Connect with us

Televiziune

Ciocanul si nicovala productiilor TV: profesionalismul si rating-ul

Redactia Radar de Media

Published

on

Luni, 30 mai, în sala Amfiteatru a Teatrului Naţional, a avut loc cea de-a 21 ediţie a “Galei Naţionale a Premiilor de Televiziune”, manifestare de tradiţie în cadrul căreia au fost distinse cele mai bune emisiuni de televiziune româneşti, produse şi difuzate în 2010.

Printre câstigătorii din acest an se numară şi Dan Bittman, împreună cu Mondofilm, echipa sa, realizatoare a emisiunii LIVE Dănutz SRL, în cadrul secţiunii “Divertisment”.  Cu o istorie de peste 7 ani de difuzare, Danutz SRL  a fost apreciată de  juriu în cuvintele doamnei Manuela Cernat, prin prisma casei de productie Modofilm, ca fiind una din puţinele emisiuni de divertisment care  reuşeste sa obţină rating saptamanal, fară a renunţa la bunul simţ, într-o perioadă în care se face tot mai des apel la trucuri ieftine pentru a aduce audienţa.

Cu toate acestea, lumea divertismentului nu este atât de veselă precum pare.  Emisiunile îşi găsesc greu finanzare, chiar şi atunci când sunt realizate de case de producţie cu ştate vechi pe piaţa media.  Ada Vertan, Producator MondoFilm: “Sper ca acest premiu să însemne pentru Mondofilm, care este de 20 de ani pe piaţa de film şi audiovizual – câştigatoare a peste 20 de premii naţionale şi internaţionale – prin asociaţii la bine şi la greu Dumitru Moroşanu, Corina Voicu, Octavian Iordăchescu şi subsemnata, mai mult decât notorietate! Sper ca măcar o parte din proiectele noastre valoroase, „AMBASADORII SECRETI AI ROMANIEI – Românii de exceptie de pe Terra”, „ RAZBOAIELE MARII NEGRE”, dar şi „DUMINICA IN FAMILIE„ , Eu mi-ss mandra-n sat„ , „TANţA SI MAREA”, „PARADISUL IN DIRECT„ , să ajungă mai cât repede la public. Decizia o au televiziunile, pentru care acest premiu ar putea înclina balanţa în favoarea noastră, a profesionalismului şi bunului gust dar şi al unui rating suficient în a se putea autofinanţa programele propuse.” Al putea deschide o Cutie a Pandorei în legătură cu bugetul cu care e realizat această emisiune şi bugetele altor emisiuni de gen dar n-o fac”.

Premiul obţinut capată o valoare cu atât mai aparte, având în vedere ca este a doua distincţie de acest fel pe care Danutz SRL o primeste in decursul istoriei premiilor APTR, prima obtinand-o in 2009 la categoria “Cea mai buna misiune Magazin de Divertisment”.

Societatea de productie Mondofilm a fost in schimb distinsă de nenumărate ori pentru programe difuzate pe Antena 1 şi TVR. Dan Bittman: “As vrea sa dedic acest premiu mamei mele pentru că şi-a schimbat locul de muncă şi a devenit medicul TVR-ului, deschizându-mi calea către fascinanta lume a televiziunii”.

Anul acesta au intrat in competitie pentru premiile APTR 138 de programe, 200 de realizatori, 19 televiziuni  si 9 societati independente. Au fost distinse 25 de programe impreuna cu realizatorii acestora, oameni recunoscuti drept creatori dedicati informatiei, culturii, educatiei si divertismentului de calitate. .

Juriul Galei, alcătuit din acad. Nicolae Breban, prof. dr. Manuela Cernat, realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, prof. univ. Sorin Ilieşiu, preşedintele APTR Dan Necşulea şi regizorul Dan Piţa a decis câştigătorii celor 26 de categorii.

Lista completa a premiilor APTR:

 • Premiul “Opera Prima”  Bogdan Serban Iancu: “Automobilul, o pasiune regala”/ TVR1
 • Premiul pentru montaj: Silviu Babeanu / TVR Cultural
 • Premiul pentru Reportaj de jurnal: Alina Grigore, “Românul din brigada Gurkha”/ TVR1
 • Premiul “Condiţia umană”: Carmen Avram – “Impreună dam viata poveștilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Eseu: Dite Dinesz – “Fericiri”/ TVR Timisoara
 • Premiul pentru Documentar de arta: Ion Cristodulo – “Liberatea acidă a singuratatii – Baba”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Ancheta: George Colgiu – “Mafia retrocedarilor”/ Antena 1
 • Premiul pentru Em. Magazin: Luca Niculescu –  “Fara frontiere”/ TVR1
 • Premiul “Reality-show”: Marius Toader, – “Miss fata de la tara”/ Prima tv
 • Premiul pentru Reportaj: Gabriel Geamanu –  “Cativa oameni ca niste fortarete”/ TVR2, Codruta angelescu – “Locul unde renaste speranta”/ TVR2, Razvan Butaru(coord. de program) – “Dincolo de harta”
 • Premiul pentru Interviu: Victor Ciutacu – “Vorbe grele cu Victor Ciutacu”,/ Antena 3
 • Premiul pentru Em. Muzicala: Elise Stan /Iuliana Tudor/  Titus Munteanu – “O data-n viata”/ TVR1
 • Premiul pentru Potret: Andreea Stiliuc – “Bolek Majerik – Lupul alb”/ TVR Iași
 • Premiul pentru Fictiune: Mihai Manolescu, Mara Pasici Manolescu – “Năpasta” de I.L. Caragiale/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Divertisment: “Danut SRL”, Mondofilm/ TVR1
 • Premiul Jean Louis Calderon: Adrian Ursu / Oana Stancu – “Ora de foc”/ Realitatea TV
 • Premiul pentru imagine: Marius Danci/ TVR Timisoara, Relu Tabara/ TVR Iasi
 • Premiul pentru Reportaj de calatorie: Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu – “2 pe-un weekend”/ Antena 3
 • Premiul pentru Em de investigatie politica: Radu Tudor – “Punctul de intalnire”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar cultural: Roxana Chirita – “Cornelia pillat – portret de familie”/ TVR Cultural
 • Premiul pentru Talk-show: Dana Grecu/ Radu Tudor – “La ordinea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru Documentar Social Politic: Gabriela Baiardi – “Fantomele industriei socialiste”/ TVR Iasi
 • Premiul pentru moderator Prie-Time: Gabriela Vranceanu Firea – “Stirea zilei”/ Antena 3
 • Premiul pentru film documentar: Tudor Chirila – “Olareasa de la Vama Sarii”/ TVR2
 • Premiul de excelenta: Alessandra Stoicescu/ Antena 3
 • Premiul special al juriului: Mihai Gadea – “Sinteza zilei”/ Antena 3

Gala premiilor APTR va fi difuzată pe TVR miercuri, 8 iunie incepînd cu ora 22:10.

 

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Seriale

PRO TV: Actorii din VLAD ne dezvăluie care sunt scenele lor favorite din serial!

Avatar

Published

on

Foto Credit: PRO TV

Adrian Nartea, Olimpia Melinte, Victoria Răileanu și George Piștereanu ne dezvăluie care sunt scenele lor favorite din VLAD.

Olimpia Melinte alege o secvență din primul sezon, în care Vlad și Eliza rămân pentru prima dată singuri. „Sunt pe yacht și el o învață să conducă ambarcațiunea, se creează ceva între ei, există o liniște care le este amândurora foarte cunoscută, corpurile lor parcă au un limbaj comun și Eliza este surprinsă de cât de cunoscute îi sunt gesturile, de felul în care o privește Vlad sau îi rostește numele. Pare că totul este desprins dintr-o altă viață.” Actrița adaugă faptul că îi plac secvențele în care adrenalina este la cote maxime, precum cele în care Eliza se ceartă cu Ștefan.

 

Victoria Răileanu ne vorbește tot despre o secvență din primul sezon, având cuvinte de laudă la adresa colegului său, Emilian. „Leo începuse să aibă deja vedenii cu Adrian, iar în secvența aceasta Ștefan vorbea cu el despre Vlad, întrebându-se cine este tipul acesta, pentru că nu știu nimic despre el. Însă Leo nu era atent la el, avea o nouă vedenie. La un moment dat, vrând să oprească vocile din capul lui, începe sa urle. Noi eram în spatele camerelor de filmat și nu eram atenți la ceea ce se întâmplă în secvență. În momentul în care Leo a urlat, toată lumea a amuțit. Eu îl apreciez pe Emilian de mult ca actor, dar atunci mi se pare că a accesat o zonă din el pe care puțini actori pot să o acceseze. A fost atât de real și de dureros, încât ne-am blocat cu toții.

 

Adrian Nartea ne povestește o scenă plină de emoție, care l-a solicitat destul de mult. „Una dintre secvențele mele preferate este cea în care Vlad îi spune tatălui său, lui Nea Petre, că îl iubește și că el este Adrian, Adiță. Este o secvență plină de emoție și mesaj, care mi-a adus o satisfacție enormă, văzând că lumea a apreciat munca actoricească pe care am depus-o pe pentru a realiza scena. A fost o secvență grea, de care sunt mândru.

 

Pentru George Pistereanu, o secvență încă proaspătă în mintea sa este cea în care personajul său își exprimă partea sensibilă. „Episodul în care personajul meu, Tibor, se schimbă, devine un alt om, găsește un alt scop în viața lui decât cel de a-l ajuta pe Vlad, și anume afecțiunea pe care i-o poartă lui Micky și momentele de dragoste dintre ei. Cum lucrurile frumoase durează puțin, le sună telefonul, aceștia primind vestea că Roxana a murit iar Leo este în spital. În momentul acela Tibor lasă totul și merge să vadă ce se întâmplă cu Leo. Este pentru prima dată când personajul meu își exprimă partea sensibilă, plânge. Scena aceea mi s-a părut mie cea mai puternică din punct de vedere emoțional, atât pentru public, dar mai ales pentru dezvoltarea personajului.

Telespectatorii sunt gata să afle ce se întâmplă în noul sezon al serialului, care va începe din 24 februarie la PRO TV!

 

Vlad – Fața întunecată a răzbunării!

Comentarii

Continue Reading

Campanie TV

”Greu de respirat. Problema rămâne în aer”, un nou proiect editorial realizat de jurnaliștii Digi24

Avatar

Published

on

Foto Credit: DIGI
 • Conform unul studiu al Observatorului Român de Sănătate, 23.000 de oameni mor anual în tara noastră din cauza bolilor cauzate de poluare
 • Bucureștiul se află în topul celor mai poluate orașe din țară
 • Comisia Europeană obligă România să ia măsuri pentru reducerea poluării

 

Digi24 lansează un nou proiect editorial – Greu de respirat. Problema rămâne în aer. Începând cu data de 20 februarie, în fiecare joi, timp de cinci săptămâni, în jurnalele Digi24, vor fi difuzate reportaje care vor răspunde la două întrebări esențiale: de ce a devenit atât de greu să respirăm aer curat și ce fac oficialii care ar trebui să nu mai lase problema în aer.

Problema aerului poluat este atât de gravă încât Comisia Europeană obligă ţara noastră să ia măsuri urgente pentru reducerea poluării. Statisticile confirmă faptul că aerul din marile oraşe e aducător de boli, tot mai multe şi mai grave, iar capitala României se află în vârful acestui „top”. Aceleași studii arată că 23.000 de români mor anual din cauza bolilor cauzate de poluare. Tot mai des mergem pe stradă și simțim nevoia să ne ținem respirația, praful înnegrește mașinile, geamurile locuințelor, hainele și, în final, plămânii, iată câteva semnale ce conduc la concluzia că respirăm un fel de otravă. Nu ştim câtă, pentru că măsurătorile sunt atât de inexacte încât nu au fost desluşite nici la nivel înalt.

„Acest proiect este, mai degrabă, o campanie de conștientizare, care lipsește cu desăvârșire în România. Știm că avem o problemă cu poluarea, dar nu știm de ce, cum ne afectează și ce putem face pentru a ne proteja. Autoritățile s-au întrecut în declarații și cifre de-a lungul timpului și ne-au făcut să uităm un lucru esențial: când respirăm aer poluat, organismul nostru are de suferit. Veți vedea în campanie mărturii ale unor oameni care au ajuns dependenți de medicamente din cauza poluării și care fug din București ori de câte ori au ocazia, pentru a putea respira normal”, spune jurnalista Digi24, Teodora Iacob, promotorul acestei campanii.

 

Comentarii

Continue Reading

Emisiuni

Bogdan Mălăele deschide noul sezon iUmor, premiera, la Antena 1

Avatar

Published

on

Foto Credit: ANTENA 1

Cel mai așteptat show de umor revine sâmbătă, 22 februarie, de la ora 20:00, la Antena 1. Printre surprizele pe care noul sezon le-a pregătit nu doar telespectatorilor, ci si juraţilor emisiunii se numără şi invitatul special al primei ediţii, actorul și stand-upper-ul Bogdan Mălăele, fiul lui Horaţiu Mãlãele.

Deşi obișnuit cu scena de teatru și cu cea de film, Bogdan Mălăele nu face de foarte mult timp stand-up, așa că a fost avertizat de colegii săi că scena de la iUmor nu este una ușoară. “A fost o mare bucurie să fiu invitatul special la deschiderea noului sezon de iUmor, am avut ceva emoții, știind de la colegii mei că e o scenă dificilă, dar m-am relaxat instant când am văzut ținuta Deliei, privirea tăioasă a lui Cheloo și am auzit râsul inconfundabil al lui Bendeac. Juriul a fost demențial, publicul a fost electrizant și Dan Badea a fost chel. Sper să vă placă cum a ieșit!”, a declarat stand-upper-ul.

“E o povară uriașă să fii fiul unui mare actor, mai ales al unui geniu al comediei. Este unul dintre cele mai bune momente ale unui invitat special pe scena asta”, au fost cuvintele lui Mihai Bendeac după momentul foarte bun al lui Bogdan Mălăele pe scena iUmor. Cheloo a fost fascinat, lucru care nu se întâmplă prea des la iUmor: “Bendeac, dacă renunți la iUmor, mi-aș dori măcar un sezon cu Bogdan Mălăele. Am fost fascinat de stand-up-ul lui! Vorbim tot timpul despre Horațiu Mălăele, îl stimăm din adâncul sufletului, iar băiatul îi calcă pe urme!”.

Fiecare dintre cei trei jurați își exprimă opţiunea prin „Thumbs Up” pentru „DA” şi „Thumbs Down” pentru „NU”, iar cei care obţin minimum două voturi favorabile, vor putea fi votaţi de către telespectatori cu ajutorul aplicaţiei gratuite „iUmor”, creată special de Antena 1, votul începând în timpul ediţiei respective şi terminându-se a doua zi la ora 16:00. Câştigătorul fiecărei ediţii, cel care va acumula cele mai multe voturi în aplicaţia ”iUmor”, va fi anunţat în cadrul Observatorului orei 16:00 de luni.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Publicitate

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0