixt, ștafetă 4×100 m liber), Andrei Mircea Anghel (50 m spate, 100 m spate);

Sărituri în apă: Amelie Forster (trambulină 1 m), Angelica Muscalu (platformă 10 m);

High Diving: Cătălin Preda, Constantin Popovici.

Transmisiunile de la Campionatul European de Nataţie Roma 2022 pot fi urmărite în perioada 12-17 august, în direct la TVR 1, de la orele 10.00 şi 19.00, cu comentariul lui Emil Hossu-Longin. Şi telespectatorii TVR Moldova se bucură de transmisiunile directe de nataţie.

Campionatele Europene Multisport, în direct la TVR 1. Transmisiuni de canotaj, din 12 august

Cel mai mare eveniment sportiv desfăşurat la Munchen după Jocurile Olimpice din 1972, Campionatele Europene Multisport din acest an reunesc nouă sporturi olimpice și două paralimpice, inclusiv sporturi individuale, de echipă și cu mingea (atletism, canotaj, gimnastică, kaiac canoe, ciclism, tenis de masă, triatlon, volei pe plajă, escaladă). 177 de seturi de medalii vor fi distribuite câştigătorilor tuturor întrecerilor care vor avea loc în Parcul Olimpic şi la regată.

Telespectatorii vor putea urmări, în transmisiune directă la TVR 1, cele mai interesante întreceri de canotaj, la care participă sportivi români medaliaţi la mari concursuri internaţionale.

La canotaj, România este reprezentată la Munchen în 11 probe: dublu rame, dublu vâsle, 4 rame, 4 vâsle, 8+1 masculin şi feminin şi la simplu, categorie uşoară, feminin. Printre canotorii înscrişi în competiţie se numără atât campioanele olimpice Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar, cât şi medaliaţii cu argint Ciprian Tudosă, Marius Cozmiuc, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu, Mihăiţă Ţigănescu, cât şi sportivi medaliaţi la europenele şi mondialele de tineret.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar vor concura atât la proba la care au câştigat aurul olimpic (dublu vâsle), cât şi în proba regină a canotajului, 8+1.

Echipa TVR formată din Monica Bucur, jurnalist şi Marian Tăbîrgic, operator, este prezentă la Munchen pe perioada desfăşurării Campionatelor Europene Multisport pentru a realiza reportaje, interviuri live, precum şi intervenţii în jurnalele de ştiri.

Telespectatorii vor putea vedea transmisiunile de la Campionatul European de Canotaj (Munchen, 9-14 august) la TVR 1 după următorul program: vineri, 12 august şi sâmbătă, 13 august, ora 12.40; duminică, 14 august, ora 13.20, comentator Cristian Mîndru. Întrecerile de la Campionatul European de Canotaj vor putea fi urmărite de telespectatori şi la TVR Moldova.

Foto: FB David Popovici

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending