CinemaTePeca: Iurie Darie în “S-a furat o bombă” al lui Ion Popescu Gopo - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Premieră TV

CinemaTePeca: Iurie Darie în “S-a furat o bombă” al lui Ion Popescu Gopo

Published

on

Foto Credit: DIGI

Sâmbătă, 30 martie 2019, de la ora 21:00, emisiunea CinemaTePeca le oferă cinefililor de calibru ocazia să vadă primul lung metraj științifico-fantastic din istoria cinematografiei românești . “S-a furat o bombă(1961), regizat de Ion Popescu Gopo, a fost al doilea film în care a jucat actorul Iurie Darie.

“În cazul anumitor creatori, în miezul genialității lor e un grăunte de prostie care e fecund. Această prostie a omulețului lui Gopo transformat în om nu face decât să pună în lumină urâțenia, cruzimea și, în ultimă instanță, imbecilitatea celor din jur, a sistemului. Prostia personajului lui Iurie Darie, care s-ar putea numi naivitate sau inocență, reușește să radiografieze, să batjocorească, să facă respingătoare toate acele făpturi specifice societății capitaliste”, arată Cristian Tudor Popescu.

Comedia SF a lui Ion Popescu Gopo ironizează, cu mijloace specifice filmului mut și trimiteri la faimoase personaje comice precum Charlie Chaplin, eșecul birocrației şi frica de bomba atomică. Gopo înlocuiește dialogul cu onomatopee și trece prin toate genurile pe parcursul acțiunii – SF, comedie, spionaj, romance, politic. Iurie Darie este un tânăr șomer care găsește întâmplător o servietă în care se află bomba atomică. Gangsterii care au pierdut-o îl caută, dorind să o recupereze.

Distribuția include nume de prestigiu precum Emil Botta, Geo Saizescu, Draga Olteanu, Puiu Călinescu și Ovid Teodorescu.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzată la Digi24 în fiecare sâmbătă, de la ora 21.00. Gazda cinefililor este istoricul și criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești sunt la Digi24, în fiecare weekend, la o calitate deosebită și într-o prezentare savuroasă, purtând semnătura lui Cristian Tudor Popescu.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending