Connect with us

A-Z NEWS

City-break în România: detaliile importante care îți asigură zile liniștite de vacanță

Published

on

Reclame

Dacă te-ai decis să ieși din rutină, dar încă nu ai posibilitatea să te aventurezi într-o vacanță de mai multe zile, atunci varianta unui city-break în țară este soluția care te salvează. Pentru a avea cele trei sau patru zile de liniște, urmărește sfaturile din acest articol, astfel încât să te pregătești adecvat. 

 1. Alege o destinație cu acces sigur

În țara noastră există o mulțime de locuri încărcate de peisaje care merită văzute măcar o dată în viață. Însă, de multe ori, aceste peisaje sunt departe de marile orașe sau ajungi mai greu la ele. Fiindcă te aventurezi într-un city-break, cu siguranță îți dorești să ai parte de câteva zile cu trasee sigure și fără întâmplări neașteptate. 

Prin urmare, încearcă să ții cont de următoarele reguli:

 • Alege orașe unde există posibilitatea de a merge cu trenul dacă nu iei în calcul să ajungi cu mașina.
 • Nu te aventura în locuri montane, unde accesul se face doar cu mașini de teren.
 • Găsește o destinație unde ai la îndemână taxi, supermarketuri sau cazări convenabile. 

Unele variante de interes ar fi: Piatra-Neamț, Breaza, Gura Humorului, Sighișoara, Orșova sau Turda. Desigur, poți păstra aventura locurilor montane pentru o vacanță de mai multe zile. 

 1. Avionul în schimbul mașinii personale

Distanța dintre un oraș din sudul țării până la unul din nord presupune mai bine de zece ore. Dacă ești din București și îți dorești să vizitezi Timișoara într-un city-break, vei constata că parcurgerea drumului cu mașina îți va lua mai mult de jumătate din timpul vacanței. Astfel, avionul rămâne opțiunea salvatoare de timp. 

Când ajungi, pentru a explora și alte locuri din afara orașului, există posibilitatea de inchirieri auto din aeroportul Timisoara. Totul se face simplu și ai posibilitatea să te plimbi în voie, beneficiind de tot confortul. 

 1. Descarcă aplicațiile utile de turist

Chiar dacă ești în țara ta, într-un oraș nou tot ai nevoie de ajutor și îndrumări. Pentru a te descurca pe cont propriu, atunci pornește la drum cu instalațiile aplicate. Unele dintre ele sunt următoarele:

 • aplicațiile pentru transportul public, pentru autobuz sau tramvai;
 • hărțile offline cu restaurante cu review-uri active;
 • ghidurile turistice ale orașului;
 • aplicațiile de ridesharing. 

Acestea sunt utile în special pentru orașele mari, cu scopul de a-ți ușura vacanța și a găsi tot ce ai nevoie doar cu ajutorul telefonului mobil. 

 1. Cazare în regim airbnb

Cazarea este un element cheie pentru o vacanță reușită, indiferent dacă e vorba de trei zile sau o săptămână. Pentru un city-break în țară, alege o cazare în regim airbnb. Prețul este mai accesibil față de o cameră de hotel, dar ai și posibilitatea să locuiești într-un apartament, unde să gătești micul-dejun sau cina, lucruri pe care acasă nu le puteai face din lipsă de timp.

Mai mult, găsești astfel de cazări în diferite părți ale orașelor mari, astfel încât îți va fi mai ușor să ajungi și pe jos în locurile de interes. 

 1. Mizează pe recenzii și recomandări

Te-ai decis să mergi pentru prima dată în Deltă sau în Amfiteatrul Transilvaniei? Atunci, nu porni la drum doar cu dorința de a vizita aceste locuri, ci caută recenzii sau recomandări despre ce să vizitezi sau în ce locuri să iei masa. 

Fiind vorba de câteva zile, o planificare riguroasă îți va asigura zile liniștite și fără șansa de a te plictisi. Există o mulțime de grupuri sau site-uri de recenzii prin care îți poți culege informațiile, de la transport, restaurante sau cazări. 

Acestea sunt recomandările pe care să le ai în calcul dacă îți planifici un city-break în țară. Planifică totul cu atenție pentru a te bucura de cele câteva zile departe de casă în deplină relaxare. 


Sursa foto: Shutterstock

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending