Cirque du Soleil – costume pentru Alegría - RADAR DE MEDIA
Connect with us

Spectacole

Cirque du Soleil – costume pentru Alegría

Published

on

La început de septembrie, spectacolele Alegría vor aduce pe scena Pavilionului Central de la Romexpo București o atmosferă de poveste. Este ultima ocazie a românilor de a vedea unul dintre cele mai iubite spectacole din istoria Cirque du Soleil: după 20 de ani în arene, 2013 este ultimul an de în care se mai susțin reprezentații ale producției Alegría. Peste 14 milioane de spectatori din peste 40 de țări au aplaudat până acum acest show fabulos.

 

Costumele fastuoase ale celor 55 de artiști și muzicieni din distribuția Alegría sunt realizate din țesături bogat colorate, lucrate cu multă migală, detaliile din dantelă, pene și paiete fiind aplicate manual. Ele evocă extravagantele costume purtate de aristocrația de la Versailles. Personajele dispun de o garderobă de peste 400 de costume, inclusiv pantofi făcuți la comandă, peruci, pălării și accesorii. Costumele sunt fabricate la Montreal, în sediul central internațional al Cirque du Soleil, în atelierele de creație unde lucrează peste 300 de artizani. Cele mai multe dintre costume sunt fabricate din lycra, un material flexibil și confortabil pentru artiști, ușor de întreținut. Este nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a crea un costum al personajelor Nostalgicele Păsări Bătrâne. Fiecare dintre costumele cântărețelor conține mai mult de 200 de bijuterii cusute manual. Echipa Alegría responsabilă cu garderoba este alcatuită din 4 grupuri angajate permanent și 2 sau 3 angajați locali în fiecare oraș. Aceștia sunt responsabili cu întreținerea și reparația costumelor și se deplasează în turnee cu mașini de spălat și uscătoare de haine.

 

Biletele pentru Alegria se pot cumpăra online pe www.eventim.ro, sau prin reţeaua Eventim (magazinele Orange, Germanos, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărtureşti). Biletele pot fi achiziţionate şi în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polonă nr. 15.

Alegría (cuvânt spaniol care înseamnă optimism, bucurie, veselie) dispune de o distribuţie internaţională de 55 de performeri şi muzicieni din 15 ţări. Alegría adoptă un stil baroc, de operă, cu costume viu colorate, muzică originală interpretată live şi o serie de detalii ce vin să îmbogăţească spectacolul uimitor de atletism şi artă. Rezultatul este un amestec impresionant de îndemânare, forţă şi viteză combinate cu acrobaţii elegante, aproape eterice. Alegría este mai mult decât un spectacol… este o experienţă unică şi emoţionantă care va captiva spectatorii de toate vârstele.

Cirque du Soleil mulţumeşte Orange, sponsor oficial al turneului din România, precum şi Events, organizatorul evenimentului.

 

Pornind de la un grup de 20 de artişti de stradă, la începuturile sale din 1984, Cirque du Soleil este astăzi o importantă organizaţie cu sediul în Québec, ce oferă divertisment de înaltă ţinută artistică. Compania are 5.000 de angajaţi, incluzând mai mult de 1.300 de artişti din aproape 50 de ţări diferite. Peste 100 de milioane de spectatori din aproape 300 de oraşe din aproape 40 de ţări de pe şase continente s-au lăsat uimiţi şi încântaţi până acum de Cirque du Soleil. Mai multe informaţii despre Cirque du Soleil sunt disponibile pe www.cirquedusoleil.com

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending