Cioloș şi Iohannis, declaraţii în cazul ANAF - ANTENA 3. Iohannis, poziţie pro Intact! - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Libertatea presei

Cioloș şi Iohannis, declaraţii în cazul ANAF – ANTENA 3. Iohannis, poziţie pro Intact!

Published

on

Premierul Dacian Cioloş îşi apără poziţia în cazul Intact pe Facebook, afirmând că a apărat legea ”în faţa celor care au vrut doar spectacol”, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis este confruntat cu un val de opinii critice pe aceeaşi temă pe pagina sa de pe reţeaua de socializare, informeaza Mediafax

Miercuri seara, şeful Exectivul şi-a reiterat punctul de vedere pe tema Intact pe pagina de Facebook. El a insistat în mod deosebit asupra faptului că a susţinut şi susţine acţiunea ANAF ”în acest caz despre care discutăm, cât şi în general, când intervenţia este justificată pe deplin de aplicarea legii şi nu se lasă intimidată de presiuni de orice fel în a-şi face treaba”. ”Am comunicat direct fiscului sprijinul meu integral pentru tot ceea ce face ca să aplice legea”, a subliniat premierul.

El a arătat că acţiunea ANAF ”poate fi eficientă şi respectată şi fără să creeze panică sau teamă, arătând respect şi fermitate faţă de cei pe care îi controlează”. ”Scopul, în aplicarea legii, nu este de a închide firma, ci de a rezolva problema legală (care, în acest caz, este recuperarea imobilului)”, a mai punctat Cioloş.

 

DACIAN CIOLOS:

‘Încerc să găsesc echilibrul şi bunul simţ, indiferent de presiune dintr-o parte sau alta. Unii interpretează căutarea echilibrului ca o ezitare sau o slăbiciune”, a răspuns primul-ministru miercuri seara reproşului că se ”îndoaie” sub presiunea sistemului pentru a-şi păstra funcţia.

”Nu am făcut niciun compromis. Am apărat legea în faţa celor care au vrut doar spectacol şi am încercat să am un punct de vedere echilibrat, susţinând faptul că ANAF a aplicat legea dar regretând că a fost şi o tendinţă de intimidare care din păcate a fost speculată apoi de cei de la Antene. Acesta a fost sensul a ceea ce am spus. Caut să nu pierd energia reformistă transmisă de cei care vor o Românie mai onestă, mai curată, mai tolerantă cu semenii”, a mai afirmat premierul într-o altă replică dată unui comentariu.

 

Iata ce a declarat Iohannis

Pe de altă pate, preşedintele Klaus Iohannis, care a avut o poziţie publică în care a apărat trustul Intact de „heirupismul” ANAF şi a afirmat că libertatea de exprimare nu poate fi afectată de ”banale motive administrative”, s-a confruntat în cursul serii cu un val de critici.

Advertisement

”Ridicol şi descurajant peisajul moral pe care îl creditaţi cu ultimele dvs declaraţii în speţa Antena 3. Înjositor pentru cei care v-au dat votul şi sunt – prin asta – reprezentaţi de gesturile dvs!”, a fost unul dintre reproşuri. ”Am stat la coadă la Londra 8 ore ca să vă votez. După declaraţia dvs. de astăzi despre Antena 3, aş mai sta la coadă 8 ore ca să NU vă mai votez”, i-a transmis un român din diaspora.

”Să vă fie ruşine! Îmi retrag like-ul pe care vi l-am dat din toată inima. Dacă aş putea, mi-aş retrage şi votul!”, a fost o altă postare critică. Unii internauţi au acuzat faptul că postările le-au fost şterse.

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending