Connect with us

UTILE

Cele mai dificile intrebari din chestionarele auto! Vezi raspunsurile corecte!

Published

on

chestionare auto drpciv

Pregatirea pentru examenul de obtinere a permisului consta in pregatire teoretica si teorie practica. Desi emotiile sunt la fel de mari la ambele probe, cea mai dificila este considerate cea teoretica, ce consta in obtinerea a cel putin 22 de puncte la testele auto online selectate, deoarece cunoasterea legislatiei este esentiala pentru un conducator auto, contribuind astfel la mentinerea sigurantei in trafic.

Daca unii candidatii nu reusesc sa obtina punctajul minim din cauza pregatirii insuficiente, multi dintre acestia au avut ghinionul sa dea peste intrebari foarte dificile, al caror raspuns le-au dat batai de cap. Cea mai mare parte fac din categoria mecanica, insa alaturi de acestea sunt si intrebarile cu mai multe variante de raspuns sau intrebarile capcana.

Cele mai dificile intrebari din chestionarele auto

In vederea identificarii mai usoare a acestor intrebari care dau batai de cap, www.ChestionareAuto.ro a facut o lista in care sunt prezentate atat intrebarile cele mai dificile, impreuna cu raspunsurile corecte, pecum si explicatia pentru care acelea sunt variantele corecte si nu altele.

O astfel de intrebare vizeaza acordarea de prioritate si suna cam asa: Care dintre vehicule nu are prioritate de trecere?

 • Vehiculele care se pun in miscare sau care ies din garaje si curti, fata de cele care circula pe drumul public;
 • Vehiculele care coboara o panta fata de cele care urca, daca sunt de aceeasi categorie si unul trebuie sa dea cu spatele;
 • Vehiculele care executa virajul pre stanga, fata de cele din sens opus.

Dintre cele trei variante de raspuns cele corecte sunt A si C, deoarece vehiculele prezentate in cele doua situatii trebuie sa acorda prioritate celor de pe drumul public si celor care circula din sens opus. Varianta B era gresita deoarece, in acest caz, vehiculul care coboara are prioritate.

La intrebarea “Viteza se va reduce obligatoriu la: a) trecerile de pietoni; b) semnalul politistului de frontiera; c) la intalnirea indicatorului cedeaza trecerea” tendinta este fie bifate toate raspunsurile ca fiind corecte, insa doar variantele B si C sunt corecte.

Tot la o intrebare legata de viteza: In care dintre situatii este obligatorie reducerea vitezei?, variantele sunt:

 • La trecerea la nivel cu cale ferata curenta cu bariera;
 • La trecerea la nivel cu cale ferata curenta fara bariera;
 • La trecerea la nivel cu cale ferata curenta industriala.

Dintre acestea doar o singura varianta este corecta si anume A, in cazul celorlalte doua variante conducatorii auto sunt obligati sa opreasca masina pentru a se asigura.

Intrebarea “Cand se retine certificatul de inmatriculare?” are urmatoarele variante:

 • Cand autoturismul nu are efectuata inspectia tehnica;
 • Cand autoturismul nu a fost asigurat de raspundere civila in caz de pagube materiale produse tertilor prin accidente de circulatie, conform legii;
 • Cand autoturismul nu are montata una din placutele cu numarul de inmatriculare.

In acest caz, toate variantele sunt corecte. Explicatia este urmatoarea: in cazul in care autoturismul nu are asigurare obligatorie ii sunt retrase placutele de inmatriculare, iar amenda este foarte mare. Si neefectuarea inspectiei tehnice atrage dupa sine retinerea certificatului de inmatriculare, in timp ce circulatia fara o placuta de inmatriculare este pedepsita atat cu retinerea certificatului de inmatriculare, cat si cu o amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte, precum si 6 puncte penalizare.

O alta intrebare dificila cu care se pot intalni candidatii in cadrul probei teoretice pentru obtinerea permisului auto este: Cu ce viteza este obligatoriu sa se circule pe drumurile publice din afara localitatilor, cand partea carosabila este acoperita cu piatra cubica umeda?

 • Cu o viteza care sa nu depaseasca 50km/h;
 • Cu o viteza care sa permita efectuarea oricarei manevre in conditii de siguranta;
 • Cu o viteza care sa nu depaseasca viteza maxima de 90 km/h.

In acest caz, raspunsul corect este format din doua variante A si B, motivul fiind caracterul foarte alunecos ala cestui tip de carosabil.

Mai multe chestionare auto efectuate, mai multe sanse de promovare

Advertisement

Pentru asigurarea succesului la proba teoretica a examenului de obtinere a permisului de conducere este recomandata efectuarea unui numar foarte mare de teste auto. Si asta deoarece este atat un mod de verificare si consolidare a cunostintelor dobandite pana in momentul respectiv, cat si o metoda de completare si corectare a acestor cunostinte.

In plus, completarea chestionarelor DRPCIV ajuta si mai mult in procesul de invatare pentru examenul auto. Astfel ca, pe langa faptul ca este o platforma on-line – usor accesibila, doar prin crearea unui cont – care ofera candidatilor toate instrumentele necesare pentru acumularea de cunostinte necesare obtinerii permisului de conducere, chestionarele intalnite aici contin si explicatiile raspunsurilor, cu trimiteri la normele legislative in care sunt abordate. A se mentiona ca la examenul de redobandire permis, se vor intalni numai intrebari cu o singura varianta corecta de raspuns. Mai ales ca o lamurire a raspunsurilor si informatiilor neclare este foarte importanta pentru candidati deoarece este posibil ca acestia sa se intalneasca ulterior, nu atat la examenul auto, cat in viata de sofer auto si nu vor stii cum sa actioneze in aceste cazuri. De aceea este si recomandata o intelegere logica a acestora, nu invatarea mecanica.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending