Connect with us

AUDIENȚE TV

Chefi la cuțite, lider detașat de audiență: Peste 2.300.000 de telespectatori au urmărit formarea echipelor

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Ediția de marți seară a show-ului Chefi la cuțite a oferit o porție de adrenalină și suspans concurenților, dar și celor din fața micilor ecrane, ce au așteptat cu sufletul la gură verdictul final al juraților, pentru a afla numele bucătarilor din echipele sezonului șase. Cel mai iubit show culinar s-a impus ca lider detașat de audiență pe toate categoriile de public, în intervalul 20.00-23.14 în care a fost difuzat.

Ultimele probe de Bootcamp și formarea echipelor finale ale chefilor au adunat în fața micilor ecrane peste 2.300.000 de telespectatori din toată țara, în minutul de maximă audiență de la 20.50.

Așa se face că pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul audiențelor cu o medie de 9.2 puncte de rating și 25,6 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7,6 puncte de rating și 21,1 % cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 8,7 puncte de rating și 19,5 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 6,8 puncte de rating și 15,3 % cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 20% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 7,7 puncte de rating și 16,6 % cota de piață.

 

Antena 1 a fost lider de audință și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00, pe toate categoriile de public.

În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial o medie de 8.1 puncte de rating și 23% cota de piață. La orașe, postul s-a menținut pe primul loc cu o audiență medie de 8.2 puncte de rating și 18,1% cotă de piață, în timp ce Pro Tv se situa pe poziția secundă cu 7.6 puncte de rating și 16,8% cotă de piață. Și la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 19,4 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8,5 puncte de rating și 17,8% cota de piață.

Pane-ul și tapas-urile, doar aceste ultime două probe din Bootcamp au stat între bucătari și visul de a obține o tunică, iar savoarea, originalitatea rețetei, dar și tehnica de gătit s-au dovedit a fi decisive.  Testele culinare au fost presărate cu emoții la superlativ și au continuat cu jurizări exigente din partea chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Aceștia au vrut să descopere cine poate lucra sub presiune, ce concurent este capabil să improvizeze la bancul de lucru în cele mai grele momente, ca mai apoi să pună un preparat excepțional în farfurie, și i-au căutat doar pe cei care au demonstrat că știu să se joace cu gustul și plating-ul pentru a impresiona.

Dacă 120 de concurenți s-au calificat în primul test al etapei de Bootcamp, după jurizarea celor trei probe consecutive, doar 25 au rămas la bancurile de lucru, fiind la un singur pas de a intra în echipele de anul acesta. Dar pentru că noutatea sezonului, cuțitul de aur- acordat de fiecare chef unui bucătar excepțional, a trimis direct câte un om în echipa juraților încă din audiții, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut fiecare la dispoziție câte cinci voturi de încredere în ediția de marți seară, cinci locuri disponibile în trupele lor.

Tot aseară, prin tragere la sorți, chefii au dezvăluit culorile tunicilor în care vor lupta. În Anul Centenarului, culorile drapelului național vor fi și cele regăsite în bucătăria ”Chefi la cuțite” astfel: chef Sorin Bontea va defila în albastru, chef Cătălin Scărlătescu va continua să lupte în galben, iar Chef Florin Dumitrescu va căuta să câștige cu o armată roșie de bucătari. 

Aseară, prima alegere a lui chef Dumitrescu a fost Valentin Dumitrescu, bucătarul junior de doar 18 ani. Tot în echipa albastră s-au mai alăturat Marius Greab și Sorin Stan, doi tineri talentați, pasionați de gastronomie, dar și Nela Chișcoci și Creața, două doamne entuziaste, capabile să dea gust mâncării. Împreună cu Silviu Nedelea, cuțitul de aur al echipei albastre, aceștia vor forma trupa pe care se bazează chef Florin în cel de-al șaselea sezon ”Chefi la cuțite”: ” Vreau luptă, vreau fairplay, bătălie în farfurii.”, a spus acesta.

Chef Scărlătescu și-a dorit o armată de bucătari determinată, care să completeze experiența gastronomică a Mariei Burlacu, bucătarul de aur al echipei galbene: ” Tot ce îmi doresc…este să văd steagul galben sus. Să înceapă războiul!”. Andrei Balasz, Marian Rusu și Cătălin Badici sunt cei trei bucătari cu experiență ce s-au alăturat cu mult entuziasm trupei lui chef Cătălin, urmați de două alte concurente ce l-au impresionat pe chef Scărlătescu prin determinare și creativitatea dovedită în Bootcamp, Edna Bahu și Ana Crudu.

Chef Bontea, ce speră ca anul acesta albastru să fie sinonim cu victoria, a completat echipa începută de Alex Ilinca, cuțitul său de aur. Mihai Munteanu, Mona Șianțiu și Sorin Stan au fost alegerile juratului de aseară, iar votul său de încredere a fost câștigat de talentul culinar al bucătarilor. Și Denis Țimbălaru, concurent ce încearcă de patru sezoane să intre în echipe, și-a văzut aseară visul împlinit, în timp ce Ovidiu Malișevschi, singurul bucătar ce a refuzat cuțitul de aur din partea lui chef Sorin, pe motiv că și-ar fi dorit să facă parte din echipa lui Florin Dumitrescu, a primit în cele din urmă tot o tunică albastră meritată pe deplin. ”Ce este cel mai important este să câștigăm în confruntări.”, le-a spus juratul la final.

Emoții mari, dar și bucurii pe măsură la alegerea celor trei echipe: concurenții au trecut prin toate stările în așteptarea deciziilor celor trei jurați, iar cei mai norocoși și talentați dintre ei au obținut o tunică și votul de încredere al unui chef ce le va fi mentor într-o experiență culinară unică.

Cu echipele  sezonului șase ne reîntâlnim săptămâna viitoare pe Antena  1, luni și marți, de la 20:00, când se va da startul unei lupte ,,la cuțite, în prima confruntare dintre trupele de bucătari.

 

Sursa:Kantar Media
Copyright:ARMADATA S.R.L.
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National
Perioada 11 decembrie 2018

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

AUDIENȚE TV

AUDIENTE TV: “Chefi la cuțite”, lider incontestabil de audiență pe toate segmentele de public

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Ultima probă pe echipe înainte de semifinală, din cadrul show-ului culinar “Chefi la cuțite”, a fost marți seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public, emisiunea înregistrând un record de audiență la nivelul publicului comercial. Show-ul prezentat de Gina Pistol a adunat în fața micilor ecrane 2.491.000 de telespectatori din toată țara, în minutul de maximă audiență, de la ora 21.40.

Așadar, marți seară, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, și a obținut un record de audiență pe acest segment de public, pe perioada difuzării emisiunii, între orele 20:00 și 22:59, cu o audiență medie de  12,1 puncte de rating și 29,8% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 9,4 puncte de rating și 23,2% cota de piață și Kanal D, cu 3,5 puncte de rating și 8,5% cota de piață.

Antena 1, cu “Chefi la cuțite”, rămâne cel mai urmărit post de televiziune și la nivelul publicului de la orașe, cu o audiență medie de 10,3 puncte de rating și o cotă de piață de 22%, în timp ce următorul clasat, Pro Tv , înregistra 8,1 puncte de rating și o cotă de piață de 17,2%. Clasamentul se păstrează și la nivelul publicului din toată țara, unde Antena 1 înregistrează 10,1 puncte de rating și 20,4% cota de piață, urmată fiind de Pro Tv, cu 8,9 puncte de rating și 18% cota de piață.

De asemenea, Antena 1 a fost lider de audiență în intervalul cel mai vizionat al zilei, prime-time, situat între 19.00-23.00, atât la orașe, cât și la nivelul publicului commercial.

În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, o medie de 10,6 puncte de rating și 27,8% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 9,4 puncte de rating și 24,6% cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban, Antena 1 se menține pe primul loc, cu o audiență medie de 9,5 puncte de rating și 20,7% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 8,7 puncte de rating și 18,9% cota de piață.

Emoțiile și presiunea au atins cote maxime în ultima probă pe echipe din sezonul șase ”Chefi la cuțite”, atât pentru concurenții rămași în competiție, cât și pentru chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu. Ediția de marți seară a început cu o probă în care cele trei echipe au gătit fără o temă impusă, a continuat cu o jurizare în care nicio trupă de bucătari nu a obținut un vot majoritar și s-a încheiat cu o probă individuală în ”trei culori” și un verdict ce a oprit aventura culinară a unui bucătar. Pentru prima dată în acest sezon, reprezentați din fiecare echipă au ajuns la duel, iar momentul crucial de la finalul serii a fost unul încărcat de tensiune. La doar un pas de semifinală, Creața a fost eliminată, iar competiția și-a ales aseară semifinaliștii.

Așa se face că marți seară, pe ultima sută de metri, cele trei echipe au avut de pregătit un preparat în funcție de viziunea lor gastronomică, ținând cont de gusturile cu pretenții ale unor sportivi profesioniști: o echipă întreagă de rugby. Proba, fără o temă impusă, a fost un test al creativității, iar fiecare trupă de bucătari s-a întrecut în a pune sub cloșuri un preparat care să cucerească definitiv papilele gustative ale juraților. Tot aseară, chefii și-au folosit și ultimele amulete, iar chef Dumitrescu a avut ocazia să deguste preparatele ucenicilor săi, în vreme ce chef Scărlătescu a gătit alături de ei pentru trei minute. Nervi întinși la maximum, orgolii inflamate și multe speranțe pentru un verdict favorabil. Deși toți și-au dorit să impresioneze, nicio echipă nu a obținut punctajul maxim, iar un singur vot a dat peste cap tot clasamentul. Deși aflate la egalitate de voturi, echipa roșie și cea albastră nu au scăpat de emoțiile probei individuale din cauza unei ultime farfurii intrate pe bandă, ce avea culoarea galbenă. Nicio echipă nu a reușit să obțină majoritatea voturilor, motiv pentru care reprezentanți din fiecare trupă de bucătari au participat în proba individuală.

Din acest motiv, fiecare chef și-a ales oamenii pe care îi va trimite la duel, în funcție de strategii. Chef Dumitrescu a ales să-i mai treacă printr-un test de foc pe Smiley și pe Creața, alegând să își pună toată încrederea în Nela pentru etapa următoare: ”Ea a demonstrat că își merită locul în semifinală!, a afirmat acesta. Chef Bontea le-a acordat încredere bucătarilor de bază din echipa sa, Silviu Nedelea și Munti, în vreme ce Sorin Stan și Valentin Dumitrescu au mai avut de demonstrat încă o dată de ce merită să rămână în competiție. Deși echipa galbenă ar fi trebuit să intre integral în proba individuală, chef Scărlătescu a pus la bătaie o nouă amuletă ce oferea imunitate unui bucătar în duel și a trimis-o pe Ana Crudu direct în semifinală: ”Chef Scărlătescu a avut o strategie incredibil de bună. Și-a trimis bucătarii de elită la duel!”, afirmau concurenții rivali.

Creativitatea, tehnica, finețea și rapiditatea, acestea au fost coordonatele ce i-au ghidat pe chefi în alegerea semifinaliștilor, iar preparatele dueliștilor au fost analizate cu mult tact: ”Farfuriile cu adevărat bune se văd!”, a fost de părere Sorin Bontea. Din cauza unei greșeli de ultim moment, rețeta de pipote a Cristinei, Like Creața, nu s-a ridicat la nivelul celorlalte, motiv pentru care a obținut cel mai mic punctaj. După o eliminare din echipa roșie ce a fost completată de mari emoții, dar și de regrete, în fața chefilor au rămas doar semifinaliștii competiției din cel de-al șaselea sezon: Maria Burlacu, Andrei Balasz, Cătălin Badici și Ana Crudu din echipa lui chef Scărlătescu, Silviu Nedelea, Munti, Valentin Dumitrescu și Sorin Stan din echipa lui chef Bontea și Nela, alături de Smiley, din trupa de bucătari condusă de chef Dumitrescu.

Așa se face că săptămâna viitoare, în ediția de luni, echipa roșie va avea doar doi concurenți în semifinală, în vreme ce echipa galbenă și cea albastră se vor prezenta cu câte patru oameni. Luni, 22 ianuarie,  Antena 1 va difuza de la 20.00 semifinala sezonului șase ”Chefi la cuțite”, urmând ca marți, 23 ianuarie, marea finală a show-ului să culmineze cu verdictul mult așteptat de cei din fața micilor ecrane.

 

Sursa: Kantar Media       

Copyright: ARMADATA S.R.L.        

Date prelucrate de către departamentul Research Antena Group 

Analiza este făcută pe target-urile 18-49 Urban, All urban și Național             

Perioada 15 ianuarie 2019            

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

AUDIENȚE TV

AUDIENTE TV: ”Chefi la cuțite”, lider detașat de piață pe toate categoriile de public

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Penultima confruntare pe echipe din sezonul șase, difuzată luni seară pe Antena 1, a clasat cel mai iubit show culinar ca lider detașat de piață pe toate categoriile de public, în intervalul 19.58-23.05 în care a fost difuzat. Cei din fața micilor ecrane au urmărit să vadă ce bucătari talentați se apropie cu pași repezi de semifinală, iar minutul de maximă audiență de la 21.42 a strâns, la nivel național, 2.352.000 de telespectatori.

 

Lider absolut de audiență, pe publicul comercial, „Chefi la cuțite” a condus topul cu o medie de 10.1 puncte de rating și 28,6 % cota de piață, în vreme ce Pro Tv se clasa pe locul al doilea cu 7,6 puncte de rating și 21,5 % cota de piață. La orașe, Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 10 puncte de rating și 22,1 % cota de piață, Pro Tv clasându-se pe locul al doilea, cu o medie de 6,7 puncte de rating și 14,9 % cota de piață. Și la nivelul întregii populații a țării show-ul a fost lider cu o audiență medie de 10 puncte de rating și 21% cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 8,3 puncte de rating și 17,5 % cota de piață.

 

Antena 1 a fost lider de audință și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time situat între 19.00-23.00, pe toate categoriile de public. În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial o medie de 9.4 puncte de rating și 27,4% cota de piață, în vreme ce Pro Tv, clasat pe locul al doilea, a obținut o medie de 8,1 puncte de rating si 23,5 % cotă de piață. La orașe, postul s-a menținut pe primul loc cu o audiență medie de 9.5 puncte de rating și 21,1% cotă de piață, față de Pro Tv, ce se situa pe poziția secundă cu 7.7 puncte de rating și 17% cotă de piață. Și la nivelul întregii populații a țării Antena 1 a fost lider cu o audiență medie de 9,9 puncte de rating și 20,5 % cota de piață, Pro Tv ocupând locul al doilea cu 9,3 puncte de rating și 19,4% cota de piață.

 

Cea de-a șaptea confruntare dintre echipe, și penultima înainte de semifinală, a fost câștigată aseară, la „Chefi la cuțite”, de echipa condusă de Chef Florin Dumitrescu. Deși în inferioritate numerică față de celelalte două echipe, conduse de chef Sorin Bontea, respectiv chef Cătălin Scărlătescu, echipa roșie s-a mobilizat exemplar și a reușit să câștige această probă cu preparatul lor, tocăniță de vită. La finalul serii, chef Cătălin Scărlătescu a trebuit să-și ia rămas bun de la unul dintre concurenții săi. Chiar dacă Ana-Maria Crudu a obținut cel mai mic punctaj la proba individuală, chef Scărlătescu a decis să o salveze, folosindu-și una dintre amulete. În locul Anei, a plecat colega ei de echipă, Edna Bahu.

Luni seara, la “Chefi la cuțite”, cele trei echipe, în frunte cu chefii lor, s-au “bătut” în tocănițe. Echipa galbenă a lui chef Cătălin Scărlătescu a avut de gătit o tocăniță de porc, cea albastră a lui chef Sorin Bontea, o tocăniță de pui, pe când cea roșie a lui chef Florin Dumitrescu, a realizat același preparat, dar pe bază de carne de vită.

Jur, e prima probă pe care sunt foarte sigur că o s-o câștigăm!”, spunea chef Dumitrescu la începutul serii, și a avut dreptate căci tocănița de vită pe care a pregătit-o echipa sa a fost cea mai gustoasă, din punctul de vedere al invitaților speciali ai ediției, membri ai comunității rrome.  Ca să-i dea preparatului său un iz de fum, asemănător cu cel pe care îl capătă mâncarea rromilor, atunci când este gătită la ceaun, deasupra unui foc cu lemne, chef Dumitrescu a făcut focul, chiar în bucătăria “Chefi la cuțite”. De asemenea, în cadrul probei, acesta și-a folosit una dintre amulete, aceea care îi permite să-și folosească mâinile pentru cinci minute. „Este prima oară când fac asta și mi se pare senzațional”, spunea Dumitrescu, în timp ce trebăluia la bancul de lucru al echipei sale.

Tensiunile între chefi s-au manifestat după anunțarea votului invitaților, care au ales drept cel mai gustos preparat tocănița de vită realizată de echipa roșie, acesta fiind cel de-al patrulea battle câștigat de echipa lui Dumitrescu în acest sezon. Această decizie l-a înfuriat pe chef Bontea, care a susținut că el este singurul care a respectat tema dată.

M-am enervat, pentru că nu se țin de probă. Ai tocană, fă tocană! Nici una dintre ele nu a fost tocană. Florin a făcut carne la ceaun, iar Cătălin chiftele cu sos. Aveți cuvântul meu de onoare, data viitoare, indiferent ce probă vine,  o să gătesc altceva și o să spun că eu așa știu”, a spus chef Bontea, coordonatorul echipei albastre. “Tocana de perișor pe care am făcut-o este o reteță de tocană țigănească. El poate să spună ce vrea.”, s-a apărat Scărlătescu.

Pe parcursul acestei probe, la bancul de lucru al echipei albastre tensiunea între cei  patru concurenți a fost la parametri înalți, căci Mihai Munteanu, Valentin Dumitrescu și Sorin Stan și-au manifestat nemulțumirea în repetate rânduri față de colegul lor, Silviu Nedelea, care „și-a însușit cele mai multe activități la bancul de lucru și se comportă cu noi ca și cum i-am fi subordonați”.

Cea de-a doua probă a ediției, cea a duelului individual, i-a readus la bancul de lucru pe concurenții echipelor galbenă și albastră. Ei au trebuit să gătească ce preparat vor ei, care să se potrivească cu tema probei: Sosuri.

Ăsta cu sosuri mi se pare cel mai complicat duel din toate sezoanele. Cu mâna pe inimă spun că mă bucur că nu sunt la acest duel!”, a mărturisit chef Florin Dumitrescu.

Cei zece concurenți au avut de pregătit câte un preparat alături de care să aibă pe farfurie, prin tragere la sorți, sos de usturoi cu smântână, tartar, sos olandez, sos maître d’hôtel, sos de iaurt, miere și mentă, sos meuniere, sos bearnez, tzatziki sau bechamel. Proba i-a pus în dificultate pe concurenți, căci unii dintre ei nici nu auziseră de unele dintre aceste sosuri. De asemenea, concurenții nu au avut voie să vorbească între ei, fiecare trebuind să gătească pe cont propriu.

La finalul probei, punctajul maxim a fost obținut de Andrei Balasz, din echipa galbenă, cu preparatul său, muschiuleț de vită cu legume și piure de țelină și sos maître d’hôtel. Iar cele mai puține puncte i-au revenit Anei-Maria Crudu, din aceeași echipă, care ar fi trebuit să plece acasă. Chef Scărlătescu însă a salvat-o, folosindu-și amuleta care i-a permis să salveze concurentul eliminat și să aleagă un altul, tot din echipa sa, care să plece acasă.

Am avut un moment de black-out, dar mi-a venit o idee. De obicei, în concursul nostru, vine o probă cu mâncare românească. Și m-am gândit că, într-o asemenea situație, Ana înțelege mai repede decât Edna mâncarea românească, ea prinde mai repede și execută mai repede. De aceea am hotărât să-mi folosesc amuleta”, a explicat chef Scărlătescu motivul pentru care a decis să o păstreze în echipă pe Ana Maria Crudu și să se despartă de Edna Bahu.

„Dacă asta ajută echipa, eu mă sacrific. Îmi doresc foarte mult ca ei să ajungă la finalul concursului, pentru că sunt foarte buni. Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă  și mă bucur foarte mult că am ajuns până aici. Am cunoscut oameni minunați și am învățat foarte multe de la ei”, a spus Edna Bahu înainte să părăsească platoul “Chefi la cuțite”.

Sunt foarte fericită că am rămas în joc și îmi pare foarte rău că a plecat Edna. Edna este foarte veselă. Ne-a adus soarele în echipă”, spune Ana Maria Crudu, concurenta salvată.

În această seară, de la ora 20.00,  “lupta” în bucătărie continuă la “Chefi la cuțite”, cu ultima confruntare pe echipe. Este pentru ultima dată când concurenții vor găti alături de chefi, urmând ca săptămâna viitoare, în semifinală, să o facă pe cont propriu. Cine sunt norocoșii care vor ajunge în semifinala “Chefi de cuțite”, telespectatorii Antenei 1 vor vedea în această seară, într-o nouă ediție a celui mai iubit show culinar, prezentată de Gina Pistol.

 

Sursa:Kantar Media
Copyright:ARMADATA S.R.L.
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National
Perioada 14 ianuarie 2019

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

AUDIENȚE TV

AUDIENTE TV: “Chefi la cuțite”, lider incontestabil de audiență, pe toate segmentele de public

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Cea de-a șasea confruntare a show-ului culinar “Chefi la cuțite” a fost luni seară lider incontestabil de audiență, pe toate segmente de public. Emisiunea prezentată de Gina Pistol a adunat în fața micilor ecrane 2.216.000  de telespectatori din toată țara, în minutul de maximă audiență, de la ora 22:34.

Așadar, luni seară, Antena 1 a fost cel mai urmărit post de televiziune la nivelul publicului din mediul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, și a obținut pe perioada difuzării emisiunii, 19:59 – 22:56, o audiență medie de 11,5 puncte de rating și 28,5% cota de piață, urmată de Pro TV, cu 8,5 puncte de rating și 21% cota de piață și Kanal D, cu 2,9 puncte de rating și 7,2% cota de piață. Antena 1, cu “Chefi la cuțite”, rămâne cel mai urmărit post de televiziune și la nivelul publicului de la orașe, cu o audiență medie de 10,4 puncte de rating și o cotă de piață de 21,4%, în timp ce următorul clasat, Pro Tv, înregistra 7,8 puncte de rating și o cotă de piață de16,1%. Clasamentul se păstrează și la nivelul publicului din toată țara, unde Antena 1 înregistrează 10,3 puncte de rating și 20,3% cota de piață, urmată fiind de Pro Tv, cu 9,2 puncte de rating și 18,2% cota de piață.

De asemenea, Antena 1 a fost lider de audiență în intervalul cel mai vizionat al zilei, prime-time, situat între 19.00-23.00, atât la orașe, cât și la nivelul publicului comercial. În intervalul cuprins între 19.00-23.00, Antena 1 a înregistrat pe publicul comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, o medie de 10 puncte de rating și 25,9% cota de piață, urmată de Pro Tv, cu 9 puncte de rating și 23,2% cota de piață. La nivelul publicului din mediul urban, Antena 1 se menține pe primul loc, cu o audiență medie de 9,3 puncte de rating și 19,6% cotă de piață, urmată de Pro Tv, cu 8,8 puncte de rating și 18,4% cotă de piață.

A fost o ediție plină de tensiune, aseară, la “Chefi la cuțite”, în care cei trei chefi, Cătălin Scărlătescu, Florin Dumitrescu și Sorin Bontea și cei 13 concurenți din echipele lor au simțit din plin presiunea la bancurile de lucru. „Torturi festive” a fost tema primei probe, ofertantă și grea deopotrivă, ținând cont că majoritatea concurenților nu mai făcuseră tort niciodată. Preparatele speciale realizate de echipele roșie, galbenă și albastră, conduse de chef Florin Dumitrescu, chef Cătălin Scărlătescu și chef Sorin Bontea, au fost jurizate de data aceasta de doamne drăguțe și pricepute, de profesie croitorese.

Două ore au avut la dispoziție concurenții să demonstreze că pot realiza torturi festive. Pentru că data trecută chef Florin Dumitrescu a câștigat confruntarea pe echipe, el a beneficiat de un un avantaj  pentru această probă: 15 minute în plus la bancul de lucru, pentru concurenții săi. Și dacă echipa roșie a lui chef Dumitrescu a ales să facă  un Croquembouche (o piramidă de gogoșele crocante umplute cu cremă de vanilie, prinse în caramel), echipa albastră a lui chef Bontea a mizat pe un tort cu ganache de ciocolată neagră și ciocolată albă învelit în marțipan, pe când echipa galbenă  a lui chef Scărlătescu a optat pentru un tort cu mousse de ciocolată, foietină, macarons și ganache de ciocolată.

Debutul probei a fost făcut cu stângul de echipa lui chef Dumitrescu, pentru că lui Marius Greab, unul dintre concurenții săi, i s-a făcut rău și a avut nevoie de ajutor medical. Din fericire, acesta a revenit la bancul de lucru după câteva minute, iar chef-ul concurenților cu șorțuri roșii a putut să continue această probă complicată cu echipa completă. Chef Scărlătescu a contat, la această probă, pe Maria Burlacu, “cuțitul său de aur” pe care o numește “regina-mamă” a echipei galbene, pe când chef Bontea s-a bazat pe Silviu Nedelea, “cuțitul de aur” care a propus blatul, crema, dar și elementele de decor pentru tortul echipei albastre.

Cum miza acestei probe a fost una foarte mare, chefii și-au scos în joc amuletele, în lupta culinară de la bancul de lucru. Chef Bontea l-a blocat, cu ajutorul uneia dintre ele, pe Andrei Balasz, care pregătea decorul tortului pentru echipa galbenă, iar chef Dumitrescu l-a blocat la rândul său pe prietenul Silviu Nedelea, “cuțitul său de aur”, care acum face parte din echipa albastră a lui Sorin Bontea. Chef Bontea reacționează și folosește ultima amuletă de care dispune, anulând-o astfel pe cea a lui Dumitrescu, și astfel Silviu Nedelea rămâne la bancul de lucru. Chef Dumitrescu nu s-a oprit însă aici și a mai folosit o amuletă cu care, de data aceasta, îl blochează pe chef Scărlătescu pentru 20 de minute, timp în care acesta nu are voie să le dea indicații concurenților săi. “Ce-ați avut azi cu mine, colegii mei? Vă e frică de mine? Așa vă trebuie, să vă fie frică de mine!”,  spune Scărlătescu, în timp ce urmărește proba de pe margine.

Pentru o mână de oameni care nu au mai făcut în viața lor așa ceva, astăzi toate cele trei echipe și-au dat doctoratul în desert”, spune chef Florin Dumitrescu, înainte ca invitatele speciale, talentatele doamne croitorese, să se așeze la masa degustării. În urma votului acestora, cel mai bun dintre torturi va fi declarat cel realizat de echipa galbenă, condusă de chef Scărlătescu. Astfel, în ciuda  piedicilor pe care le-a avut pe parcursul probei, blocarea lui chef Scărlătescu și a lui Andrei Balasz, echipa galbenă reușește să câștige primul său battle din acest sezon.

Nici nu știu să mă bucur. Cinci probe galbenii au trudit. Atât ne-a trebuit să câștigăm și noi o probă.”, spune chef Scărlătescu, echipa sa câștigând la o diferență de doar o farfurie de cea albastră a lui chef Bontea.

Proba următoare i-a adus din nou la bancul de lucru pe cei opt concurenți care formează echipele albastră și roșie, de data aceasta pentru o confruntare individuală, în urma căreia unul dintre ei va pleca acasă. Fiecare bucătar a avut de gătit o garnitură pe baza unui ingredient surpriză, ales de către colegi.

A fost cel mai bun duel de până acum. La proba asta s-au descurcat toți foarte bine. Și au dat dovadă de inteligență”, au fost de părere chefii, după ce au jurizat toate farfuriile.

Și de această dată, Silviu Nedelea a demonstrat că își merită “cuțitul de aur”, preparatul său, Ardei capia la cuptor cu brânză afumată în casă, obținând cele mai multe puncte. “Silviu a avut o farfurie senzațională ca gust”, spune chef Bontea, mândru de concurentul său.

Cel mai mic punctaj a fost al lui Marius Greab, din echipa roșie, fapt ce a dus la eliminarea sa din competiția culinară. “Am ieșit din temă, am gafat și am plecat. Sunt supărat și dezamăgit, nu mă așteptam să plec acasă, ci să ajung în finală”, spune Marius care, în cadrul acestei probe, a avut de gătit mazăre sote. Eliminarea lui îl va pune în dificultate de chef Dumitrescu, acesta urmând să continue concursul în doar trei oameni, toți amatori într-ale bucătăriei. “Marius a ajuns într-o zonă în care a pierdut contactul cu bucătăria, așa cum i-o cerem noi. N-a fost momentul de pus tocana pe masă. Asta e cea mai grea lovitură pentru că, în momentul de față, rămân doar în trei oameni, cu nici un bucătar profesionist. Asta îmi îngreunează un pic situația, pentru următoarele două battle-uri”, spune chef Florin Dumitrescu.

Competiția culinară continuă luni, 14 ianuarie, și marți, 15 ianuarie, de la ora 20.00, la Antena 1, cu ultimele două battle-uri înaintea semifinalelor celui de-al șaselea sezon “Chefi la cuțite”.

 

Sursa:Kantar Media                       

Copyright:ARMADATA S.R.L.                       

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group               

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All Urban si National                      

Perioada 8 ianuarie 2019

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending