Connect with us

ALL MEDIA

Ciclism-Vuelta: Joaquin Rodriguez şi-a consolidat tricoul roşu, câştigând etapa a 14-a

Published

on

Galvanizat de tricoul roşu pe care îl poartă pe umeri, spaniolul Joaquin Purito Rodriguez (Katiuşa) şi-a adjudecat etapa a 14-a a Turului ciclist al Spaniei, prima de munte înalt, disputată între Palas de Rei şi Puerto de Ancares, fiind cronometrat pe 149,2 km în 4h10’28”, cu 5 secunde (plus bonificaţia) în faţa secundului său Alberto Contador şi cu 13 secunde distanţă de al treilea spaniol al podiumului, Alejandro Valverde.

Căţărarea de final, lungă şi destul de accentuată în multe porţiuni, a fost din nou terenul în care Contador a atacat fără încetare, dând la un moment dat impresia că de data aceasta se va impune pe linia de sosire. În spatele lui, însă, mai întâi britanicul Chris Froome, apoi Rodriguez au dat totul, iar liderul competiţiei s-a impus, ca un sprinter mai bun în căţărare, luând încă 9 secunde avans faţă de al doilea clasat şi aproape un minut în faţa lui Froome, care se află acum la 1’41”. La aceeaşi distanţă se află Alejandro Valverde, pe 4 doar, pentru că la contratimp a avut un loc mai slab decât britanicul.

Duminică, însă, s-ar putea răsturna totul, etapa a 15-a, dintre La Robla şi Lagos de Covadonga, 186 km, fiind unul dintre ultimele prilejuri pentru Contador de a prelua poziţia de lider, o etapă cu sosire pe un munte de categorie specială. Ca şi luni, de altfel, când are loc etapa a 16-a, Gijon-Pajares/Cuitu Negru, 185 km, o sosire de mare spectacol, în premieră în Vuelta.

AGERPRES

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

MENIU

pentru sufletul tau

IN Trending