Connect with us

Pariuri Sportive

Cele mai mari scandaluri din pariuri sportive din toate timpurile

Published

on

Când sunt implicate sume uriașe de bani ce pot fi câștigate de orice persoană sau când banii unei agenții de pariuri stau să fie pierduți din cauza unui scor care nu merge în favoarea echipei favorite, este foarte posibil ca scandaluri de proporții să apară în timpul sezoanelor de joc. Câteva astfel de scandaluri din industria de pariuri sportive au fost chiar și mediatizate din pricina efectelor pe care le-au avut asupra comunității. Haide să vedem împreună care sunt acestea!

 

Black Sox

 

Majoritatea scandalurilor pornesc de la pariuri sportive. Mai noi, în online, la agenții renumiți din România precum betano pariuri sau alții, ilegalitățile nu mai sunt posibile, dar în istorie există câteva tentative de acest gen. Dacă nu ai mai auzit de scandalul Black Sox, te vei convinge imediat doar dacă vei deschide o altă listă de scandaluri. Cunoscătorii au primit deja de prea multe ori informații repetate despre acest scandal, dar dacă nu ai auzit până acum despre el, iată ce s-a întâmplat:

 

Black Sox este un scandal pornit în industria de Baseball care probabil nu este atât de cunoscută pariorilor din România. În 1919, într-un meci foarte importante din Major League Baseball, 8 membri din Chicago White Sox au fost acuzați că au vândut meciul jucând prost pentru a-i favoriza pe Cincinnati Reds în schimbul unor sume de bani proveniți de la un sindicat de gambling condus la acea vreme de Arnold Rothstein.

 

Judecătorul care a pus sentința la doi ani după o serie de procese a considerat că toți cei 8 jucători nu mai au permisiunea de mai juca în liga profesională de Baseball, restricție care încă este valabilă.

Charlie Hustle

 

Când ești adânc implicat în industria sportivă ai foarte multe libertăți, dar și câteva restricții foarte importante. Mai ales dacă ești manager al unei echipe sportive. Una dintre aceste restricții este strâng legată de pariurile sportive la care un patron, un manager de echipă sau chiar un jucător nu au voie să participe. Pete Rose este numele botezatului Charlie Hustle care a fost jucător activ în liga profesionistă de Baseball fiind un jucător foarte impunător în teren.

Advertisement

 

Acesta avea un comportament dăunător și deja se zvonea că pariază foarte mult și este activ în industria de jocuri de noroc. Liga de Baseball a demarat o investigație în 1989 descoperind că Pete Rose chiar paria pe meciuri și jocuri, lucru care încălca toate politicile de la acea vreme.

 

Cu toate că foarte mulți fani îl admirau și susțineau că niciodată nu a plasat un pariu în care să fie implicată echipa sa, acesta a primit același tratament ca și în cazul Black Sox, primind o interdicție din liga profesionistă de Baseball.

 

Futbol Fix

 

Oare există vreo conexiune dintre aceste scandaluri și State Unite? Poate că acolo au pornit foarte multe scandaluri, dar avem acum un exemplu care nu are rădăcini acolo. De data aceasta ne lovim de un scandal care le întrece pe toate și care a avut un impact și în exteriorul continentului american. Mai mult decât atât, scandalul este cunoscut chiar pentru că a luat parte și pe teritoriul Europei. Anul în care a debutat acest scandal al pariurilor sportive este 2009. Potrivit informațiilor oferit de procurorii din Germania, mai mult de 200 de meciuri din 2009 au fost influențate de industria de gambling de la începutul anului. Această influențare nu este una pozitivă ci a fost posibilă datorită celor doi frați din Coația, Milan Sapina și Ante Sapina care au mituit jucători, antrenori, personalități oficiale și au măsluit meciuri care s-au jucat atât pe teritoriu european.

 

În scandal au fost implicați foarte mulți oameni importanți din industrie, foarte multe acuzații au fost lansate, foarte mulți oameni au fost condamnați la închisoare și milioane de dolari au fost confiscați.

 

Advertisement

Majoritatea celor care au fost implicați au primi între 3 luni și 3 ani de închisoare, dar unul dintre frați, Ante Sapina a primit 5 ani, fiind și cea mai mare pedeapsă oferită pentru acest scandal.

Băiatul de aur

 

Sau The Golden Boy cum mai poate fi găsit în mediul online. Băiatul de aur nu este cel mai scandalos eveniment ilegal din industria sportivă. Dacă precedentele scandaluri s-au soldat cu închisoare sau interdicții pe viață, de data aceasta jucătorii implicați au primit doar o suspendare. Scandalul a pornit în anul 1961 când Paul Hornung care a fost poreclit Băiatul de aur și Ales Karras care la acel moment erau staruri din NFL.

 

Probabil pentru că în anii 60, salariile nu erau de anvergura la care au ajuns în prezent, jucătorii au fost tentați să parieze la sporturi pentru a mai suplimenta veniturile. Din fericire, jucătorii nu s-au folosit unul de altul pentru a plasa pariuri și nici nu au jucat astfel încât pariurile să fie în favoarea lor. Când au fost prinși, au fost pedepsiți doar prin suspendare pe restul sezonului pentru că nici sumele pariate nu erau mai mari de câteva sute de dolari.

 

Concluzie

 

Cele mai mari scandaluri și ilegalități pornesc de la sumele de bani care se învârt în industrie. Mintea umană vrea să simplifice mult procesul de a produce bani și este mult mai ușor și rapid să aranjezi un meci pentru a face milioane. Este ilegal, dar când a fost legea o piedică pentru cei mai mari infractori? Noi te încurajăm să rămâi corect și cinstit și să muncești pentru banii tăi. Spor la câștiguri!

 

Advertisement

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending