Connect with us

Business

Centrala pe lemne: de ce ai nevoie de ea, de ce ai opta pentru aceasta varianta de incalzire

Published

on

Intr-o lume in care tinem cont de tehnologie la un inalt nivel, cand telefoanele sunt tot mai performante, cand avem la indemana atat de multe surse si resurse, incalzirea pe baza de lemne pare sa fie o metoda rudimentara, desprinsa din vremuri apuse.

Exista asadar tendinta de a crede ca astfel de sisteme de incalzire sfideaza vremurile moderne. 

 

De fapt, incalzirea pe baza de lemne aduce mai multe avantaje decat am crede. Ofera stabilitate si o metoda sigura, cu echilibru si in costul aferent acesteia. Ba mai mult, metoda in sine de a produce caldura prin arderea de masa lemnoasa este o metoda atat de imbunatatita, incat si centralele pot avea o astfel de sursa de combustibil.

 

Cu si despre centralele pe lemne

O centrala pe lemne implica arderea de materiale organice, in general lemne, desi se pot folosi de asemenea si peleti sau brichete de rumegus. Se considera ca pretul combustibilului de acest fel este mai acceptabil decat alte resurse, de genul electricitatii sau a gazului. Cu o cerere tot mai mare pe piata de profil, cele doua mentionate par sa fie resurse epuizabile in urmatorii ani. Asadar, alternativa masei lemnoase este mai acceptabila.

 

Avantajele pe care le ofera o centrala pe lemne sunt in masura sa le plaseze intr- un top al preferintelor. Surclaseaza alte tipuri de centrale prin aspecte precum:

  • Functionarea indelungata, fara nevoia de incarcare la intervale scurte de timp. Poate ca in trecut o soba implica dependenta de material lemnos ce se incarca incontinuu. Din fericire, metodele avansate au ajutat la fabricarea unor centrale mai avantajoase ca oricand. In varianta moderna, o centrala de acest gen se incarca o data la 30 de ore spre exemplu. Mai mult decat atat, daca se incarca cu carbune, arderea poate dura pana la 3-5 zile.

 

  • Costuri reduse. Investitia intr-o astfel de centrala, pe lemne, se traduce prin eficienta costurilor. Nu numai ca arderea prelungita ofera caldura constanta si de lunga durata, ci si combustibilul este mai accesibil la pret.

 

  • Eficienta in intretinere. O centrala pe lemne nu impune anumiti pasi de intretinere care sa ingreuneze situatia. Asadar, pentru resturile de la ardere, respectiv pentru cenusa ce rezulta, va fi necesara doar o curatare de doua ori pe luna. Pe termen lung, functionarea unei astfel de centrala poate ajunge si la un termen de 25 de ani.

 

 

Advertisement

Garantia oferita, de regula de 5 ani, este si certitudinea functionarii acestui tip de sistem, fara probleme.

Un alt avantaj de luat in vedere tine de faptul ca o centrala pe lemne lucreaza independent de alte resurse. In cazul de pana de curent sau gaz, nu ramaneti fara resurse pentru caldura.  Un astfel de inconvenient se pare ca exista tot mai des in zilele noastre.

Daca la aceasta lista se mai adauga si ceea ce tine de aspectul estetic, atunci cu atat mai mult o centrala pe lemne este favorabila. Asta pentru ca in varianta moderna, o centrala pe lemne poate avea un cazan de tip lumanare. Ocupa putin spatiu si este, apectual vorbind, minimalista, cu nimic care sa deranjeze. Desigur, va avea nevoie de instalare intr-o incapere aparte, deci locuinta nu tradeaza cu nimic sursa de caldura, pentru ca aceasta se disperseaza prin calorifere.
 

Costuri de instalare

O centrala pe lemne, ca si in alte cazuri, implica anumite componente. Sistemul este complex si include de la cazan la tevi si calorifere. Se necesita o evacuare, un cos de fum. Pentru cei care locuiesc la casa, astfel de concepte sunt deja cunoscute. In orice caz, instalarea este una ce tine de un plan bine pus la punct, realizabil prin intermediul expertilor care furnizeaza servicii axate pe astfel de sisteme de incalzire.

 

Cat despre preturi, acestea sunt variate, precum optiunile insasi. Spre exemplu, costul proiectului per total fluctueaza daca tevile folosite vor fi fi din cupru sau cele mai ieftine, de tip polipropilena. De asemenea, o definitie de pret centrala pe lemne vine si ca urmare a alegerii in ceea ce priveste tipul de cazan. Aici depinde de suprafata avuta in cauza, ce necesita incalzire, deci aria de acoperire si capacitatea unui cazan de a furniza caldura aferenta. Poate fi vorba de unul de la 10 pana la 40 de litri.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending