Connect with us

Emisiuni

CHEFI LA CUTITE: Chef Scărlătescu a adjudecat a doua amuletă din concurs

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Quinoa a fost cuvântul zilei pentru chefi în cea de-a doua confruntare a amuletelor. Acest ingredient impus i-a provocat pe Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu să livreze farfurii impecabile, demne de a fi degustate de invitatul special al serii, chef Iosif Ștefănescu: ”Este unul dintre stâlpii acestei țări în materie de gastronomie.”, au spus cei trei jurați ”Chefi la cuțite”.

Dar până la finisarea farfuriilor, chefii rivali s-au distrat copios pe seama temei impuse de marți seară, iar tachinările la adresa lui chef Sorin nu au încetat să apară. În trecut, acesta a pierdut o provocare și a fost nevoit să mănânce o farfurie plină de quinoa, motiv pentru care proba i-a dat mari bătăi de cap: Mie mi se pare mâncare de păsări. Eu am avut un canar și el mânca așa ceva. Ciripea. Așa am ciripit și eu câteva zile după ce am mâncat farfuria în care era un munte de quinoa., a glumit acesta.

Cea de-a doua luptă culinară a chefilor a pus la bătaie un avantaj foarte important, ce ar putea să schimbe soarta unui battle și va marca o premieră la ”Chefi la cuțite”. Amuleta cu numărul doi îi va permite chefului câștigător să își folosească mâinile timp de 3 minute pe parcursul unui probe din confruntările pe echipe, ceea ce înseamnă că pentru prima oară în acest concurs va putea găti alături de trupa sa de bucătari, chiar și pentru câteva momente. Cu un burger vegetarian pe bază de quinoa, chef Cătălin Scărlătescu a reușit să încânte papilele gustative celui mai renumit expert în cărnuri, Iosif Ștefănescu, motiv pentru care a adjudecat amuleta cu numărul doi: ”Sunt fabulos de fericit!”.

Seara a continuat cu spectacolul audițiilor pe nevăzute, ce a adus pe masa jurizării preparate deosebite, demne de 3 cuțite. Chef Florin Dumitrescu s-a bucurat de un desert delicios pregătit de un patiser înscris în concurs cu certitudinea că va câștiga, iar chefii Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu i-au acordat cu aceeași ușurință candidatului votul de încredere pentru etapa următoare. O altă concurentă a demonstrat că pasiunea pentru gătit nu are limite și a reușit să îi impresioneze pe jurați nu doar prin gust, ci și prin plating. Nela Chișcoci a pregătit o rețetă specifică italienească, paste cu roșii cherry și saint jacques, dar a ales să așeze preparatul într-o oală ceramică autentic românească. Cu toate ingredientele necesare unei audiții de succes, Nela a trecut în etapa următoare cu trei voturi de încredere, dar și cu felicitările chefilor: ”A fost extraordinar!”, au afirmat aceștia. Printre cei care s-au mai bucurat aseară de un pașaport de trecere spre Bootcamp se numără un pizzar, un medic nutriționist, dar și doi îndrăgostiți pasionați de gastronomie, ce au declarat din start că în această competiție sunt doar rivali.

 

Și pentru că ziua a început cu o confruntare a amuletelor ce a impus un ingredient folosit în general de vegani, tot aseară cei trei chefi au primit pe masa jurizării un alt preparat pregătit de o nutriționistă ce a adoptat această dietă. Îmbracată în sari, obiect vestimentar specific indian, Cristina Drăghici a fost o apariție originală, însă rețeta sa exotică de szabzi cu jackfruit nu a fost suficientă pentru a o califica în etapa următoare. Nici preotul catolic Antoniu Petrescu,  fan Elvis Presley, ce i-a încântat pe chefi cu vocea sa similară cu a legendarului muzician, nu a reușit să treacă în etapa următoare, căci preparatului său i-a lipsit sarea.

Așadar, săptămâna aceasta Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu au încheiat două ediții de jurizări savuroase, în care au acordat cuțite și au obținut avantaje pentru battle-urile sezonului 6. Dacă chef Dumitrescu va putea să deguste, chef Scărlătescu va putea să gătească trei minute alături de echipa sa. Zece amulete sunt încă în joc: cine le va obține și ce alți concurenți vor face impresie în fața juraților, telespectatorii Antena 1 vor afla luni și marți, de la 20:00.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending