Connect with us

Televiziune

Ciocanul si nicovala productiilor TV: profesionalismul si rating-ul

Redactia Radar de Media

Published

on

Luni, 30 mai, în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, a avut loc cea de-a 21 ediţie a “Galei Naţionale a Premiilor de Televiziune”, manifestare de tradiţie în cadrul căreia au fost distinse cele mai bune emisiuni de televiziune româneşti, produse şi difuzate în 2010.

Printre câstigătorii din acest an se numară şi Dan Bittman, împreună cu Mondofilm, echipa sa, realizatoare a emisiunii LIVE Dănutz SRL, în cadrul secţiunii “Divertisment”.  Cu o istorie de peste 7 ani de difuzare, Danutz SRL  a fost apreciată de  juriu în cuvintele doamnei Manuela Cernat, prin prisma casei de productie Modofilm, ca fiind una din puţinele emisiuni de divertisment care  reuşeste sa obţină rating saptamanal, fară a renunţa la bunul simţ, într-o perioadă în care se face tot mai des apel la trucuri ieftine pentru a aduce audienţa.

Cu toate acestea, lumea divertismentului nu este atât de veselă precum pare.  Emisiunile îşi găsesc greu finanzare, chiar şi atunci când sunt realizate de case de producţie cu ştate vechi pe piaţa media.  Ada Vertan, Producator MondoFilm: “Sper ca acest premiu să însemne pentru Mondofilm, care este de 20 de ani pe piaţa de film şi audiovizual – câştigatoare a peste 20 de premii naţionale şi internaţionale – prin asociaţii la bine şi la greu Dumitru Moroşanu, Corina Voicu, Octavian Iordăchescu şi subsemnata, mai mult decât notorietate! Sper ca măcar o parte din proiectele noastre valoroase, „AMBASADORII SECRETI AI ROMANIEI – Românii de exceptie de pe Terra”, „ RAZBOAIELE MARII NEGRE”, dar şi „DUMINICA IN FAMILIE„ , Eu mi-ss mandra-n sat„ , „TANţA SI MAREA”, „PARADISUL IN DIRECT„ , să ajungă mai cât repede la public. Decizia o au televiziunile, pentru care acest premiu ar putea înclina balanţa în favoarea noastră, a profesionalismului şi bunului gust dar şi al unui rating suficient în a se putea autofinanţa programele propuse.” Al putea deschide o Cutie a Pandorei în legătură cu bugetul cu care e realizat această emisiune şi bugetele altor emisiuni de gen dar n-o fac”.

Premiul obţinut capată o valoare cu atât mai aparte, având în vedere ca este a doua distincţie de acest fel pe care Danutz SRL o primeste in decursul istoriei premiilor APTR, prima obtinand-o in 2009 la categoria “Cea mai buna misiune Magazin de Divertisment”.

Societatea de productie Mondofilm a fost in schimb distinsă de nenumărate ori pentru programe difuzate pe Antena 1 şi TVR. Dan Bittman: “As vrea sa dedic acest premiu mamei mele pentru că şi-a schimbat locul de muncă şi a devenit medicul TVR-ului, deschizându-mi calea către fascinanta lume a televiziunii”.

Anul acesta au intrat in competitie pentru premiile APTR 138 de programe, 200 de realizatori, 19 televiziuni  si 9 societati independente. Au fost distinse 25 de programe impreuna cu realizatorii acestora, oameni recunoscuti drept creatori dedicati informatiei, culturii, educatiei si divertismentului de calitate. .

Juriul Galei, alcătuit din acad. Nicolae Breban, prof. dr. Manuela Cernat, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, preşedintele APTR Dan Necşulea şi regizorul Dan Piţa a decis câştigătorii celor 26 de categorii.

Lista completa a premiilor APTR:

 • Premiul “Opera Prima”  Bogdan Serban Iancu: “Automobilul, o pasiune regala”/ TVR1
 • Premiul pentru montaj: Silviu Babeanu / TVR Cultural
 • Premiul pentru Reportaj de jurnal: Alina Grigore, “Românul din brigada Gurkha”/ TVR1
 • Premiul “Condiţia umană”: Carmen Avram – “Impreună dam viata poveștilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Eseu: Dite Dinesz – “Fericiri”/ TVR Timisoara
 • Premiul pentru Documentar de arta: Ion Cristodulo – “Liberatea acidă a singuratatii – Baba”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Ancheta: George Colgiu – “Mafia retrocedarilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Em. Magazin: Luca Niculescu –  “Fara frontiere”/ TVR1
 • Premiul “Reality-show”: Marius Toader, – “Miss fata de la tara”/ Prima tv
 • Premiul pentru Reportaj: Gabriel Geamanu –  “Cativa oameni ca niste fortarete”/ TVR2, Codruta angelescu – “Locul unde renaste speranta”/ TVR2, Razvan Butaru(coord. de program) – “Dincolo de harta”
 • Premiul pentru Interviu: Victor Ciutacu – “Vorbe grele cu Victor Ciutacu”,/ Antena 3
 • Premiul pentru Em. Muzicala: Elise Stan /Iuliana Tudor/  Titus Munteanu – “O data-n viata”/ TVR1
 • Premiul pentru Potret: Andreea Stiliuc – “Bolek Majerik – Lupul alb”/ TVR Iași
 • Premiul pentru Fictiune: Mihai Manolescu, Mara Pasici Manolescu – “Năpasta” de I.L. Caragiale/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Divertisment: “Danut SRL”, Mondofilm/ TVR1
 • Premiul Jean Louis Calderon: Adrian Ursu / Oana Stancu – “Ora de foc”/ Realitatea TV
 • Premiul pentru imagine: Marius Danci/ TVR Timisoara, Relu Tabara/ TVR Iasi
 • Premiul pentru Reportaj de calatorie: Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu – “2 pe-un weekend”/ Antena 3
 • Premiul pentru Em de investigatie politica: Radu Tudor – “Punctul de intalnire”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar cultural: Roxana Chirita – “Cornelia pillat – portret de familie”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Talk-show: Dana Grecu/ Radu Tudor – “La ordinea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar Social Politic: Gabriela Baiardi – “Fantomele industriei socialiste”/ TVR Iasi
 • Premiul pentru moderator Prie-Time: Gabriela Vranceanu Firea – “Stirea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru film documentar: Tudor Chirila – “Olareasa de la Vama Sarii”/ TVR2
 • Premiul de excelenta: Alessandra Stoicescu/ Antena 3
 • Premiul special al juriului: Mihai Gadea – “Sinteza zilei”/ Antena 3

Gala premiilor APTR va fi difuzată pe TVR miercuri, 8 iunie incepînd cu ora 22:10.

 

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Premieră TV

Duminica aceasta, un nou film al seriei „Legile misterelor” vine la DIVA

Avatar

Published

on

            Amy Winslow (Jill Wagner), un profesor specializat în ficțiune literară de la Colegiul Elmstead și detectivul Travis Burke (Kristoffer Polaha) revin la DIVA cu „Legile misterelor – Educație pentru crimă” (Mystery 101: An Education in Murder, 2020) duminică, 4 octombrie, de la ora 16:00.

 

Cine ar presupune că meseria de profesor universitar poate fi atât de… mortală ? Ei bine, Amy Winslow, un apreciat profesor de literatură, știe foarte bine! Ea este uimită să descopere că Mac McKinnon (Steve Bacic), colegul ei, a fost arestat sub suspiciunea de crimă, fiind acuzat că a introdus otravă în inhalatorul unui coleg. Mac jură că este nevinovat și Amy se vede nevoită să ceară ajutorul detectivului Travis Burke pentru a găsi rezolvarea acestui mister.

 

Aparent, predecesorul lui Travis, un ofițer pensionat, este cel care l-a arestat pe Mac și face tot posibilul ca acesta să rămână sub acuzare. Când acțiunii i se alătură și un tânăr scriitor, care a descoperit un caz similar petrecut cu 5 ani în urmă și încă nerezolvat, ce implică de asemenea un profesor otrăvit, misterul atinge apogeul.

 

Ştiaţi că actriţa Jill Wagner a fost însărcinată în timpul filmărilor pentru această producţie. Oare pe lângă strălucirea specifică, va observa publicul și sarcina ascunsă sub cape și obiecte ?

 

Noul film din seria „Legile misterelor” se vede în premieră la DIVA, duminică, 4 octombrie, de la ora 16:00!

 

Urmărește DIVA pe social media:

Facebook: www.facebook.com/divaromania/

Instagram: @diva_romania

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

„Nu uita că eşti român” şi petrece duminică seara cu mari artişti la TVR 1

Avatar

Published

on

            La început de Brumărel, Iuliana Tudor ne invită să regăsim valori, rădăcini şi tradiţii pur româneşti, dar şi obiceiuri legate de recoltele toamnei, totul împletit cu vechi cântece româneşti. Duminică seară e petrecere la TVR 1!

 

Viaţa în starea de alertă nu înseamnă renunţarea la bucurie, la a ne face timpul liber cât mai plăcut, nu înseamnă uitarea a tot ceea ce ne aduce împreună, a valorilor care ne definesc. Tocmai pentru aceasta, Iuliana Tudor ne invită pe 4 octombrie, la ora 21.00, la o petrecere românească în toată puterea cuvântului: cu mese întinse, cu muzică de calitate, cu must proaspăt, meşteri populari, multă voie bună, dar şi cu toate măsurile de siguranţă necesare. „Nu uita că eşti român” ne îndeamnă gazda noastră şi invitaţii săi, duminică seară, la TVR 1.

Mari nume ale folclorului românesc au răspuns cu bucurie invitaţiei: Floarea Calota, Matilda Pascal Cojocăriţa, Ştefan Cigu, Maria Dragomiroiu, Elisabeta Turcu, Carmen Muntean, Gelu Voicu, Constantin Enceanu, Cornelia şi Lupu Rednic, Nicolae Furdui Iancu, Aneta Stan, Nicoleta Voica, Maria Murgoci, Ovidiu Homorodean, Andreea Haisan, Mihai Teacă, Alexandra Chira, Simona Alexandru, Ion Ghiţulescu şi, nu în ultimul rând, prahoveanca Maria Văduva, veterana petrecerii.

Într-o locaţie minunată, înconjurată de podgorii, la un vechi conac recondiţionat, aflat pe celebrul Drum al Vinului din judeţul Prahova, ne amintim câteva simboluri care ne definesc pe noi, românii. Printre ele, cămaşa tradiţională românească, dar şi alte elemente de port, specifice celor şapte zone etnografice ale României. Fiecare artist ne va spune povestea cămăşii tradiţionale pe care a făcut-o cunoscută publicului de-a lungul carierei sale (cine a cusut-o, ce simboluri poartă, care este zona de unde vine şi ce amintiri îl leagă de ea). Şi au ce povesti, pentru că este vorba despre cămăşi a căror vechime datează din anii 1800-1900!

Încântaţi de revedere şi de locul de poveste unde se desfăşoară petrecerea, artiştii glumesc şi se bucură de bunătăţile locale. Aflându-ne în plin sezon de cules al strugurilor, vom afla, alături de ei, mai multe despre tainele vinului, ale viţei de vie, precum şi despre unul dintre cele mai vechi meşteşuguri – dogăritul. Iar dacă Nicolae Furdui Iancu este norocosul căruia i se promite un butoi drept cadou, Constantin Enceanu va fi cel care va trebui să-şi plătească singur butoiul dorit… la dublul preţului!

Vom descoperi produse gastronomice tradiţionale din zona respectivă, dar şi reinterpretări ale vechilor reţete, precum o inedită tocăniţă de… trufe locale. La rândul lor, invitaţii ne vor delecta cu cele mai frumoase cântece.

 

„Nu uita că eşti român” îşi propune să transmită telespectatorilor cât de importante sunt valorile şi obiceiurile româneşti, elemente de identitate pentru noi toţi. Duminică, 4 octombrie, de la ora 21.00, Iuliana Tudor şi invitaţii săi ne oferă la TVR 1 un spectacol plin de cântec şi voie bună, aşa cum ne place nouă, românilor.

 

 

Comentarii

Continue Reading

Reality Show

Ferma: decizii neașteptate privind concurenții care vor lupta în duel!

Avatar

Published

on

            Săptămâna a început într-un ritm alert în Ferma: Octavian Ciovică și Alina Pușcău au plecat acasă, Viviana Sposub s-a alăturat echipei bandiților, Anda Adam a devenit fermier șef, Paul Diaconescu și Cezar Ouatu au devenit servitori și Andreea Antonescu a intrat în echipa orășenilor! Astăzi, povestea continuă cu noi momente neașteptate! 

 

Paul și Cezar vor avea un prim conflict cu ceilalți colegi, după ce Cezar le va da trezirea pe ritmurile imnului național. Oboseala și lipsa hranei își va spune, din nou, cuvântul când colegii vor considera că momentul nu a fost unul amuzant, ci chiar nepotrivit în condițiile în care le-a furat din timpul de somn.

 

Cel mai așteptat duel al săptămânii, cel pentru mâncare, va pune la luptă câte trei membrii din fiecare echipă! După ce Elena Chiriac va atrage atenția că noua concurentă nu trebuia protejată: „Nu are de ce să fie menajată. Trebuie să recupereze munca!”, Andreea va și ajunge să fie parte din proba zilei! Cum se va descurca ea și cine va reuși să le aducă colegilor bucuria unei cine pe cinste, aflăm în această seară.

Mihaela va reveni în casă nu doar pentru a afla decizia Andei Adam cu privire la concurentul care va pleca la duel, ci și pentru a-i provoca pe fermieri la o seară a adevărului. Fiecare dintre ei va trebui să răspundă la câte o întrebare incomodă, precum: cine este cel mai leneș sau mai fals fermier, cine și-ar dori să plece sau în cine au cea mai mare încredere!

 

Decizia Andei Adam va fi una extrem de surprinzătoare, iar duelistul își va alege un adversar puternic care nu se va teme de o luptă de forță și rezistență. Despre cine e vorba și ce o va face pe Anda să spună că: „Niciodată nu mi-au plăcut oamenii alunecoși. Îmi plac oamenii asumați”, vedem în câteva ore.

 

Cum vor reacționa fermierii când vor vedea că ciubărul le-a fost golit pe timpul nopții, ce noi animale vor fi aduse în gospodărie și cum se vor descurca cu acestea, dar și ce discuții vor avea bandiții despre fermieri, aflăm astăzi, după ora 22:30, în cea de-a doua ediție a săptămânii Ferma. Orășeni vs Săteni.

 

 

 

 

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0