Chess4Education – Lideri ai industriei IT luptă pentru educație pe tabla de șah - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Proiecte

Chess4Education – Lideri ai industriei IT luptă pentru educație pe tabla de șah

Published

on

Lupta pentru accesul copiilor din zonele defavorizate la educație se mută pe tabla de șah. Lideri din industria IT au organizat turneul Chess4Education care va începe online, sâmbătă, 19 decembrie, pe Chess.com pentru a susține proiectul inițiat de învățătoarea Flori Grozavu pe platforma de crowdfunding pentru educație Narada.ro.

 

 

„O școală pentru viitori eroi” este proiectul înscris de învățătoarea Flori Grozavu pe platforma Narada.ro, în cadrul campaniei „Expediție pe vârf de stilou”. Viitorii eroi – medici, designeri sau chiar antreprenori în domeniul IT – sunt în acest moment elevi ai școlii din Curcani, unde, deși există internet, nu poate fi asigurată conectivitatea, din cauza lipsei tabletelor. Obiectivul proiectului demarat de învățătoarea Flori Grozavu și susținut de un „căpitan de expediție” a vizat într-o primă etapă dotarea unei clase de 30 de elevi cu device-urile necesare învățării online. Însă, cum acest target a fost atins în doar o săptămână, proiectul a fost extins la nivelul întregii școli. 245 de copii, adică toți elevii școlii din comuna Curcani, urmează să fie dotați cu device-urile care le-ar asigura accesul la educația online, acesta fiind obiectivul principal al turneului de șah online Chess4Education.

 

O școală pentru viitori eroi merită susținută ca proiect deoarece nicio comunitate nu are un viitor fără oamenii pe care îi construim astăzi” spune învățătoarea Flori Grozavu. „Prin acest ajutor oferit de voi astăzi, mâine veți putea avea în fața voastră viitori doctori, ingineri, politicieni, agricultori, dar cel mai important…. veți avea oameni. Ajutorul vostru este mic, dar valoros față de provocarea pe care ei o au astăzi în fața lor, aceea de a-și construi viitorul”.

 

Liderii industriei IT au fost primii care au reacționat la proiectul propus de învățătoarea Flori Grozavu pe platforma Narada.ro și au lăsat deoparte laptopurile pentru a se așeza în fața tablei de șah. Specialiști în IT, CEO de companii, antreprenori, psihologi și oameni de media își vor calcula fiecare mutare pe tabla de șah, astfel încât cea care va câștiga până la urmă să fie educația.

Advertisement

Ceva ce a pornit de la o mână de oameni s-a transformat într-un tag-along de zeci de antreprenori, investitori, programatori, designeri, avocați, psihologi și oameni de media care au pus umărul la un proiect atât de important. Cu sprijinul Eversheds Sutherland, Softbinator Technologies, Creative Tim și Termene vom reuși împreună să dotăm 245 de elevi cu tablete – un element esențial în educația lor. Noi toți care contribuim suntem beneficiari indirecți – acești copii sunt viitorii antreprenori, investitori, programatori, designeri, avocați, psihologi și oameni de media  – oameni pe care ne bazăm într-o societate eficientă și prosperă” spune unul dintre cei 80 de participanți la turneul de șah organizat de industria IT.

 

Toate câștigurile turneului Chess4Education vor fi donate pentru ca „Expediția pe vârf de stilou” a copiilor din comuna Curcani să fie una de succes. Fiecare înscriere și participare la Chess4Education se va traduce în tablete pentru copiii din zonele defavorizate, fără acces la educație.

 

Cei care vor să se înscrie la Chess4Education, un turneu unde nu există învinși, ci numai câștigători, trebuie să urmeze toți pașii menționați pe www.chess4education.gr8.com. Cei care vor accesa link-ul vor primi în timp util toate detaliile privind participarea la turneul Chess4Education, care va avea loc sâmbătă, 19 decembrie. În final, pentru a se așeza la masa de șah față în față cu liderii industriei IT, tot ce trebuie să facă participanții este să intre pe platforma www.chess.com.

Liderii industriei IT invită așadar nu doar iubitorii de șah, ci pe toți cei care cred că un viitor mai bun și o societate prosperă se construiesc doar prin accesul la învățământ să facă „mutarea decisivă pentru educația online”. Aceasta se poate realiza prin susținerea proiectului învățătoarei Flori Grozavu pe platforma de crowdfunding Narada.ro sau donarea de device-uri prin Narada Edubox. Fiecare tabletă, laptop sau telefon dăruite vor fi recondiționate de voluntarii Narada, dacă e necesar, iar apoi vor ajunge la copiii din zonele defavorizate. În această situație, fiecare gest contează, pentru că, așa cum spune învățătoarea Flori Grozavu, reprezintă chiar „piatra de la temelia a devenirii” micilor eroi.

 

În primele două luni de închidere a școlilor în starea de urgență, Narada a reușit să conecteze la educație prin tehnologie 1.000 de copii din sate și comunități vulnerabile. Prin donarea tabletelor, laptopurilor, imprimantelor și telefoanelor prin intermediul Narada Edubox, sute de copii au putut să participe la cursurile online, iar Expediția pe vârf de stilou a ajuns deja în 30 de comunități distincte pentru a asigura conectivitatea și o șansă corectă la educație. Turneul de șah online Chess4Education organizat de liderii industriei IT pentru Narada demonstrează o dată în plus că implicarea comunității în lupta pentru accesul la educația digitală a tuturor copiilor poate face diferența.

Advertisement

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending