Connect with us

ALL MEDIA

PREVIZIUNI | Chris Dziadul (Broadband Tv News): Totul se schimba la CME

Published

on

Plecarea lui Adrian Sârbu de la CME marchează sfârșitul unei epoci, scrie analistul Chris Dziadul în publicația online Broadband TV News.

ADRIAN SARBU - DIRECTOR OPERATIONAL - CME IN ROMANIA

Este probabil corect să afirmăm că acesta a fost președintele companiei în cea mai dificilă perioadă din cei 20 de ani de existență a CME.

Fiind în primul rând un radiodifuzor FTA (Free-to-air), CME s-a confruntat cu o puternică recesiune pe piața de advertising  TV din Europa Centrală și de Est. Cea mai recentă analiză a rezultatelor financiare ale CME , publicate doar cu o lună în urmă, arată că CME a înregistrat o pierdere netă de 41,1 milioane de dolari în cel de-al al doilea trimestru al acestui an , comparativ cu un profit net de 3,1 milioane de dolari pentru aceeași perioada a anului trecut.

Și mai proastă a fost performanța lui Sârbu în Republica Cehă. Vârf de lance al CME în  în Estul Europei, instalat aici cu deja două decenii în urmă, operațiunile companiei altădată considerate drept o “vacă bună de muls”, acum au înregistrat o pierdere de 49.7 milioane dolari în al doilea trimestru – o scădere foarte mare dacă ținem cont de cei 76.900.000 dolari raportați drept câștig cu un an înainte.

CME a încercat să contracareze aceste rezultate dezamăgitoare în diferse moduri. Una dintre aceste modalitați, implementată la inceputul acestui an, a fost aceea de a crește în mod semnificativ costurile timpilor de antenă.  Aceștia au fost augmentați cu două cifre în Republica Cehă și o singură cifră în celelalte țări unde operează CME. O mișcare riscantă, dar care încă mai are sprijinul deplin al board-ului CME , în ciuda plecării lui Sârbu.

Este de reținut faptul că Sârbu a demisionat, mai degrabă decât a fost demis de catre CME. El va rămâne, de asemenea, în post până la sfârșitul anului, în scopul de a asigura o tranziție  fără probleme către noua conducere.

Mai mult, Sârbu va primi plăți compensatorii de 5,4 milioane de dolari și ne putem aștepta să beneficieze și de un sprijin de până la 3 milioane de dolari din partea CME pentru o afacere în zona audiovizuală pe care Sârbu intenționează să o demareze.

Totodată, lui Adrian Sârbu i s-a asigurat  dreptul preferențial de a cumpăra active ale CME în România, până în anul 2015, în cazul în care compania decide să vândă oprațiuni din această țară.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending