Connect with us

TELEVIZIUNE

Ciocanul si nicovala productiilor TV: profesionalismul si rating-ul

Published

on

 

Luni, 30 mai, în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, a avut loc cea de-a 21 ediţie a “Galei Naţionale a Premiilor de Televiziune”, manifestare de tradiţie în cadrul căreia au fost distinse cele mai bune emisiuni de televiziune româneşti, produse şi difuzate în 2010.

Printre câstigătorii din acest an se numară şi Dan Bittman, împreună cu Mondofilm, echipa sa, realizatoare a emisiunii LIVE Dănutz SRL, în cadrul secţiunii “Divertisment”.  Cu o istorie de peste 7 ani de difuzare, Danutz SRL  a fost apreciată de  juriu în cuvintele doamnei Manuela Cernat, prin prisma casei de productie Modofilm, ca fiind una din puţinele emisiuni de divertisment care  reuşeste sa obţină rating saptamanal, fară a renunţa la bunul simţ, într-o perioadă în care se face tot mai des apel la trucuri ieftine pentru a aduce audienţa.

Cu toate acestea, lumea divertismentului nu este atât de veselă precum pare.  Emisiunile îşi găsesc greu finanzare, chiar şi atunci când sunt realizate de case de producţie cu ştate vechi pe piaţa media.  Ada Vertan, Producator MondoFilm: “Sper ca acest premiu să însemne pentru Mondofilm, care este de 20 de ani pe piaţa de film şi audiovizual – câştigatoare a peste 20 de premii naţionale şi internaţionale – prin asociaţii la bine şi la greu Dumitru Moroşanu, Corina Voicu, Octavian Iordăchescu şi subsemnata, mai mult decât notorietate! Sper ca măcar o parte din proiectele noastre valoroase, „AMBASADORII SECRETI AI ROMANIEI – Românii de exceptie de pe Terra”, „ RAZBOAIELE MARII NEGRE”, dar şi „DUMINICA IN FAMILIE„ , Eu mi-ss mandra-n sat„ , „TANţA SI MAREA”, „PARADISUL IN DIRECT„ , să ajungă mai cât repede la public. Decizia o au televiziunile, pentru care acest premiu ar putea înclina balanţa în favoarea noastră, a profesionalismului şi bunului gust dar şi al unui rating suficient în a se putea autofinanţa programele propuse.” Al putea deschide o Cutie a Pandorei în legătură cu bugetul cu care e realizat această emisiune şi bugetele altor emisiuni de gen dar n-o fac”.

Premiul obţinut capată o valoare cu atât mai aparte, având în vedere ca este a doua distincţie de acest fel pe care Danutz SRL o primeste in decursul istoriei premiilor APTR, prima obtinand-o in 2009 la categoria “Cea mai buna misiune Magazin de Divertisment”.

Societatea de productie Mondofilm a fost in schimb distinsă de nenumărate ori pentru programe difuzate pe Antena 1 şi TVR. Dan Bittman: “As vrea sa dedic acest premiu mamei mele pentru că şi-a schimbat locul de muncă şi a devenit medicul TVR-ului, deschizându-mi calea către fascinanta lume a televiziunii”.

Anul acesta au intrat in competitie pentru premiile APTR 138 de programe, 200 de realizatori, 19 televiziuni  si 9 societati independente. Au fost distinse 25 de programe impreuna cu realizatorii acestora, oameni recunoscuti drept creatori dedicati informatiei, culturii, educatiei si divertismentului de calitate. .

Juriul Galei, alcătuit din acad. Nicolae Breban, prof. dr. Manuela Cernat, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, preşedintele APTR Dan Necşulea şi regizorul Dan Piţa a decis câştigătorii celor 26 de categorii.

Lista completa a premiilor APTR:

 • Premiul “Opera Prima”  Bogdan Serban Iancu: “Automobilul, o pasiune regala”/ TVR1
 • Premiul pentru montaj: Silviu Babeanu / TVR Cultural
 • Premiul pentru Reportaj de jurnal: Alina Grigore, “Românul din brigada Gurkha”/ TVR1
 • Premiul “Condiţia umană”: Carmen Avram – “Impreună dam viata poveștilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Eseu: Dite Dinesz – “Fericiri”/ TVR Timisoara
 • Premiul pentru Documentar de arta: Ion Cristodulo – “Liberatea acidă a singuratatii – Baba”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Ancheta: George Colgiu – “Mafia retrocedarilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Em. Magazin: Luca Niculescu –  “Fara frontiere”/ TVR1
 • Premiul “Reality-show”: Marius Toader, – “Miss fata de la tara”/ Prima tv
 • Premiul pentru Reportaj: Gabriel Geamanu –  “Cativa oameni ca niste fortarete”/ TVR2, Codruta angelescu – “Locul unde renaste speranta”/ TVR2, Razvan Butaru(coord. de program) – “Dincolo de harta”
 • Premiul pentru Interviu: Victor Ciutacu – “Vorbe grele cu Victor Ciutacu”,/ Antena 3
 • Premiul pentru Em. Muzicala: Elise Stan /Iuliana Tudor/  Titus Munteanu – “O data-n viata”/ TVR1
 • Premiul pentru Potret: Andreea Stiliuc – “Bolek Majerik – Lupul alb”/ TVR Iași
 • Premiul pentru Fictiune: Mihai Manolescu, Mara Pasici Manolescu – “Năpasta” de I.L. Caragiale/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Divertisment: “Danut SRL”, Mondofilm/ TVR1
 • Premiul Jean Louis Calderon: Adrian Ursu / Oana Stancu – “Ora de foc”/ Realitatea TV
 • Premiul pentru imagine: Marius Danci/ TVR Timisoara, Relu Tabara/ TVR Iasi
 • Premiul pentru Reportaj de calatorie: Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu – “2 pe-un weekend”/ Antena 3
 • Premiul pentru Em de investigatie politica: Radu Tudor – “Punctul de intalnire”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar cultural: Roxana Chirita – “Cornelia pillat – portret de familie”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Talk-show: Dana Grecu/ Radu Tudor – “La ordinea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar Social Politic: Gabriela Baiardi – “Fantomele industriei socialiste”/ TVR Iasi
 • Premiul pentru moderator Prie-Time: Gabriela Vranceanu Firea – “Stirea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru film documentar: Tudor Chirila – “Olareasa de la Vama Sarii”/ TVR2
 • Premiul de excelenta: Alessandra Stoicescu/ Antena 3
 • Premiul special al juriului: Mihai Gadea – “Sinteza zilei”/ Antena 3

Gala premiilor APTR va fi difuzată pe TVR miercuri, 8 iunie incepînd cu ora 22:10.

 

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Premieră TV

PREMIERA PRO TV: Cabral a lansat The HollyGood Gang – un proiect muzical cu 3 DJi

Published

on

 

Atunci când nu se întreabă Ce spun românii, Cabral își dezvoltă și prezintă pasiunea pentru muzică pe scenele festivalurilor din România. Săptămâna trecută, la Awake Festival, Cabral a lansat proiectul muzical la care lucrează de mai bine de doi ani – The HollyGood Gang, format din trei DJi, dintre care unul și MC, care abordează un stil de mix în care starea publicului contează cel mai mult.

 

Proiectul The HollyGood Gang include trei Dj, dintre care unul (eu) e și MC. Lucrăm de doi ani la proiectul ăsta, am trecut prin multe faze cu el, am ajuns astăzi la forma asta, o formulă care la Festivalul Awake a rupt. Punem un amestec de piese vechi, unele originale și altele remixate, la care adăugăm beat-uri și piese noi. Suntem adepții Open Format, un stil de mix în care cel mai mult contează starea și distracția publicului și nu demonstrarea unor abilități nemaivăzute de Dj.”, a spus Cabral.

 

Reprezentația de la festival a fost prima în această formulă pentru The HollyGood Gang, iar foarte mulți tineri s-au distrat pe muzica mixată de cei trei DJi la castelul Teleki. Despre debutul lor, Cabral ne-a spus că a fost ca un examen de absolvire.

 

Colegii mei, Mihai FaiboX Ciupitu și Robert Nepotu’ Graur au peste 20 de ani de muzică în spate, eu am peste 20 de ani de experiență cu microfonul… plus ceva background de Dj amator. Am pornit nebunia asta de fun pentru că ne place muzica și pentru că avem și experiența necesară să facem oamenii <<să miște>>. Gig-ul de la Awake a fost primul eveniment mare la care am participat, a fost un fel de examen de absolvire pentru noi… nu știam dacă vom reuși să punem în aplicare chimia dintre noi trei, astfel încât cei din public să uite de orice altceva și să se distreze. Dar a funcționat, a fost foarte aglomerat la setul nostru, oamenii s-au distrat ca nebunii.”, spune Cabral. Video-ul cu momentul The HollyGood Gang poate fi descărcat din acest link.

Dacă nu-l vedeți pe scenă mixând și făcând atmosferă, pe Cabral îl puteți vedea în fiecare zi, de luni până vineri, de la ora 18:00, încercând să afle Ce spun românii, la PRO TV.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Cerbul de Aur

Cerbul de Aur 2019: ordinea ȋn care concurenții vor interpreta melodia românească

Published

on

 

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis, în direct şi în exclusivitate, pe TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi platforma TVR+

 

Luni, 19 august a.c, la Centrul Cultural Reduta din Brașov, a avut loc tragerea la sorţi pentru stabilirea zilei ȋn care interpreții participanți la concurs vor cânta melodia românească.

 

Joi, 22 august – prima seară de concurs – șase artiști vor interpreta melodia ȋn limba română, iar șase o piesă din repertoriul propriu, urmând ca vineri, ȋn cea de-a doua seară a concursului,  după același algoritm, ceilalți șase finaliști să interpreteze melodia ȋn limba română, respectiv pe cea din repertoriul propriu.

 

În cadrul evenimentului, care a avut loc în prezența concurenților, fiecare finalist a extras câte un bilet pentru a afla ziua ȋn care va interpreta melodia românească.

 

Tragerea la sorți s-a făcut ȋn ordinea alfabetică a țărilor din care provin concurenții. Doi dintre aceștia nu au ajuns ȋncă la Brașov, dar au ȋmputernicit, ȋn scris, organizatorii, să-i reprezinte.

 

Conform tragerii la sorți, ȋn prima seară, vor interpreta melodia românească următorii concurenți:

 

Syuzanna Melqonyan – Armenia (cu piesa „Pe aripi de vânt” – Delia)

Sara De Blue – Austria (cu piesa „Ce are ea” – Delia)

Tamara – Georgia (cu piesa „De la capăt” – Voltaj)

Monika Marija – Lituania (cu piesa „Mă ucide ea” – Mihail)

Anna Odobescu – Moldova (cu piesa „Un actor grăbit” – Laura Stoica)

Florin Răduță – România (cu piesa „Dragostea rămâne” – Andra)

 

Ȋn cea de-a doua seară, melodia ȋn limba română va fi interpretată de:

Alfie Arcuri – Australia (cu piesa „Acasă” – Smiley)

Cynthia Verazie – Cipru (cu piesa „Cât de frumoasă ești” – Mihai)

Veronica Liberati – Italia (cu piesa „Bună seara, iubite” – Loredana)

Eliza  G – Italia (cu piesa „Creioane colorate” – Feli)

Ralfs Eilands – Letonia (cu piesa „Apa” – Loredana)

Renate – România (cu piesa „Ploaia și noi” – Doina Badea)

 

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică! Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

 

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21.00.

 

Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro (https://www.eventim.ro/ro/bilete/cerbul-de-aur-2019-brasov-piata-sfatului-529987/event.html), UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas. De asemenea, biletele se pot cumpăra şi de la casele de bilete Eventim din Cluj – în cadrul Iulius Mall şi din Bucureşti – în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi achiziţionate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (in format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost zero.

 

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Cerbul de Aur

Premieră: Moment Queen pe scena Cerbului de Aur 2019

Published

on

 
 • Celebrul musical We will rock you, în deschiderea Galei Festivalului de la Braşov

 • Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis, în direct şi în exclusivitate, pe TVR 1, TVR HD, TVR Moldova, TVR Internaţional şi platforma TVR+

 

Seara de Gală a Cerbului de Aur 2019 va marca o premieră pentru televiziunile din România – un fragment din celebrul musical We will rock you va fi pe scena de la Brașov.

 

În premieră și în exclusivitate, piesele cu care legendara trupă Queen a făcut istorie și care fac parte din We will rock you, scris de Ben Elton în 2002 pe baza a 22 de hituri din repertoriul emblematicei formații, se vor auzi ȋn Piaţa Sfatului.

 

În show-ul de sâmbătă seara o vom vedea pe Loredana, alături de Lucian Ionescu, Mara Captaru, Bianca Popescu, Vlad Nicolici şi alţi artişti din  trupa musicalului. Lor li se vor alătura, la sfârșitul acestui moment, toți cei 12 finaliști ai concursului internațional de interpretare Cerbul de Aur 2019.

 

We will rock you cu fragmente din memorabilele melodii We will rock you, I want to break free, Somebody to love, Killer queen, I want it all, Kind of magic, Who wants to live forever, Headlong, We are the champions este o poveste despre puterea extraordinară a muzicii și a dragostei într-o lume a viitorului, pus în scenă de 17 ani cu mare succes, fiind montat în 15 țări, cu peste 20 de milioane de spectatori.

 

Producția românească a musicalului a fost lansată în România în aprilie 2019, la București, într-o senzatională punere în scenă, semnată de  Răzvan Mazilu.

 

Festivalul Cerbul de Aur 2019 va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică! Pe scena din Piaţa Sfatului vor urca Ronan Keating, Emeli Sandé, Ştefan Bănică, Irina Rimes, Corina Chiriac.

Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Cei 12 artişti din concurs vor performa în prima şi a doua zi a Festivalului, joi şi vineri, 22 şi 23 august, pentru ca sâmbătă să aflăm câştigătorii premiilor în valoare totală de 55 de mii de euro.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

 

Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate, în perioada 22-25 august, pe TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional, TVR Moldova şi platforma TVR+, de la ora 21.00.

 

Pentru cele patru zile ale evenimentului, organizatorii au pus la dispoziţie mai multe categorii de bilete, cu preţuri începând de la 70 de lei. Acestea sunt disponibile pe Eventim.ro (https://www.eventim.ro/ro/bilete/cerbul-de-aur-2019-brasov-piata-sfatului-529987/event.html), UPC.ro şi în reţeaua magazinelor partenere: Vodafone, Telekom, Carrefour, benzinăriile OMV, librăriile Cărtureşti, Diverta şi Humanitas. De asemenea, biletele se pot cumpăra şi de la casele de bilete Eventim din Cluj – în cadrul Iulius Mall şi din Bucureşti – în cadrul Cinema PRO. Biletele pot fi achiziţionate cu opţiunea de livrare prin curier, ridicare de la casa de bilete, print-at-home (in format pdf) sau în format e-ticket (bilet direct pe telefonul mobil) cu cost zero.

 

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur:

 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Eveniment organizat în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov, proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, copoducător TVR Moldova, coproducător artistic Radio România.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement

Trending

%d blogeri au apreciat: