Connect with us

 

Ediția MasterChef de ieri seară a decis cei trei finaliști ai acestui sezon! Ediția a fost urmărită de peste 1.5 milioane de telespectatori la nivel național, pe întreg intervalul de difuzare. Minutul de aur, de la 21:38, a înregistrat peste 1.8 milioane de telespectatori. 

La nivelul publicului comercial, cu vârsta cuprinsă între 18 și 49 de ani, MasterChef a fost lider de audiență, obținând 10 puncte de rating și 23.7% share, în timp ce postul de televiziune de pe locul doi, KANAL D cu serialul FURTUNA PE BOSFOR a înregistrat 5.5 puncte de rating și 13% share. 

Cifre pentru toate segmentele de public, aici!

Chef Patrizia Paglieri si Claudiu

Chef Patrizia Paglieri si Claudiu

Semifinala de aseară a fost constituită sub forma unui duel

Ca să ajungă în finală Claudia, Anuța, Claudiu, Andrei, Florin și Liviu au fost nevoiți să impresioneze pe parcursul celor 3 probe ale ediției. Fiecare dintre aceștia a fost notat pe parcursul probelor. Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean au format echipele astfel: Liviu & Claudiu, Anuța & Claudia și Florin & Andrei.

La prima probă, concurenții au avut de gătit cel mai bun preparat din concurs al oponentului lor, stabilit de Chefi. Provocarea a constat în faptul că preparatul trebuia să fie mai delicios și mai aspectuos decât cel inițial. Primul duel dintre Liviu & Claudiu s-a terminat la egalitate, fiecare dintre cei doi primind 5 puncte, din 10 posibile. Duelul dintre Florin și Andrei s-a terminat cu scorul de 3 – 8, iar cel dintre fete cu scorul de 7 – 7.

La cea de-a doua probă a ediției, concurenții au fost provocați să realizeze un dish care să pornească de la ideea de bază a preparatului cel mai dezastruos al oponentului. Preparatul trebuia transformat într-unul demn de semifinala MasterChef! Timp de 45 de minute, cei șase aspiranți la marele trofeu MasterChef s-au străduit să realizeze preparate care să le asigure un punctaj cu care să-și continue parcursul spre finala celui mai urmărit cooking show.

Majoritatea concurenților s-au descurcat, reușind să-și lase amprenta personală în cadrul preparatelor. La finalul probei, concurenții au avut următorul punctaj: Andrei 15 puncte, Liviu 13 puncte, Claudia 14 puncte, Anuța 13 puncte, Florin 10 puncte, iar Claudiu 13 puncte.

Liviu si Claudiu Masterchef

Liviu si Claudiu Masterchef

 

[nextpage title=”detalii pe urmatoarea pagina!”]

 

În runda decisivă a semifinalei, concurenții au avut libertatea de a alege preparatele pe care să le gătească oponentul lor: un fel principal, care să fie gătit în 60 de minute. Concurenții au scos artileria grea: Andrei i-a propus lui Florin homar cu bacon, piure de cartofi cu trufe, iar cel din urmă a ales mușchiul de vită cu ciuperci, sos cu fructe de pădure și vin și piure din cartofi dulci cu brânză.

Claudia i-a ales Anuței un soufle de broccoli, cu file de lup de mare în crustă de chorizo. Anuța a optat pentru un preparat care s-o pună în dificulate pe Claudia: cotlet de porc afumat în bucătăria MasterChef, cu sos de brânză camembert și bere. Liviu a ales un biban de mare cu sosuri mediteraneene pentru Claudiu, care a răspuns tot cu un preparat marin: file de doradă cu sos de citrice.

La finalul ultimei runde a semifinalei, Chef Patrizia, Chef Foa și Chef Adrian Hădean au acordat ultimele calificative ale acestei ediții. Clasamentul final, care a stabilit și finaliștii acestui sezon MasterChef, a fost următorul:

Andrei: 23 puncte

Claudia: 21 puncte

Liviu: 21 puncte

Claudiu: 20 puncte

Anuța: 19 puncte

Florin: 16 puncte

 

Luni, de la 20:30, Andrei, Claudia și Liviu se vor confrunta în marea finală MasterChef a acestui sezon! Probe spectaculoase și preparate excepționale sunt doar câteva din ingredientele care descriu ultima ediție a acestui sezon, bătălia finală pentru titlul de MasterChef!

Liviu, Iulian, Florin MASTERCHEF PRO TV

Liviu, Iulian, Florin MASTERCHEF PRO TV

Semifinalistii MasterChef

Semifinalistii MasterChef

Comentarii

comments

IN Trending