Connect with us

TELEVIZIUNE

Ciocanul si nicovala productiilor TV: profesionalismul si rating-ul

Published

on

 

Luni, 30 mai, în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, a avut loc cea de-a 21 ediţie a “Galei Naţionale a Premiilor de Televiziune”, manifestare de tradiţie în cadrul căreia au fost distinse cele mai bune emisiuni de televiziune româneşti, produse şi difuzate în 2010.

Printre câstigătorii din acest an se numară şi Dan Bittman, împreună cu Mondofilm, echipa sa, realizatoare a emisiunii LIVE Dănutz SRL, în cadrul secţiunii “Divertisment”.  Cu o istorie de peste 7 ani de difuzare, Danutz SRL  a fost apreciată de  juriu în cuvintele doamnei Manuela Cernat, prin prisma casei de productie Modofilm, ca fiind una din puţinele emisiuni de divertisment care  reuşeste sa obţină rating saptamanal, fară a renunţa la bunul simţ, într-o perioadă în care se face tot mai des apel la trucuri ieftine pentru a aduce audienţa.

Cu toate acestea, lumea divertismentului nu este atât de veselă precum pare.  Emisiunile îşi găsesc greu finanzare, chiar şi atunci când sunt realizate de case de producţie cu ştate vechi pe piaţa media.  Ada Vertan, Producator MondoFilm: “Sper ca acest premiu să însemne pentru Mondofilm, care este de 20 de ani pe piaţa de film şi audiovizual – câştigatoare a peste 20 de premii naţionale şi internaţionale – prin asociaţii la bine şi la greu Dumitru Moroşanu, Corina Voicu, Octavian Iordăchescu şi subsemnata, mai mult decât notorietate! Sper ca măcar o parte din proiectele noastre valoroase, „AMBASADORII SECRETI AI ROMANIEI – Românii de exceptie de pe Terra”, „ RAZBOAIELE MARII NEGRE”, dar şi „DUMINICA IN FAMILIE„ , Eu mi-ss mandra-n sat„ , „TANţA SI MAREA”, „PARADISUL IN DIRECT„ , să ajungă mai cât repede la public. Decizia o au televiziunile, pentru care acest premiu ar putea înclina balanţa în favoarea noastră, a profesionalismului şi bunului gust dar şi al unui rating suficient în a se putea autofinanţa programele propuse.” Al putea deschide o Cutie a Pandorei în legătură cu bugetul cu care e realizat această emisiune şi bugetele altor emisiuni de gen dar n-o fac”.

Premiul obţinut capată o valoare cu atât mai aparte, având în vedere ca este a doua distincţie de acest fel pe care Danutz SRL o primeste in decursul istoriei premiilor APTR, prima obtinand-o in 2009 la categoria “Cea mai buna misiune Magazin de Divertisment”.

Societatea de productie Mondofilm a fost in schimb distinsă de nenumărate ori pentru programe difuzate pe Antena 1 şi TVR. Dan Bittman: “As vrea sa dedic acest premiu mamei mele pentru că şi-a schimbat locul de muncă şi a devenit medicul TVR-ului, deschizându-mi calea către fascinanta lume a televiziunii”.

Anul acesta au intrat in competitie pentru premiile APTR 138 de programe, 200 de realizatori, 19 televiziuni  si 9 societati independente. Au fost distinse 25 de programe impreuna cu realizatorii acestora, oameni recunoscuti drept creatori dedicati informatiei, culturii, educatiei si divertismentului de calitate. .

Juriul Galei, alcătuit din acad. Nicolae Breban, prof. dr. Manuela Cernat, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, preşedintele APTR Dan Necşulea şi regizorul Dan Piţa a decis câştigătorii celor 26 de categorii.

Lista completa a premiilor APTR:

 • Premiul “Opera Prima”  Bogdan Serban Iancu: “Automobilul, o pasiune regala”/ TVR1
 • Premiul pentru montaj: Silviu Babeanu / TVR Cultural
 • Premiul pentru Reportaj de jurnal: Alina Grigore, “Românul din brigada Gurkha”/ TVR1
 • Premiul “Condiţia umană”: Carmen Avram – “Impreună dam viata poveștilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Eseu: Dite Dinesz – “Fericiri”/ TVR Timisoara
 • Premiul pentru Documentar de arta: Ion Cristodulo – “Liberatea acidă a singuratatii – Baba”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Ancheta: George Colgiu – “Mafia retrocedarilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Em. Magazin: Luca Niculescu –  “Fara frontiere”/ TVR1
 • Premiul “Reality-show”: Marius Toader, – “Miss fata de la tara”/ Prima tv
 • Premiul pentru Reportaj: Gabriel Geamanu –  “Cativa oameni ca niste fortarete”/ TVR2, Codruta angelescu – “Locul unde renaste speranta”/ TVR2, Razvan Butaru(coord. de program) – “Dincolo de harta”
 • Premiul pentru Interviu: Victor Ciutacu – “Vorbe grele cu Victor Ciutacu”,/ Antena 3
 • Premiul pentru Em. Muzicala: Elise Stan /Iuliana Tudor/  Titus Munteanu – “O data-n viata”/ TVR1
 • Premiul pentru Potret: Andreea Stiliuc – “Bolek Majerik – Lupul alb”/ TVR Iași
 • Premiul pentru Fictiune: Mihai Manolescu, Mara Pasici Manolescu – “Năpasta” de I.L. Caragiale/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Divertisment: “Danut SRL”, Mondofilm/ TVR1
 • Premiul Jean Louis Calderon: Adrian Ursu / Oana Stancu – “Ora de foc”/ Realitatea TV
 • Premiul pentru imagine: Marius Danci/ TVR Timisoara, Relu Tabara/ TVR Iasi
 • Premiul pentru Reportaj de calatorie: Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu – “2 pe-un weekend”/ Antena 3
 • Premiul pentru Em de investigatie politica: Radu Tudor – “Punctul de intalnire”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar cultural: Roxana Chirita – “Cornelia pillat – portret de familie”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Talk-show: Dana Grecu/ Radu Tudor – “La ordinea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar Social Politic: Gabriela Baiardi – “Fantomele industriei socialiste”/ TVR Iasi
 • Premiul pentru moderator Prie-Time: Gabriela Vranceanu Firea – “Stirea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru film documentar: Tudor Chirila – “Olareasa de la Vama Sarii”/ TVR2
 • Premiul de excelenta: Alessandra Stoicescu/ Antena 3
 • Premiul special al juriului: Mihai Gadea – “Sinteza zilei”/ Antena 3

Gala premiilor APTR va fi difuzată pe TVR miercuri, 8 iunie incepînd cu ora 22:10.

 

Lasa un comentariu aici!

1 Comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Reportaj

Europa, te iubesc!, un reportaj despre Uniunea Europeană, duminică, la România, te iubesc!

Published

on

Foto Credit: PRO TV
 

Săptămâna aceasta, la România, te iubesc!, Alex Dima vorbește despre Uniunea Europeană și despre instituțiile care fac acest colos, alcătuit din 28 de state, să funcționeze. Care sunt atribuțiile aleșilor, cum arată istoria Uniunii, care sunt cele mai importante legi votate în ultimii ani, dar și cu ce probleme se confruntă (migrație, șomaj, fake news, mediu, etc.), vedem duminică, de la ora 18:00, la PRO TV.

În ziua alegerilor, Alex Dima face o analiză a activității Uniunii Europene și explică de ce este important să înțelegem mai bine unde îi trimitem pe cei pe care-i votăm.

”Votul este un drept, dar și o datorie, și trebuie să înțelegem că schimbarea începe cu mine, cu fiecare dintre noi. Am tot auzit de-a lungul anilor: <<la noi nu se poate, noi nu putem, asta e țara, ăștia suntem și așa mai departe.>> Ei bine, la vot avem ocazia să dovedim că putem, că împreună suntem o forță care e în stare să își decidă viitorul.”, a spus Alex Dima despre reportajul România, te iubesc!, pe care telespectatorii îl vor putea urmări în ediția din această săptămână.

Europa e plină de oportunități, noi plini de necesități, dar cu fiecare vot ne facem bine. Europa, te iubesc!, la România, te iubesc!, duminică, de la ora 18:00, la PRO TV.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

DIGI 24: Secretul lui Bachus, filmul de sâmbătă la CinemaTePeca

Published

on

 

Comedia “Secretul lui Bachus” (1984), cu Dem Rădulescu, Gheorghe Dinică și Sebastian Papaiani, este filmul de sâmbătă la Digi24.

“Secretul lui Bachus”, unul dintre cele mai vizionate filme românești din toate timpurile, conform datelor publicate de Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România, a fost inspirat de întâmplări reale.  Dosarul „Vinul” sau cazul Gheorghe Ștefănescu, din anii ’60, a urmărit arestarea unui gestionar de depozit de vinuri, acuzat de delapidare, contrafacere și diluare de băuturi.

Subiectul filmului regizat de Geo Saizescu este identificarea și distrugerea rețelei  infracționale organizate în jurul lui Ștefănescu, nea Bachus sau Bumbescu în film, după eliberarea gestionarului din închisoare.

“Mesajul fundamental transmis de comedia lui Popovici – Saizescu este: trăim într-o țară veselă, în care lumea o duce bine, răul e reprezentat de indivizi care n-au nici o legătură cu Partidul Comunist, cu socialismul, cu oamenii muncii, pe care nici măcar nu trebuie să-i urâm, trebuie, în primul rând, să râdem de ei. Nici o clipă aceștia nu pun cu adevărat în pericol orânduirea noastră socialistă, știm de la bun început că vor fi prinși de organele noastre,” spune Cristian Tudor Popescu despre mesajul propagandistic al filmului, mesaj pe care satira îl face și mai eficient.

Din distribuția filmului mai fac parte Emil Hossu, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Jean Constantin, Horațiu Mălăele și Ileana Stana Ionescu.

Emisiunea CinemaTePeca este difuzată la Digi24 în fiecare sâmbătă, de la ora 21:00. Filmele prezentate în emisiune pot fi revăzute sâmbăta și duminica de la ora 6:00. Gazda cinefililor este istoricul și criticul de film Cristian Tudor Popescu. Cele mai valoroase filme ale cinematografiei românești sunt la Digi24, în fiecare weekend, la o calitate deosebită și într-o prezentare savuroasă, purtând semnătura lui Cristian Tudor Popescu.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

Premieră TV

Simona Halep revine la Paris! Eurosport va transmite cel mai important turneu Roland-Garros

Published

on

 

Din 26 mai, Eurosport dă startul Roland-Garros și pune la bătaie o experiență completă la finala feminină a turneului de la Paris

Eurosport, gazda tenisului de Mare Șlem, va difuza în direct și în exclusivitate pe canalele sale din România toate meciurile din cadrul noii ediții a Roland-Garros. Astfel, în perioada 26 mai – 9 iunie, fanii tenisului din România vor putea urmări zilnic evoluția de la Roland-Garros a celor mai mari jucători de tenis din lume, pe Eurosport 1, Eurosport 2 și Eurosport Player – serviciul Eurosport în direct și la cerere disponibil oriunde și oricând, pe orice dispozitiv.

De-a lungul celor două săptămâni de la Roland-Garros, Eurosport va transmite peste 250 de ore de tenis de la al doilea turneu de Mare Șlem al anului. De asemenea, platformele digitale ale Eurosport (eurosport.com, eurosport.ro, paginile de social media) vor pune la dispoziția fanilor conținut exclusiv cu privire la turneu, care să completeze experiența de vizionare a fanilor.

Ediția din 2019 îi aduce la linia de start pe cei mai buni jucători de tenis ai momentului. Rafael Nadal este favoritul principal la victorie în turneul masculin și țintește al 12-lea său succes la Paris, în timp ce Novak Djokovic și Roger Federer întregesc trio-ul formidabil al generației lor. Elvețianul se află la prima participare la Roland-Garros, din 2015 încoace. Alți jucători de urmărit sunt tinerii precum Dominic Thiem (finalist anul trecut), Alexander Zverev și Stefanos Tsitsipas. Turneul feminin este unul foarte deschis: Simona Halep va încerca să-și apere titlul câștigat anul trecut în fața rivalelor, printre care Naomi Osaka, Serena Williams, Petra Kvitova, Kiki Bertens, Karolina Pliskova, Sloane Stephens sau Elina Svitolina. Pe tabloul feminin se află alte trei românce: Irina Begu, Mihaela Buzărnescu și Sorana Cîrstea, în timp ce Marius Copil este singurul reprezentant al României în turneul masculin.

Transmisiunile de la Paris vor fi amplificate de echipa internațională de experți Eurosport. Mats Wilander și Barbara Schett vor fi, ca de obicei, gazdele din studioul de ultimă generație al Eurosport, iar alături de ei se vor afla foste legende ale tenisului precum Chris Evert, Kim Clijsters, Boris Becker, Patrick Mouratoglou sau Alex Corretja. „Comisarul Tenisului”, John McEnroe, va reveni la rândul lui, prezentând cele mai importante momente.

Anul acesta, Eurosport este alături de fanii din România cu o campanie extinsă dedicată Roland Garros, cu mai multe activități dedicate pasiunii oamenilor pentru tenis.

Astfel, între 26 mai – 2 iunie, Eurosport le pregătește fanilor un concurs inedit, prin care pot câștiga o experiență completă la finala de simplu feminin de la Roland-Garros (Paris, Franța). Pentru a intra în concurs, cei interesați trebuie să răspundă corect la întrebarea adresată de comentatorii Eurosport pe parcursul meciurilor televizate. Astfel, începând de duminică, 26 mai, între orele 12:00 și 20:00, comentatorii Eurosport vor adresa câte o întrebare diferită în fiecare zi până duminică, 2 iunie. Telespectatorii trebuie să trimită răspunsul corect la întrebarea zilei pe platforma dedicată a concursului, www.hailafinala.ro. Website-ul va fi funcțional începând de duminică, 26 mai – prima zi a turneului.

Câștigătorul va fi ales prin extragere legalizată, iar premiul constă în cazare, transport și bilete de acces la finala de simplu feminin din data de 8 iunie, pentru două persoane (câștigător + un însoțitor).

Mai mult, pe perioada turneului, Eurosport va desfășura o campanie de OOH în Piața Presei Libere și în Piața Universității, constând în amplasarea unor mingi de tenis supradimensionate în locațiile respective, pentru a crește nivelul de awareness al oamenilor cu privire la turneu. În Piața Universității, pietonii vor putea înregistra un mesaj pentru jucătorii favoriți în zona de activare, care poate fi transmis ulterior de Eurosport pe TV sau Facebook.

Nu în ultimul rând, în anticiparea lansării turneului, Eurosport a organizat săptămâna trecută în București un eveniment special dedicat Roland Garros. Invitatul special a fost Mats Wilander, fost multiplu campion de Mare Șlem, expert și realizator al emisiunii „Game, Schett și Mats”:

„Roland Garros este locul în care tenismenii joacă cel mai bine și dau ce au mai bun, este ca şi cum ai vedea o operă de artă. În această ediție de Roland Garros, îmi imaginez o finală de vis între Stefanos Tsitsipas împotriva lui Denis Shapovalov. Vreau să văd feţe noi. Iubesc jucătorii mari, dar pentru mine contează foarte mult jocul de tenis, care nu este doar despre a te distra, ci despre a învăța, a concura, a câștiga. Nu mă deranjează dacă nu câştigă Rafael sau Novak. Simona Halep este cea mai interesantă jucătoare și ar fi frumos să o vedem în finală împotriva Serenei Williams, ca oamenii să fie martorii unei reveniri a acesteia și să nu rămână cu amintirea ultimei finale.”, a declarat Mats Wilander.

Anul trecut a adus rezultate deosebite în ceea ce privește tenisul pe Eurosport. Turneul de la Roland-Garros a fost cea mai de succes competiție de Mare Șlem din ultimii 13 ani la Eurosport, ajungând la 56,9 milioane de fani pe continent, grație transmisiunilor liniare, reprezentând o creștere de 11% față de ediția din 2017. De asemenea, platformele digitale ale Eurosport au înregistrat 29 de milioane de vizualizări, o creștere de 23% față de anul anterior.

Eurosport transmite turneul de la Roland-Garros din 1989 și deține drepturile de difuzare ale acestuia până în 2021, inclusiv.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending