Acesta farfurie simplă a fost cea mai apreciată din show-ul CHEFI LA CUŢITE!

0
908

Gustul copilăriei a trezit multe amintiri luni seară la „Chefi la cuțite”. Proba confruntării, care a avut drept temă realizarea unui preparat care amintește chefilor de propria copilărie, a adus o răsturnare de situație: echipa lui chef Florin, rămasă în luptă cu numai doi oameni, a învins ehipele chefilor Bontea și Scărlătescu, cu un fel pe cât de simplu, pe atât de apreciat – tăței de casă cu scorțișoară și nucă.

Florin Dumitrescu a fost în culmea bucuriei când a văzut cele mai multe farfurii negre pe bandă și a recunoscut că oamenii sunt, în general, cuceriți de gusturi care le trezesc amintiri din copilărie: „I-am dus nu la 14 ani, ci la 4 ani. I-am dus în primii ani de copilărie, când mai toți eram răsfățați de mame și bunici cu felul ăsta. Am avut ceva emoții, cred că trebuie să fii nebun să te lupți cu o porție de tăiței, când colegii tăi pregătesc musaca și calcan prăjit”, a spus chef Dumitrescu, bucuros că a câștigat confruntarea.

Seara de luni a scăpat echipa neagră de la duel, astfel că chef Bontea și chef Scărlătescu și-au pregătit oamenii pentru eventuale eliminări. Bucuria revederii cu familiile, cele care au jurizat proba gustului copilăriei, i-a făcut pe concurenți să uite pentru o clipă de emoțiile duelului și să se încarce pozitiv la revederea mamelor, a surorilor sau a iubitelor și soților. Proba individuală i-a pus pe dueliști în fața unei sarcini care pe mulți i-a surprins: fiecare membru al familiei invitat la platou a ales ce anume trebuie să gătească concurentul. Unii au fost fericiți, pentru că au avut de pregătit mâncăruri cu care își răsfață familiile zi de zi, de la tocănițe de pui, la pilafuri și pulpe cu piure, în vreme ce alții au fost uimiți de alegerile făcute de ai lor.

Așa se face că Raluca a fost surprinsă să constate că mama sa i-a dat de gătit paste quattro formaggi, un preparat pe care ea îl gătește pentru familie, dar care nu îi amintește de copilărie. A improvizat adăugând pere, dar alegerea nu a fost una prea inspirată, iar salvarea ei a venit în ultimul moment. La rândul lui, Manole a fost aproape șocat când mama lui i-a spus să gătească pască cu smântână, o rețetă cu tradiție în familia lor, dar pe care el nu a gătit-o niciodată. Cu toate acestea, a reușit să realizeze una dintre cele mai apreciate farfurii. Nu la fel de norocos însă a fost Cătălin Banu care, deși a primit un fel extrem de simplu de gătit – pulpe de pui la ceaun cu piure – a fost taxat de jurați pentru greșelile pe care le-a făcut, greșeli care de altfel i-au adus și eliminarea.

CHEFI LA CUTITE ANTENA 1 (1)

Comentarii