joi, februarie 29, 2024

PUBLICITATE@RADARDEMEDIA.RO

More
  AcasăEVENTSCINEMA | Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 20 septembrie, în Bucureşti

  CINEMA | Noaptea Albă a Filmului Românesc, pe 20 septembrie, în Bucureşti

  Noaptea Albă a Filmului Românesc va avea loc pe 20 septembrie, în Bucureşti, şi include proiecţii ale unor pelicule în premieră, precum „Lupu”, de Bogdan Mustaţă.

  În cadrul celei de-a patra ediţii a evenimentului de mare succes Noaptea Albă a Filmului Românesc, spectatorii vor avea parte de un program alcătuit atât din producţii recent lansate pe marile ecrane, recompensate pe plan internaţional sau care s-au bucurat de succes la public, cât şi din filme clasice, care au influenţat generaţii de artişti.

  Din selecţie nu lipsesc nici documentare originale sau cele mai bune scurtmetraje româneşti ale anului 2013.

  Şi în acest an, la Noaptea Albă, bucureştenii vor avea parte de o surpriză: „Lupu”, debutul în lungmetraj al lui Bogdan Mustaţă, va fi proiectat în avanpremieră pe 20 septembrie. Filmul despre o călătorie suprarealistă a unui adolescent în lumea morţii şi a dragostei a fost prezentat recent în competiţia Festivalului de la Sarajevo. În distribuţie se regăsesc actorii Mihai Vasilescu, Ada Condeescu, Costel Caşcaval, Carmen Ungureanu şi Sergiu Nicolaescu.

  Un alt debut regizoral inclus în programul Nopţii Albe este cel al Iuliei Rugină, „Love Building”. Distins cu premiul publicului şi menţiunea specială a juriului la Festivalul Internaţional de Film B-EST şi avându-i în rolurile principale pe Dragoş Bucur, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol, „Love Building” va fi în mod cert unul dintre cele mai îndrăgite titluri ale evenimentului. 14 cupluri ajunse în impas, ajutate de trei pshihoterapeuţi şi traineri ai taberei, încearcă să-şi reconstruiască poveştile de dragoste. Dar cei trei traineri meniţi să îi asiste au propriile lor probleme, iar lucrurile scapă încet încet de sub control.

  „Poziţia copilului” (regia: Călin Peter Netzer), premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin şi desemnat să reprezinte România la premiile Oscar de anul viitor, „Sunt o babă comunistă”, cel mai recent film al regizorului Stere Gulea, cu Luminiţa Gheorghiu în distribuţie, şi „Şi caii sunt verzi pe pereţi”, o poveste tragico-comică despre iluzia îmbogăţirii în România, în regia lui Dan Chişu, fac parte din programul evenimentului.

  Noaptea Albă a Filmului Românesc a pregătit cinefililor şi o selecţie a celor mai proaspete scurtmetraje, printre care „O umbră de nor”, în regia lui Radu Jude, desemnat anul acesta cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de la Sarajevo şi la Festivalul de Film Transilvania (TIFF), „Claudiu şi crapii” (regia: Andrei Tănase), „Pastila fericirii” (regia: Cecilia Felmeri), „În acvariu” (regia: Tudor Cristian Jurgiu) – recompensat cu premiul Cinefondation la Festivalul de Film de la Cannes 2013, „My Baby” (regia: Luiza Pârvu) şi „Bad Penny” (regia: Andrei Creţulescu).

  Conceput ca urmare a necesităţii de promovare constantă a filmului românesc şi inspirat de succesul pe care l-au avut proiecte similare, evenimentul îşi propune să ofere publicului larg ocazia de a petrece o noapte în compania unor filme româneşti de toate genurile, realizate de cineaşti din toate generaţiile, acoperind astfel o paletă cât mai largă de gusturi. Numărul de spectatori înregistraţi la ediţiile precedente dovedesc faptul că evenimentul organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc reprezintă una dintre cele mai de succes campanii de promovare a cinematografiei autohtone. Anul trecut, peste 8.500 de spectatori s-au bucurat de filmele din programul Nopţii Albe.

  Spectatorii sunt aşteptaţi la proiecţiile de film de la Cinema Studio, CinemaPro, Cinema Elvira Popescu, Muzeul Ţăranului Român, Parcul Herăstrău, Club Control, Dianei 4, Biblioteca Centrală Universitară (Strada de C’Arte).

  Mihai Știrbu

  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!

  Mihai Știrbuhttps://www.radardemedia.ro
  Ma puteti contacta pe e-mail sau Facebook!
  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente