Cele mai comune probleme întâlnite la marca DACIA - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Timp Liber

Cele mai comune probleme întâlnite la marca DACIA

Published

on

Dacia, puștiul revenit în lumea auto. Odinioară o companie de stat comunist, Dacia este acum deținută de Renault și prosperă, dar este Dacia fiabilă?

Din ce în ce mai multe Dacii sunt prezente pe drumurile românești și nu numai. Dar este Dacia fiabilă ?

Fiabilitatea, sau lipsa de încredere, a afectat Dacia încă de pe vremea pe când compania era deținută de stat, când șoferii își reparau mașinile pe marginea drumului. Și, deși asta se întâmpla cu mult timp în urmă, iar România nu mai este o țară comunistă, această etichetă se pare că încă mai dăinuește în mintea cumpărătorilor.

Este Dacia fiabilă ?

Contrar a ceea ce cred cumpărătorii, Dacia este un model destul de fiabil. De fapt, sunt foarte fiabile. Un sondaj a plasat Dacia pe locul trei pentru fiabilitate, cu un scor de 96,17 din 100. A obținut un punctaj mai mare decât Toyota și Honda. Singurii doi care au învins-o au fost Tesla și Lexus. 

Pentru o marcă de mașini low cost, este un rezultat extrem de impresionant. Recenziile proprietarilor sunt la fel de bune. Majoritatea problemelor pe care le-au întâmpinat proprietarii au fost legate de rugină. Ca răspuns, Dacia a venit cu reparațiu și inspecții gratuite pentru vehiculele afectate.

S-a zvonit că acesta a fost motivul pentru care Dacia și-a mutat producția din India în România, unde își produceau deja mașinile cu volan pe stânga. Cu toate acestea, Dacia a spus că nu a fost cazul și a fost pur întâmplător.

De ce este o Dacia fiabilă?

Unul dintre motivele pentru care Dacia a fost și poate încă este considerată nesigură este că, în istoria lor, chiar au fost. Dar, așa cum am menționat mai devreme, acest lucru se întâmpla în România comunistă, o țară care a fost închisă de restul Occidentului și, prin urmare, nu avea tehnologia și nu avea încă cum să își dezvolte propria tehnologie pentru a-și îmbunătăți mașinile. Acesta este, în esență, motivul pentru care erau atât de nesigurie și foarte puțin fiabile. Dar, România a ieșit din comunism în 1989, dar unii încă au rămas cu acest gând, cum că Dacia încă este nesigură, foarte puțin fiabilă.

Probleme comune întâlnite la modelul

Când îți cumperi o mașinp, în special la una uzată, atunci există lucruri la care ar trebui să fii atent. Problemele comune întâlnite la Dacia sunt:

Advertisement
  • Defecțiuni la convertorul catalitic
  • Probleme cu sistemul de management al motorului – Acestea nu sunt prea frecvente, dar unele au fost raportate.
  • Rugină – După cum am menționat mai devreme, rugina a fost o problemă pentru Dacia. Dacă vrei să îți cumperi o Dacie, asigură-te că verifici cu atenție orice semn de rugină.

Dacă te întâlnești cu astfel de probleme, BroCars îți vine în ajutor cu ceea ce ai nevoie: service auto Dacia. Aici vei da peste mecanici meseriași, care știu ce au de făcut.

În concluzie, Dacia este surprinzător de fiabilă, ținând cont de reputația lor din trecut și de faptul că obiectivul lor principal este menținerea costurilor cât mai mici posibile.   

Acestea fiind spuse, principalii lor rivali, Peugeot și Renault, sunt firme de încredere de mai mult timp. Rămâne de văzut dacă acest lucru înseamnă fiabilitate. Așadar, dacă ai încredere în cele mai recente teste de fiabilitate, ai nevoie de o mașină de familie și vrei un raport calitate/preț, atunci o Dacia este perfectă pentru tine.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending