Connect with us

A-Z NEWS

Cele mai mari concedieri din istoria companiei Microsoft, 18.000 de posturi!

Published

on

Microsoft va desfiinţa până la 18.000 de locuri de muncă până la sfârşitul lunii iunie a anului următor. Acestea sunt cele mai mari concedieri din istoria de 39 de ani a companiei, parte a unui proces de restructurare a activităţilor şi de integrare a operaţiunilor de producţie de telefoane preluate de la Nokia, informează Mediafax.

Programul de concedieri, care vizează circa 14% din personalul Microsoft, ar urma să se încheie la sfârşitul lunii iunie a anului următor, a anunţat compania, potrivit Bloomberg. Microsoft estimează costurile restructurării forţei de muncă la 1,1-1,6 miliarde de dolari.

Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, încearcă să reorganizeze Microsoft pentru a concura cu rivali mai mici, care oferă software şi servicii online şi pe platforme mobile.  Satya Nadella este în funcţie din februarie, atunci când a preluat postul de la Steve Ballmer. Acesta trebuie să obţină economii anuale de 600 de milioane de dolari din tranzacţia cu Nokia, care a adăugat în aprilie 30.000 de angajaţi la personalul Microsoft, în prezent în număr de 127.100.

„Microsoft trebuie să fie un gigant IT mai ager în următorii ani pentru a atinge echilibrul de creştere şi profitabilitate în privinţa iniţiativelor pe segmentele de cloud şi dispozitive mobile”, a declarat Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets.

Microsoft a derulat în trecut restructurări de personal de mică amploare, printre care câteva sute de posturi la departamentul de publicitate şi vânzări în 2012, precum şi posturi de la marketing în acelaşi an. Compania a operat o singură dată un program semnificativ de restructurare a personalului, implicând 5.800 de locuri de muncă în 2009, circa 5% din totalul angajaţilor.

Foto Credit: digitalspy.co.uk

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending