miercuri, februarie 21, 2024
More
  AcasăA-Z NEWSClaudiu Dumitrache, în concert la Revelionul Artiștilor de la Berăria H

  Claudiu Dumitrache, în concert la Revelionul Artiștilor de la Berăria H

  sursa: Columna Tv

  Claudiu Dumitrache va concerta alături de mai mulți muzicieni în cadrul Revelionului Artiștilor de la Berăria H din București. Evenimentul va avea loc pe 5 ianuarie 2024, începând cu ora 17:30, iar biletele pot fi achiziționate prin YellowTickets și Berăria H pentru 3 categorii.

  Concertul este organizat de Amici della Musica, în parteneriat cu Berăria H și Radio Zu. Pentru artistul Claudiu Dumitrache, considerat personalitate notorie a culturii și apreciat de celebrități de la Hollywood și din Europa pentru activitatea sa muzicală și literară, va fi pentru a doua oară când iese într-un spectacol de o asemenea anvergură în urma pauzei pe care a luat-o de la scena românească și internațională în ultimii 3 ani. Cea mai recentă apariție muzicală a lui Claudiu a fost la Premiile Radar de Media 2023, unde artistul a recitat o poezie și a interpretat o singură melodie în deschiderea ceremoniei pe care a și prezentat-o, de altfel, alături de Simona Țăranu.

  Claudiu Dumitrache a susținut peste două mii de spectacole în România și în străinătate, iar la Revelionul Artiștilor 2024 va interpreta mai multe melodii cu care a cucerit publicul. În adolescență a primit premiul pentru tehnică și expresivitate vocală de excepție de la dirijorul Voicu Enăchescu, iar în 2016 și-a lansat single-ul Lumea Mea, câștigând premiul special Music Awards Tv la Battle of The Voices.

  Printre multiplele premii muzicale și literare pe care le-a primit, tot în adolescență a fost desemnat cea mai bună voce masculină la București, iar în 2020 a primit titlul de Cetățean de Onoare în comuna Costeștii din Vale. Dida Drăgan a afirmat că este un talent rarisim, iar Eb Davis a scris că artistul Claudiu Dumitrache este „o voce lină, puternică, foarte emoțională, și o adevărată prezență scenică”.

  Printre nenumăratele aprecieri venite din partea artiștilor români și internaționali, se mai numără și cele declarate de Miley Cyrus, Jonathan Jackson, Michaela Rose (ex. Arabesque), Isaac Cates (din comisia de vot a Premiilor Grammy), Michael James Down, Jakob Petrén, Kaven Girouard (chitaristul lui Celine Dion), Mirabela Dauer, What’s Up, Theo Rose, Diana Pap și Andrei Zincă.

  Pe când Claudiu Dumitrache era nominalizat pentru un premiu muzical în Las Vegas, actorul Michael Airington îl prezenta nu doar ca pe „un interpret incredibil”, dar și ca pe „un artist cu o perseverență ce l-a dus spre succes”, considerându-l „un pariu grozav”, după cum arată și o publicație din Los Angeles.

  Claudiu a debutat pe scena Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște și a ajuns să aibă un turneu îndelungat, călătorind în Europa, SUA și Asia, cu recitaluri extraordinare la Bruxelles, Stuttgart sau Frankfurt. De asemenea, a cântat în deschiderea unor trupe și artiști internaționali, precum Neda Ukraden, Faydee și legendara formație Alphaville.

  Mai multe dintre interpretările sale au fost preluate de MTV Italia, iar pentru melodia „Semnele Timpului”, o adaptare în limba română pentru „Sign of the Times”, a lui Harry Styles, a fost laureat al Galei Mihai Vanica de la Radio România Internațional, în anul 2021.

  În viziunea istoricului academician Ioan-Aurel Pop (președintele Academiei Române), Claudiu Dumitrache este „un simbol pentru viitorul creației intelectuale”, „un intelectual care poate coagula suflete” și „un purtător și făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în Țara Românească”, doar anul acesta publicând 4 cărți de critică, eseu și poezie.

  Mario Tudor - Redactor

  ARTICOLE SIMILARE

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  - Advertisment -spot_img

  Articole recente