Connect with us

UTILE

Cele 5 tipuri de produse pe care ti le poate oferi un producator drojdie

Published

on

Daca vrei sa-ti deschizi o brutarie, ai nevoie de drojdie ca si materie prima – deci, ai nevoie si de un producator drojdie de incredere. Acesta iti poate pune la dispozitie unul dintre cele mai importante ingrediente din bucataria unei brutarii.

Totodata, un astfel de producator iti poate oferi mai multe tipuri de drojdie si produse de panificatie in general. In caz contrar, acesta nu ar face fata competitiei (daca ar produce doar drojdie).

Iata care sunt tipurile de produse pe care un producator le poate pune la dispozitie brutariilor la inceput de drum!

producator drojdie

Cele 4 tipuri de drojdie

Unii producatori iti vor pune la dispozitie doar 3 tipuri de drojdie – activa uscata, instant si drojdie cu crestere rapida. Totusi, un producator drojdie cu experienta si renume in domeniu iti va putea oferi mai multe tipuri, dintre care cele 4 enumerate mai jos sunt printre cele mai importante si necesare intr-o brutarie, indiferent de specificul acesteia:

  • Drojdia comprimata – aceasta este adaugata direct in aluat, in timpul malaxarii, fiind foarte sfaramicioasa. Aceasta drojdie este comercializata ca si industriala si este folosita ca un agent natural de crestere al aluaturilor;
  • Drojdia inactiva – aproape orice producator drojdie are la dispozitie acest tip de drojdie. Este o drojdie dezactivata cu rol de reducere ce garanteaza extensibilitatea aluatului preparat din faina cunoscuta ca si puternica;
  • Drojdia lichida – acest tip de drojdie este varianta initiala a drojdiei comprimate si este caracterizata prin usurinta incorporarii in malaxorul brutariei, dar mai ales pentru abilitatea sa de a-si mentine temperatura necesara pana la dozare. Drojdia lichida mai este cunoscuta si ca drojdie crema;
  • Drojdie uscata instant – un producator drojdie iti poate oferi si drojdie uscata instant. Aceasta nu mai trebuie rehidratata si activata, ci poate fi folosita ca atare. Totodata, puterea de fermentatie este de 30-40% mai mare si permite distributia rapida in aluat.

Exista si drojdii speciale cu rol de agent de crestere natural pentru diferite aluaturi, in special cele dulci. Rolul si tipul drojdiilor speciale variaza de la producator la producator.

Are brutaria ta nevoie doar de drojdii?

Nu – in niciun caz. O brutarie are nevoie de foarte multe ingrediente si materii prime, dupa cum s-ar spune. Din fericire, un producator drojdie ales corespunzator te poate ajuta si in acest caz. Astfel, acelasi producator iti poate oferi amelioratori de panificatie, premixuri de panificatie, blenduri de panificatie si produse pentru gust (celebra maia si produsele de panificatie aferente).

Astfel, dupa cum poti observa, important este sa alegi producatorul ideal pentru brutaria ta – anume care iti poate oferi toate produsele necesare.

Un astfel de producator este Lesaffre. Acesta este cunoscut la nivel mondial si este unul dintre cei mai importanti membri ai acestui domeniu – drojdiile Saf, Kastalia si Baker’s Bonus sunt printre produsele principale si cele mai cunoscute ale acestuia.

Lesaffre este prietenul fiecarei brutarii, indiferent de specialitate. Fie ca ai nevoie de drojdie pentru painea de toate zilele, fie ca vrei sa gatesti produse speciale pentru afacerea ta, Lesaffre iti sta la dispozitie!

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending