Cele mai aplaudate scurtmetraje ale anului la Cluj: Best Of ShortsUP - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Cinema

Cele mai aplaudate scurtmetraje ale anului la Cluj: Best Of ShortsUP

Published

on

Sâmbătă, 23 Martie, de la ora 22:30, ShortsUP revine la Cluj cu cele mai populare și premiate scurtmetraje ale sezonului 2012, la Cinema Victoria. Criteriul de selecție pentru comediile amuzante și dramele intense a fost cantitatea de aplauze și simpatie stârnită în rândul publicului bucureștean de-a lungul sezonului încheiat. Best Of ShortsUP înseamnă două ore de râs și plâns în doze mici, de maximum 20 de minute.

Călătorie de afaceri (r. Sean Ellis, Marea Britanie, Franta, 2008) e o comedie nominalizată la BAFTA și premiată la Toronto Film Festival, despre un om de afaceri părăsit de iubită. O fotografie găsită în camera de hotel îl determină la un gest neașteptat. Sean Ellis este un promițător regizor britanic care, deși a debutat în lungmetraj, revine mereu la forma scurtmetrajului, care l-a consacrat.

Picătura (r. Léo Verrier, Franta, 2011) e o animație câștigătoare a Premiului juriului la Anima Mundi Animation Festival și Cea mai bună animație la Cleveland International Film Festival. În prim-plan se află Jack, un personaj cel puțin ciudat, de vreme ce fură tablouri din muzee pentru a le mânca. Devoratorul de artă rămâne însă fără hrană, fiind nevoit să picteze el însuși. O lecție de viață fără predici, plină de învățăminte și haz.

Comedia Mașina Timpului (r. Andrew Bowler, SUA, 2011) a fost nominalizată la Oscar în 2012 și spune povestea unui inventator nevrotic și abulic care se rătăcește în timp.  A obținut și Grand Jury Prize la Seattle International Film Festival și a fost aplaudat din plin la Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, ediția a IV-a.

Porția de fantastic e adusă de Insula florilor (r. Jorge Furtado, Brazilia, 1989), film scurt care a câștigat Ursul de argint la Berlin International Film Festival, 1990 și Premiul Publicului Clermont-Ferrand International Short Film Festival, 1991. Ce legătură există între bombe nucleare, plantații de roșii, producerea parfumului și deseurile generate de oameni? Vei ințelege la finalul celor 15 minute din ”Insula Florilor”, scurtmetraj ce dezvăluie intr-un mod insolit concluzii esențiale despre natura umană.

Dragostea crește în copaci (r. Bevan Walsh, Marea Britanie, 2008) sau cum învaţă un băiat ce este dragostea, chiar şi când tentaţiile par să fie peste tot; un scurtmetraj despre cum reacționează un adolescent când face cunoștință cu revistele pentru adulți.

Facebook: https://www.facebook.com/events/125616784289202/

Experiența ShortsUP se prelungește pe www.shortsup.ro, unde găsiți și recomandări zilnice de scurtmetraje disponibile online potrivite pentru orice stare de spirit.

Advertisement

 

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending