Connect with us

Emisiuni

CHEFI LA CUTITE, Un tănâr bucătar i-a impresionat pe chefi cu o rețetă dulce: „E cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua de azi!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Ediția de marți seară a emisiunii “Chefi la cuțite” a adus pe masa jurizării alte preparate de poveste, iar mâncarea savuroasă s-a împletit de minune cu concurenții inediți care și-au făcut apariția în fața celor trei jurați.

Emoțiile au fost la înălțime, căci pe măsură ce etapa jurizărilor pe nevăzute se aproprie cu pași repezi de final, ultimii candidați care încearcă să obțină votul de încredere al chefilor Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu sunt nevoiți să surprindă cu farfurii de-a dreptul spectaculoase.

După cinci sezoane în care au degustat sute de farfurii, chefii au avut ocazia să descopere un preparat pe care l-au catalogat ca fiind „cel mai bun desert de până acum”. La doar 21 de ani, Bogdan Vandici are o experiență în bucătărie de 5 ani și a descoperit printr-o coincidență că gastronomia este cea mai mare pasiune a sa. Marți seară, le-a pregătit celor mai duri jurați o pavlova reinterpretată cu rubarbă, iar această rețetă a fost special creată pentru a-l sensibiliza pe chef-ul său preferat, Florin Dumitrescu: „Chefi la cuțite e un test pentru mine, îmi doresc tare să intru în această competiție. Vreau în echipă la chef Dumitrescu.”. Gustul spectaculos și plating-ul impecabil au fost apreciate de fiecare dintre jurați, iar după ce cloșurile au dezvăluit trei cuțite binemeritate din partea lor, chef Scărlătescu a ținut să mai adauge ceva: “Este cel mai bun desert pe care l-am primit până în ziua asta. Combinația de gusturi eexplozivă!”.

Deși competiția dintre candidați se resimte încă din prima etapă a concursului, tot aseară, la bancul de lucru „Chefi la cuțite” gătitul a legat prietenii. Bârlea Rodica și Sztupi Ede sunt doi concurenți cu o poveste de viață emoționantă și cu două pasiuni comune, motociclismul și gastronomia, motiv pentru care au avut o chimie puternică, deși luptau pentru același scop: ,,Am emoții, dar a fost frumos și am avut un coleg foarte priceput în dreapta mea!, a mărturisit doamna. Rodica este un mare fan al emisiunii și experiența sa de cofetar patiser este dublată de multe concursuri și premii în competiții culinare. Tocmai de aceea le-a pregătit chefilor o prăjitură aromată de cacao, cu care a reușit să ia și numărul maximum de voturi: ,,Foarte puțini concurenți iau 3 cuțite de la noi!”. Jurații au fost impresionați atât de preparat, cât și de experiența și hobby-urile doamnei, care la 61 de ani le-a mărturisit că deține un scuter și că este pasionată de motociclism. La bancul de lucru alăturat s-a aflat Sztupi, un ungur care și-a petrecut mai bine de jumătate din viață pe motor, motiv pentru care a legat rapid o prietenie cu doamna Rodica. Aspectul unui om dur a fost trădat de o personalitate caldă, iar povestea concurentului despre soția sa care nu îi mai este alături a emoționat până la lacrimi. Chefii au fost captivați de energia pe care concurentul a adus-o în platou și în ciuda faptului că preparatul său nu a obținut votul de trecere, l-au încurajat să vină în sezonul următor să își încerce iar norocul.

Ediția de aseară a marcat o premieră pe masa juraților, care pentru prima oară în cinci sezoane au primit câte un preparat diferit, în funcție de preferințele culinare ale fiecăruia: ,,Este primul concurent care a gătit comandă specială! Abia aștept să văd cine ne-a făcut poftele. Abia aștept să văd cine poate să fie!. Traian Lorincz a ajuns pentru a treia oară la ,,Chefi la cuțite”, motiv pentru care a fost mai dornic ca oricând să impresioneze. Pentru chef Dumitrescu a gătit mâncare de cartofi, pentru chef Bontea desertul său preferat – savarina, iar pentru chef Scărlătescu o porție de clătite, în spirit de glumă. Deși cei trei au apreciat inițiativa concurentului, Traian nu a trecut nici de data aceasta în etapa următoare.

Perioada de jurizări pe nevăzute este cât mai aproape de final, însă tensiunile între chefi au început deja să se resimtă: „Ne apropiem… se lucrează la psihic.”, afirma chef Bontea în mijlocul unei dispute din platou. De săptămâna viitoare, ultimii concurenți care s-au înscris în sezonul de poveste al emisiunii își vor încerca norocul la bancul de lucru, urmând ca marți proba de Bootcamp să stabilească cine merită cu desăvârșire să își adjudece un loc în cele trei echipe finale. Luni și marți, de la ora 20:00 pe Antena 1, cel mai iubit show culinar continuă, iar lupta culinară se anunță a fi cu totul și cu totul condimentată.

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Emisiuni

Farfurie-record, în semifinala ”Chefi la cuțite”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Lupta aprigă a sezonului șase ”Chefi la cuțite e departe de a se fi terminat, iar diseară, Antena 1 va difuza de la ora 20:00 primele două probe de foc din semifinala show-ului prezentat de Gina Pistol. Zece bucătari au rămas în experiența gastronomică a vieții lor și se află la doar câțiva pași de premiul de 30.000 de euro și de titlul mult râvnit.

Semifinala “Chefi la cuțite” îi va trece pe concurenți prin trei teste culinare pline de adrenalină, la finalul cărora, trei dintre cei mai talentați bucătari ce au trecut pragul emisiunii în cel de-al șaselea sezon se vor califica în marea finală. Fără să mai fie îndrumați de către chefi, aceștia vor intra în prima provocare a serii cu foarte multe emoții, ce nu se vor risipi în momentul în care vor afla ce au de gătit – spume: ”Prima probă de semifinală ne umple de spume!”, afirmă chef Sorin.

Cu toate acestea, pentru prima dată în șase sezoane, un bucătar va reuși să pună în fața juraților o farfurie-record. Talentatul concurent va obține punctaj maxim cu preparatul său, în prima probă de semifinală și va marca o premieră, căci niciun alt candidat nu a reușit această performanță până acum. Despre cine este vorba și ce a gătit acesta, telespectatorii Antena 1 vor afla de la 20:00.

Chef Florin Dumitrescu se bazează în seara aceasta pe motivația și talentul culinar al bucătarilor săi, Nela Chișcoci și Smiley, care, alături de echipa roșie, au reușit să adjudece în acest sezon cele mai multe voturi în battle-uri: ”Semifinala e grea, pentru că în momentul în care îți dorești foarte mult să ajungi în finală…este posibil să greșesti cel mai tare. Nu trebuie să fii cel mai bun bucătar profesionist ca să ajungi în finala ”Chefi la cuțite”, ține și de conjunctură, de noroc, de inspirația de moment.”, este de părere acesta.

Chef Cătălin Scărlătescu, mentorul echipei galbene, va intra în semifinală cu un bucătar ”de aur”, Maria Burlacu, doi bucătari cu experiență în gastronomie, Andrei Balasz și Cătălin Bădici, și o pasionată de gătit, Ana Crudu, care a demonstrat că experiența ”Chefi la cuțite” este și o oportunitate de a evolua din punct de vedere culinar: ”În două sezoane nu am avut concurenți în finală. Și îmi doresc atât de tare să văd o finală galbenă…mi-aș dori atât de tare să le aduc colegilor mei New York Times..sau Scânteia. Să citească și ei ziare în finală, așa cum m-am uitat eu la ei.”, afirmă chef Cătălin încrezător.

Echipa albastră, condusă de chef Sorin Bontea, va începe lupta luni seară tot cu patru concurenți, iar printre ei se află și Silviu Nedelea, cuțitul de aur, ce inițial a început competiția în echipa lui chef Florin Dumitrescu. Lui Silviu i se alătură alți doi bucătari de temut, Munti și Sorin Stan, dar și juniorul competiției, Valentin Dumitrescu, care la 18 ani este cel mai tânăr concurent ajuns în această etapă a show-ului.

Luni seară, de la 20:00, două probe consecutive vor strânge rândurile în bucătăria ”Chefi la cuțite”, urmând ca ultimul test din semifinală să fie difuzat de Antena 1 la începutul ediției de marți seară. Tot marți, numele finaliștilor, dar și cea mai tensionată probă dintre toate, cea a finalei, vor mări suspansul și tensiunea, iar ediția va culmina cu verdictul mult așteptat- numele câștigătorului celui de-al șaselea sezon al celui mai iubit show culinar.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Foștii concurenți decid soarta semifinaliștilor Chefi la cuțite: ”Mereu ne-a fost frică de ei!”

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1
 

Zi extrem de importantă pentru cei zece bucătari rămași în competiția Chefi la cuțite în semifinala celui de-al șaselea sezon, difuzată luni, de la ora 20:00, pe Antena 1. Experiența lor culinară a concurenților va continua în penultima etapă a concursului cu trei probe de foc, ce îi despart de marea finală și de premiul de 30.000 de euro.

De luni, cei care au demonstrat că își merită locul din bucătăria ”Chefi la cuțite” vor găti pe cont propriu. Battle-urile s-au încheiat, munca de echipă devine o luptă individuală din care doar cei mai talentați vor triumfa: ”Simt competiția, simt că pot să fac față. Sunt puternică, am arătat-o. În etapa următoare voi fi și mai puternică decât am fost. Într-o competiție a bărbaților, vreau să fiu prima femeie care câștigă acest concurs, să fiu o deschizătoare de drumuri.”, afirmă Maria Burlacu, concurenta ”de aur” din echipa lui Cătălin Scărlătescu. Luni, cei trei chefi își vor susține concurenții din culise, iar ultimele indicații, ultimele sfaturi și ultimele imbolduri motivaționale pot fi date doar înainte ca Gina să dea startul primei probe.

Semifinala începe cu mari emoții, nu doar din cauza faptului că presiunea momentului este copleșitoare, cât și din cauza faptului că jurații primei probe sunt cei de care Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu se tem cel mai mult- foștii concurenți, cei ce au trecut deja prin emoțiile show-ului: ”De ei mereu ne-a fost frică. Ei sunt cei mai critici oameni de pe planetă. Uită prin ce au trecut, sau sunt atât de pretențioși în ale mâncării încât votează foarte ciudat.” , mărturisesc chefii. Bogdan Vandici, câștigătorul ultimului sezon ”Chefi la cuțite”, alături de Cristina Pavel și Marlena Botezatu, cele două concurente talentate din finala sezonului 5, vor fi doar o parte dintre cei care vor decide soarta bucătarilor în prima probă a semifinalei, difuzată luni seară, pe Antena 1: ”Sunt puțin nostalgic, dar totodată încerc să îmi stăpânesc emoțiile și să fiu obiectiv.”, afirmă Bogdan. ” Știu deja cum e pe partea cealaltă. E stresant, sunt mulți nervi. Dar și pentru noi este stresant acum.”, a adăugat Cristina.

Mai mult decât atât, tema probei de gătit va crește tensiunea în platoul ”Chefi la cuțite” și mai mult: ”Prima probă de semifinală ne umple de spume!”, e de părere chef Bontea.

Luni seară, pe Antena 1 vor fi difuzate primele două probe din semifinala show-ului prezentat de Gina Pistol, urmând ca marți, de la 20:00, ediția să debuteze cu ultima probă decisivă de semifinală și să continue cu o ultimă luptă gastronomică de neuitat, finala, care va fi disputată de cei mai talentați trei bucătari. Cine va merge mai departe și în ce culoare va străluci cel   de-al șaselea sezon Chefi la cuțite, telespectatorii Antena 1 vor putea afla săptămâna viitoare.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Emisiuni

Farmecul uluitor al orașului – minune Petra, duminică la Digi24

Published

on

Foto Credit: DIGI
 

Duminică, de la ora 17:30, Bonton vă invită în “orașul la fel de vechi ca timpul”. Petra, minunea veche de 2000 de ani, este unul dintre siturile arheologice cele mai cunoscute din lume. Supranumit și “orașul roșu”, datorită culorii canionului în care a fost săpat, Petra impresionează prin combinația uluitoare de arhitectură și peisaje naturale.

Reportajul exclusiv Digi24 vă poartă duminică în țara cu 100.000 de locuri de vizitat, Iordania. Descoperiţi Bethany, locul în care a fost botezat Iisus, capitala Amman, ospitalitatea iordanienilor și alte câteva motive irezistibile să treceți Iordania pe lista destinațiilor de văzut cât mai curând.                   “Am fost impresionată de faptul că eşti înconjurat la tot pasul de vestigii istorice şi privelişti care-ţi taie răsuflarea. Mi-au plăcut contrastele, în câteva ore poţi ajunge din deşert la mare, de pe munţi stâncoşi la cel mai jos punct de pe pământ sau dintr-un oraş antic într-un restaurant cosmopolit din capitală. Iordania este cu siguranţă o ţară care te surprinde,” povesteşte Dana Gonţ, realizatoarea emisiunii Bonton.

Prestigiosul ghid turistic Lonely Planet a inclus Iordania în top 10 ţări de vizitat în 2019, alături de Franța, Kârgâzstan, Sri Lanka, Italia sau Belarus. Deși are un teritoriu de trei ori mai mic decât al României, Iordania se mândrește cu un bogat patrimoniu cultural şi istoric. Nu ratați o călătorie de Bonton în Iordania, oaza de pace şi toleranţă a Orientului Mijlociu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending