Connect with us

Spectacole

Clasic e fantastic – Un proiect care crește oamenii de mâine

Published

on

Clasic e fantastic este unul dintre cele mai îndrăznețe proiecte din peisajul muzical românesc, care și-a propus să pună bazele culturii muzicale a copiilor, prin concerte de muzică clasică, susţinute în cadrul Ateneului Român.

 

Într-o societate comercială de consum, în care până și muzica se supune unor reguli de marketing, proiectul Clasic e Fantastic nu doar că rezistă, cu eleganța și demnitatea muzicii nemuritoare, dar atrage, de la an la an, noi și noi copii – pe scenă și în sala arhiplină – și înregistrează un succes neașteptat, la început, de către organizatori. Totul este prezentat pe înţelesul copiilor, de la muzica simfonică la jazz, de la vieţile marilor compozitori la instrumentele muzicale.

 

Laboratoarele Remedia s-au alăturat acestui proiect – iniţiat încă din 2010 – pentru că nimic nu se poate asocia mai bine unui suflet hrănit sănătos, cu artă, decât un trup sănătos. Astfel, în colaborare cu Ateneul Român, Laboratoarele Remedia răsplătește, la fiecare ediție a Clasic e fantastic!, curiozitatea copiilor pentru frumos, curajul de a urca pe scenă, tenacitatea cu care vin și revin în sala de concert, pentru a afla mai mult, a asculta mai mult, a învăța mai mult, a crește…

 

Cristina Sârbu, inițiatoarea proiectului, un om fascinant, muzicolog, jurnalist şi manager cultural, umple sala Ateneului de copii care ascultă, ca vrăjiți, fragmentele muzicale, poveștile sau piesele de teatru, dar și informații prețioase din codul bunelor manierelor, educându-i astfel pe toate planurile pe viitorii abonaţi ai concertelor de muzică de calitate.

 

Clasic e fantastic!, coordonat de dna Cristina Sârbu, este departe de a fi doar o serie de concerte pentru copii. A devenit deja o comunitate, o mare familie, în care copiii ascultă bucăţi muzicale celebre cântate de orchestre profesioniste sau de elevi de liceu, învață să recunoască instrumentele muzicale, sunt invitați pe scenă să le atingă, să le îndrăgească, să le simtă și, poate chiar să le studieze, în viitor. Sunt încurajați să recunoască operele marilor compozitori, şi, cel mai important, să iubească muzica clasică.

Proiectul nu își propune să formeze viitori muzicieni, ci viitori oameni, cu un orizont cultural deschis către acele informații care astăzi, din păcate, nu se mai predau în școli. În plus, în această comunitate muzicală, toți cei care își aniversează ziua de naștere sunt invitaţi pe scenă și serbați, primesc cadou şi li se cântă „La mulţi ani!”, pentru ca bucuria să perpetueze cu fiecare ocazie.

 

Advertisement

Suntem mândri să susținem acest proiect minunat și să creștem oameni cu spirite înalte, cultură aleasă și respect pentru creație, pentru că în cadrul acestui proiect nu se predau lecții, nu se dau note și nici premii doar câștigătorilor. Aici, Laboratoarele Remedia, alături de ceilalți susținători, au ales să ofere cadouri naturale tuturor copiilor participanți, pentru că toți, prin simpla prezență, sunt învingători.

 

Concertele din cadrul proiectului de desfășoară lunar. Următoarele spectacole care vor avea loc sunt:

 

19 Martie – Strawinski Povestea soldatului

2 Aprilie – Orchestra Liceului de arta “Dinu Lipatti” Concert de concerte

21 Mai – Povesti despre o doamna frumoasa…. My Fair lady de Love, Anda Tabacaru Hogea in colaborare cu UNMB

11 Iunie – Copilaria lui Enescu 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Reclame
Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE

www.creditrapid.ro

motocultor

pentru sufletul tau

Facebook

Advertisement
Advertisement

IN Trending