Circuite interne România: din iubire pentru propriile rădăcini - RADAR DE MEDIA
Connect with us

UTILE

Circuite interne România: din iubire pentru propriile rădăcini

Published

on

  România este frumoasă, cu marea, râurile, munții și câmpiile întinse. Dragostea și recunoștința pentru acest pământ se împlinesc atunci când ai ocazia să o străbați, dintr-un capăt în altul, de unul singur sau alături de ghizi, descoperindu-i fiecare colț de frumusețe. Oare poți cuprinde vreodată frumusețea ei extraordinară, de la locuri fastuoase, la așezări simple, țărănești, rupte de lume, smulse parcă dintr-un alt timp. Ochii cu care-ți privești țara vorbesc în locul inimii tale.

 

Toți avem în sânge România. Oriunde ne-am îndrepta, inima noastra se întoarce la ea; amintirile ne cheamă înapoi, la simplitatea și dăruirea bunicilor noștri, la noblețea străbunicilor, la învățămintele părinților. În pământul ei se află copilăria noastră, cei mai fragili și frumoși ani pe care-i păstrăm mereu. Azi putem cunoaște toată lumea. Distanțele nu mai sunt un impediment și putem să fim oriunde ne dorim, mânați de setea de cunoaștere și frumusețe. Viața și identitatea noastră se formează și potrivit experiențelor prin care trecem. Călătoriile sunt un drum spre lume, dar și spre sine, spre cunoaștere, esență și frumusețe. Lumea este un spectacol, demn de văzut oricând!

Propria țară, propria vatră, propria limbă sunt ceea ce deținem cu adevărat, ceea ce ne definește în mod profund. Aici, în România, este punctul zero al existenței și personalității noastre. Dacă întotdeauna ţi-ai dorit să vezi România, cu ochi maturi, atenți la ceea ce această țară este, cu adevărat, să-i vezi frumusețea care nu ține cont de nimic, află mai multe despre circuite interne Romania.

Nu poți să te împotrivești bucuriei ce-o simți când străbați peșterile din Apuseni, spre adâncul pământului, din Maramureș până-n Bucovina, pe drumuri vechi, cu mocănița, în pas duios, românesc, cu mâncarea și doina noastră, cu cântecul de jale sau de bucurie, portul simplu și curat, care are ceva din frumusețea ospitalității de odinioară, cu pâinea caldă și paharul de țuică. Delta noastră, cu păsările, nuferii, întinderea ei sălbatică, tărâm fascinant în care timpul pare să nu mai curgă, iar viața capătă alt glas. Glas smuls din ape, o frumusețe aparte, ca a unei femei ale cărei brațe țin noaptea cu cerul înstelat, la lumina căruia vei avea parte de clipe unice, în care să admiri liniștea, să-ți asculți inima, să stai aproape de ape în care luna se oglindește.

Munții care par să meargă până la cer, pe care toamnele se văd spectaculos. Munți fără sfârșit, în adâncitura văilor în care ți se aude chiuitul de fericire și înălțime la care aerul curat te bucură. Așezări liniştite, ascunse de ochii orașelor, unde pare că omul nu a mai călcat de multă vreme; iarba sau zăpada par necălcate de veacuri. Totul pare divin, parcă așteptând vizitatorii. Izul dulce al limbii noastre, frumusețea țăranilor de odinioară… Atâtea locuri pe care le poți vedea atât de ușor, alături de prieteni, cu ajutorul ghizilor.

O aventură plină de surprize. Orașele cu aerul lor aparte, istoric, cuprinzător pentru viața oamenilor, te așteaptă și ele, cu străzile lor, cu obiective turistice atrăgătoare, toate vorbind despre cultura noastră. Dar nu este propria țară mama noastră ? Încearcă să o vezi oricât de des, fie într-un tur ghidat, alături de prieteni, fie într-o excursie privată, învățând să faci și fotografii speciale, pe care să le păstrezi cu drag. Poartă-ți țara în inimă, urmează-i drumurile și strânge-i la piept frumusețea neasemuită, pe care nu o vei mai găsi în altă parte, oricât ai căuta prin lume.

Pornește în descoperirea rădăcinilor. Precum pomul care iubește pământul, cu care se hrănește și prin care crește, alege România, urmărește calendarul circuitelor interne și mergi acolo unde îți dorești. Personalizează pachetul în funcție de nevoile și dorințele tale. Bucură-te de relaxare, de frumusețe, de aerul de acasă, incomparabil, străbate lumea aceasta pe care toți o putem înfrumuseța și salva, la a cărei evoluție contribuim continuu, chiar și atunci când ne întoarcem cu dragoste într-un loc. Redescoperă originile frumuseții românești, duioșia identității noastre, străbate-o cu piciorul, simțind vibrația de nedescris a locurilor, cu istoria și povestea lor.

Advertisement

Circuite interne România își propune să te poarte acasă, spre propriile rădăcini, să te ghideze spre tot ceea ce avem mai de preț și mai frumos, mai mândru și mai trainic, să ne bucurăm și să ne redescoperim împreună. Să ne iubim țara, să o cinstim și să ne folosim de șansa de a o avea aproape, de a o putea vedea, de a povesti și altora despre cât de norocoși suntem că ne-am născut pe acest pământ, că am preluat din sacralitatea lui, din adânca regăsire a autenticității și esenței, că suntem români și acest lucru face ca viața să aibă alt gust, altă însemnătate. Redescoperă România și povestește-o mai departe!

 

Sursă foto: freepik.com

 

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement

IN Trending