Connect with us

UTILE

Cheful Jean-Rémi Caillon, premiat de către Ghidul Michelin, revine în România la invitația brandului chinezesc Moutai

Published

on

Reclame

(București, 17 iunie 2024) – Celebrul chef francez Jean-Rémi Caillon, cunoscut pentru proiectele sale din Courchevel, Franța, premiate de către Ghidul Michelin, se întoarce în România la invitația prestigiosului brand chinezesc Moutai. Moutai este emblema moștenirii culturale chineze, o băutură spirtoasă extrem de apreciată la cel mai înalt nivel, care se integrează perfect în experiențele gastronomice de top, specifice restaurantelor premiate de ghidurile internaționale.

Astfel, pe 25 și 26 iunie, chef Jean-Rémi Caillon va găti alături de Vlad Pădurescu, head chef al L’Atelier Relais & Châteaux, în cadrul unor cine-eveniment de excepție. Meniul pregătit de cei doi artiști culinari va elogia Moutai, transformând această băutură iconică în ingredientul cheie al preparatelor și un element de asociere memorabil, menit să evidențieze aromele și texturile felurilor de mâncare. 

„Este o onoare să gătesc cu Moutai, un produs-fanion, care face parte din moștenirea culturală chineză. Gastronomia mea are o dimensiune culturală puternică, menită să spună povești și să aducă împreună oameni de pretutindeni, uniți de aprecierea pentru preparatele fine. Dintotdeauna, obiectivul meu a fost să gătesc la cel mai înalt nivel. Pot face acest lucru doar folosind ingrediente de calitate și realizând asocierile potrivite. Moutai este brandul care reușește să pună în evidență arome și să bucure chiar și cele mai fine papile, așa că sunt mândru și fericit să pot susține acest eveniment.”, a declarat chef Jean-Rémi Caillon.

„Mă bucur că am reușit să îl familiarizez pe Jean-Rémi Caillon cu ingredientele românești și că, împreună, am conceput acest meniu multicultural, adus în prim-plan de Moutai”, a spus Vlad Pădurescu. „Această colaborare evidențiază respectul nostru pentru diversitatea culturală și dedicarea față de excelența culinară.”

Printre preparatele care și-au făcut loc în meniul celor doi chefi se numără Les Champignons, ciuperci cu iaurt și înghețată de Moutai și caviar, Le Zander, șalău cu fasole, mentă, migdale și sos Moutai, La Urdă, urdă cu ierburi, semințe și nuci, coulis de caise cu Moutai și șofran.

„Moutai este una dintre cele mai faimoase trei băuturi spirtoase distilate din lume, alături de whiskyul scoțian și brandy. În China, este, cu siguranță, brandul cel mai de succes. Având o tradiție de peste 2.000 de ani, acesta este un cadou național oferit adesea de liderii noștri celor din alte state, în cadrul adunărilor politice sau de business, dar și un element prezent în întrunirile familiale. În acest context, seria noastră de evenimente din România aduce împreună doi chefi extrem de talentați și de apreciați la nivel internațional. Jean-Rémi Caillon și Vlad Pădurescu se vor lăsa inspirați de Moutai pentru a crea o experiență cu adevărat memorabilă, care să omagieze moștenirea Moutai”, a declarat Cathy Cao, reprezentant LinaStar, distribuitorul Moutai în România.

Gazda cinei-eveniment va fi L’Atelier, restaurantul românesc de fine dining situat în incinta hotelului boutique Epoque Relais & Châteaux. „La Hotelul Epoque, ne alegem partenerii foarte bine, asigurându-ne că împărtășim aceleași valori, în ceea ce privește aprecierea pentru experiențele fine, măiestrie și sustenabilitate. De aceea, suntem mândri să organizăm acest eveniment alături de Moutai, un brand pe care îl apreciem și respectăm datorită importanței sale culturale”, a declarat Ioana Petrescu, General Manager Epoque Relais & Châteaux.

Moutai, băutura-fanion a Chinei, este ingredientul cheie al întâlnirilor la nivel înalt

Moutai este băutura-fanion a Chinei, un „Baijiu” (“bai”, însemnând “alb”, iar “jiu”, “băutură”) produs din sorg roșu și grâu. În China, Moutai este un simbol cultural și diplomatic, recunoscut pentru calitatea sa excepțională și tehnica de producție complexă. Fiecare lot este fermentat și distilat de mai multe ori pe an, apoi stocat timp de cinci ani în vase de ceramică, permițând alcoolului să își dezvolte aromele.

O remarcă de notorietate îi aparține președintelui Henry Kissinger, care i-a spus președintelui Deng Xiaoping în 1979: „Cred că, dacă bem suficient Moutai, putem rezolva orice.” De la fondarea Republicii Populare Chineze, Moutai a devenit o componentă standard a întâlnirilor diplomatice chinezești, apreciată atât la evenimente formale, cât și în cadrul momentelor de familie.

În România, Moutai este distribuit oficial de Lina Star Royal Spirits. Cele mai celebre produse includ Moutai Flying Ferry, Moutai Prince, cunoscut pentru aroma sa fresh sau Moutai Zodiac, o ediție limitată a produsului, care se remarcă prin ambalajul creativ inspirat de cele 12 semne zodiacale ale culturii vestice.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement
AUDIENȚE TV3 zile ago

Spania a câștigat EURO 2024, în direct la PRO TV! Peste 2.9 milioane de telespectatori au urmărit finala care a fost lider absolut de audiență

AUDIENȚE TV5 zile ago

Anglia a învins Olanda și va juca finala EURO 2024 contra Spaniei, duminică, în direct la PRO TV și pe VOYO!

Reality Show5 zile ago

Premieră la Insula Iubirii în cel de-al optulea sezon al reality show-ului de la Antena 1: partenerii au fost despărţiţi fără să apuce să îşi ia rămas bun

Premieră TV5 zile ago

PREMIERĂ Noul sezon Atletico Textila revine la PRO TV ”Liga 2, pregătește-te de noi”

Reality Show5 zile ago

Delia şi Liviu câştigătorii celui de-al nouălea sezon Mireasa şi ai premiului în valoare de 40.000 de Euro

Emisiuni6 zile ago

Cristina Bâtlan, o femeie de afaceri de succes, la „40 de întrebări cu Denise Rifai”, duminica aceasta

Serialeo săptămână ago

Valentin Teodosiu, rol important în noul serial TĂTUȚU`! „Personajul meu este cel mai de temut al vremii”

Reality Showo săptămână ago

Declaraţie şocantă la Insula Iubirii: „Ne-am despărţit de 37 de ori!”

Cinemao săptămână ago

Festivalul „Saptamana Comediei”, la final. Teatrul de Comedie pleaca acasa cu 3 premii.

Emisiuni2 săptămâni ago

Serghei Mizil vine duminica aceasta la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Analize Audiente TV2 săptămâni ago

4.9 milioane de inimi au bătut la unison în fața televizoarelor pentru Generația de suflet a Naționalei! PRO TV lider absolut de audiență cu cifre record

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending