Connect with us

A-Z NEWS

Claudiu Dumitrache, despre ideologiile autorilor de la The New York Times: “nu mai putem vorbi despre civilizație și educație”

Published

on

În cadrul conferințelor “Citește și Dăruiește” de la Filarmonica Pitești, care au avut loc pe 9 decembrie, Mihai Claudiu Dumitrache – Ambasadorul Culturii delegat de Euro Education Federation, văzut ca “un intelectual ce poate coagula suflete” și “un simbol pentru viitorul creației intelectuale” de istoricul Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române – a răspuns la întrebarea unui elev legată de ce este mai bine să se citească: literatură universală sau literatură duhovnicească? În răspunsul său, relatează regal-literar.ro, artistul i-a îndemnat pe elevi astfel:

este necesar, pentru a dobândi discernământ și luciditate, să citim mai întâi literatură verificată, academică și canonică, cărțile duhovnicești, pentru a nu exista riscul înșelării cu ideologii și pseudo-științe promovate în cărțile de dezvoltare personală care au început să fascineze tinerii din întreaga lume, îmbinând speculațiile păgâne, ezoterismul și transumanismul cu religia tradițională sau credința ancestrală.

Nu mai putem vorbi despre civilizație și educație

Aceste cărți, care promovează iubirea de sine și propovăduiesc o iubire pervertită, adesea confundată cu pofta, nu vă pot aduce decât sigurătate sau o perioadă de auto-suficiență care vă hrănește egoismul, mândria, viciile și vă face iresponsabili față de voi și de semenii voștri. […] Vorbele dulci, conceptele de basm, închipuite, iubirea de plăcere și iluziile, promovate de autorii momentului de la The New York Times și din reclamele de pe internet, vor aduce în final ori disperarea, ori sfârșitul într-o stare alterată a conștiinței. Când viciile sunt luate drept virtuți, nu mai putem vorbi despre civilizație și educație.”  

Adina Iolu a intrpretat Imnul Național în deschiderea conferințelor Citește și Dăruiește de la Pitești

Niște lumini artificiale și ieftine de pace și bine

Tot aici, Claudiu Dumitrache, cercetător al psihologiei artistice și fost practicant al numerologiei, în prezent membru afiliat centrului de filozofie de sub Societatea Academică de Cercetare a Religiilor și Ideologiilor, le-a mai spus celor 400 de elevi prezenți câteva cuvinte despre amăgirea propagandelor ezoterice de pe TikTok:  

…Și Mihai Eminescu a fost prins într-o ideologie, aceea a  unui romantism ridicat la cote cosmice. Dar a înțeles și experimentat aceea că, în ceea ce privește cosmologia este treaba Duhului Sfânt, inaccesibil filozofilor, cercetătorilor, fizicienilor, astronomilor, celor care dau în cărți sau numerologilor opaci harului, pentru că, spune părintele Dan Bădulescu, învățăturile lor pleacă de la diverse ipoteze de lucru, iar Duhul nu are ipoteze, ci revelații. […] Apoi vedem că Eminescu, a cărui zi de naștere ne este Ziua Culturii Naționale, mărturisește: credința zugrăvește icoanele-n biserici. Deci, să luăm aminte cu responsabilitate, atenție și seriozitate la aceste nebunii neortodoxe, care impresionează și prostesc lumea numai spre lucrări malefice, sub niște lumini artificiale și ieftine de pace și bine.”

Muzician, scriitor și jurnalist distins cu premii importante de-a lungul activităților sale culturale din ultimii 5 ani – Mihai Claudiu Dumitrache – bun cunoscător al conceptelor ezoterice, manipulării și ideilor despre dezvoltarea personală – vorbește pe larg despre aceste probleme într-o carte care va apărea la începutul anului 2023, volum prefațat și recomandat de celebrul artist american Jonathan Jackson.

Următoarea conferință “Citește și Dăruiește”, pe care o va susține Claudiu Dumitrache, este la Teatrul Excelsior din București, pe 20 ianuarie 2023 – eveniment dedicat elevilor instituțiilor private de învățământ pre-universitar.

Facebook Comments Box

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
2 Comments

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Rochii
MOTOR CAUTARE GOOGLE

ADVERTORIALE


www.creditrapid.ro

SEO

pentru sufletul tau

Advertisement

Facebook

Advertisement

IN Trending