Connect with us

Business

Clima Center, trendsetter în sectorul de energie regenerabilă: Noi date, previziuni și tendințe

Redactia Radar de Media

Published

on

Trendul energiei regenerabile câștigă tot mai mult teren pe plan național, european și mondial, culminând cu vânzări de milioane de euro în sectorul de pompe de căldură și panouri solare. Se observă, de altfel, o adopție în masă a soluțiilor verzi de încălzire și răcire pentru clădiri publice și private mari, precum și pentru fabrici, ca urmare a setului de avantaje notabile – din perspectiva costurilor – oferit beneficiarilor care apelează la astfel de soluții.

Drept consecință a fiabilității și rentabilității acestor instrumente de eficientizare a consumului de energie, multe state, printre care și România, au lansat programe de subvenționare a achiziționării de panouri solare și pompe de căldură.

Cereri și vânzări record de pompe de căldură și panouri solare în Europa

În 2019, Europa a înregistrat un real record în ceea ce privește cererile de soluții verzi de încălzire, record determinat de competitivitatea economică, investiția în cele mai noi tehnologii și politicile de mediu la nivel european. An de an, Clima Center comercializeaza numeroase pompe de caldura și sisteme de panouri solare pentru a servi atât spațiilor locative, cât și clădirilor mari, industriale.

Creșterea cererii pentru sisteme de mari dimensiuni pentru încălzirea centralizată cu energie solară și clădiri mari rezidențiale, comerciale și publice se manifestă și la nivel mondial, potrivit profitului generat de vânzarea acestora în intervalul 2017 – 2018.

Europenii caută soluții eco de încălzire, prin urmare cresc și vânzările de panouri solare

Tot mai multe țări recunosc faptul că încălzirea naturală, de la soare, este cel mai rentabil mod de decarbonizare a sectorului de încălzire. Primele panouri solare vandute de Clima Center au avut ca destinație spații locative și blocuri, după care segmentul clienților s-a extins spre zona corporate (clădiri de mari dimensiuni, sedii, fabrici etc). Același trend se observă și în statele vecine din Europa, care respectă politicile elaborate de Parlamentul European.

Piețele rezidențiale sub presiune

Datorită creșterii concurenței cu alte tehnologii regenerabile în sectorul rezidențial și a prețurilor continuu scăzute ale combustibililor fosili pe parcursul anului 2018, instalațiile noi din China și Europa au scăzut. Capacitatea termică solară globală adăugată de aproximativ 35 GWth a scăzut cu 4,2% în 2017.

Această tendință descendentă din anul precedent s-a apreciat oarecum în China anul trecut, ca urmare a creșterii cererii pentru încălzirea spațiului locativ cu ajutorul panourilor solare și pompe de căldură pentru proiectele imobiliare mari. Instalațiile noi din China au scăzut cu doar 6% față de anul 2016, care a înregistrat o scădere de 9% pe un an, în urma unei contracții și mai mari (-17%) în 2015.

Creșterea pieței a fost înregistrată în India (26%), Mexic (7%) și Turcia (4%). Toate cele trei piețe au alocat bugete semnificative pentru soluții rezidențiale competitive și nu au existat scheme de subvenționare directă. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că India și Turcia au cele mai scăzute prețuri la apă caldă cu 2 până la 3 eurocenți / kWh. În coada clasamentului pentru costurile de încălzire cu panouri solare se află Franța cu 19 € -ct / kWh pentru sistemele mici și 14 € / kW / kWh pentru casele cu mai multe familii, iar în Danemarca cu 16 și respectiv 12 € -ct / kWh. China și Europa au fost din nou cele mai mari piețe pentru încălzirea și răcirea cu sursă solară.

Alte tendințe majore ale pieței

 • Tehnologia colectoarelor depinde de regiune: Colectoarele cu tuburi vidate (ale panourilor solare) au dominat capacitatea termică solară globală (72%), în timp ce colectoarele plate sunt cele mai frecvente în Europa (83%);
 • În anul 2016, sistemele solare termice pentru case, familii, hoteluri și școli au contribuit cu 27% la căldura solară produsă la nivel global;
 • Panourile solare pentru case au redus ușor cota de piață; încălzirea piscinelor (4%) și sistemele solare combinate (2%) au reprezentat piețe de nișă;
 • Țările principale pentru instalațiile de colectare a aerului au fost Australia, Canada, Japonia și Statele Unite. Încălzirea solară asigură în mod tipic 20 – 30% din cererea anuală de încălzire a clădirilor.

La nivel mondial, energia regenerabilă reprezintă un subiect extrem de antrenant, în care se implică numeroase state. China, Statele Unite ale Americii, Turcia, Germania și chiar Brazilia se implică activ în conservarea unui mediu cât mai sănătos, eliminând progresiv conținutul ridicat de dioxid de carbon generat prin soluțiile clasice de încălzire a aerului sau apei. Pe plan local, național și european, Clima Center reprezintă un trendsetter al industriei de energie regenerabilă, cu sute de panouri solare și pompe de căldură vândute până la acest moment.

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

VITANIMIX, SHOT-URI DE VITAMINE ȘI MINERALE

Avatar

Published

on

               VITANIMIX, cel mai nou brand din portofoliul Merlins Beverages, este o băutură răcoritoare carbogazoasă premium +, din categoria energy-​functional​, cu conținut foarte ridicat de vitamine și minerale, scăzut în calorii, vegan și fără conservanți.

 

Shot-urile VITANIMIX sunt disponibile în formatul de doză 250ml, în trei sortimente ce se adresează unor nevoi și gusturi diferite:

 • C – IMMUNITY SHOT, cu aromă de portocale și 500 mg de vitamina C
 • Mg – RECOVERY SHOT, cu aromă de căpșuni și mentă și 250 mg de Mg
 • Vit-ESSENTIAL SHOT, cu aromă de piersică și lămâie, cu multivitamine (250% din valoarea nutrițională de referință).

 

Brandul VITANIMIX este practic o extensie a gamei vitamin aqua, lider incontestabil de piață pe segmentul de băuturi funcționale în România. VITANIMIX răspunde cerințelor consumatorilor pentru un produs carbo în această categorie, dar și pentru un „energy drink” sănătos.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Business

Începe Business Mentors, primul program care formează mentori și pune bazele unei comunități de business

Avatar

Published

on

             Primul program de certificare de Business Mentori din România, care vizează atât formarea individuală, cât și crearea unei comunități antreprenoriale de traineri și de suport, Business Mentors va da startul pe 11 noiembrie 2020 unor noi viziuni și abordări ale mediului economic și antreprenorial actual.

 

Antreprenorii care doresc să afle mai multe detalii pot participa pe 29 octombrie, de la ora 15:00, la Webinarul introductiv gratuit „Contribuie la dezvoltarea antreprenorilor români”, susținut de Cristian Onețiu.

 

Creat de Cristian Onețiu și implementat de Remus Bălan, programul de educare și formare Business Mentors are ca obiective formarea unei noi generații de mentori, dintre antreprenorii care au acumulat deja experiență în afaceri, sprijinirea activă a ecosistemului antreprenorial din România, în noul context economic, și remodelarea mediului de afaceri.

Care este filosofia programului și cum își propune să facă acest lucru, explică Onețiu, unul dintre cei mai tineri antreprenori români care a reușit perfomanța de a fi inclus în TOP 500 Forbes și TOP 300 Capital și care este trainer certificat de International Distance Education Certification Center – USA. „Trăim vremuri complicate din punct de vedere economic, al deciziilor de business și al adaptării la noua normalitate. Trăim o perioadă a alegerilor, o perioadă care cere conștientizare, prezență și acțiune. Ne dorim foarte mult să fim parte a soluțiilor pentru alți antreprenori și credem că în acest moment, în mediul antreprenorial avariat, este nevoie de o comunitate puternică, de oameni asumați, cu informații actualizate și structurate. Am creat acest program unic, Business Mentors, pentru că avem nevoie de o nouă viziune comună, de lideri, de soluții și resurse de care să ne folosim împreună pentru a crește. De aceea îi invităm pe toți antreprenorii care au acumulat deja experiență, care au trecut prin obstacole și au gestionat și succesul, dar și eșecul, să ni se alăture și să facă pasul următor: de la antreprenor la Business Mentor”.

Cu o experiență de peste 15 ani de business, cofondatorul companiei Life Care și investitor la „Imperiul Leilor”, a implementat mai multe programe de educație și de restart în afaceri, inclusiv a dezvoltat workshopuri gratuite la începutul pandemiei pentru a contribui la reechilibrarea altor companii de antreprenoriat.

La rândul său, Remus Bălan, Program Manager al Business Mentors, precizează că, pornind de la principiile proiectului de creștere asumată și educație antreprenorială, programul aduce mai multe beneficii celor care se vor înscrie. „Antreprenorii care se vor înscrie și vor trece printr-un proces de selecție, la finalul modulelor de pregătire pot deveni lideri și formatori ai unei comunități de business, își vor crește notorietatea brandului personal și profitabilitatea businessului, au acces la o rețea performantă de business și networking cu alți antreprenori și traineri valoroși. În plus, își vor dezvolta abilitățile de comunicare și vor învăța tehnici de livrare a informației în mod structurat și relevant, pentru a preda mai departe, formând și susținând alți antreprenori. De asemenea, ei vor face parte dintre primii Business Mentori certificați care contribuie la formarea unei generații adaptate schimbărilor economice și antreprenoriale din prezent. Cred cu tărie că educația, spiritul antreprenorial și leadershipul conduc la excelență și bunăstare. De ce? Pentru că au puterea de a transforma indivizii, de a conecta comunitățile, de a cataliza companiile și de a dezvolta țări.”

 

Înainte de începerea primului modul al programului, din luna noiembrie, Remus Bălan și Cristian Onețiu vor organiza un webinar introductiv pentru a prezenta antreprenorilor informații despre necesitatea, dar și despre structura primului program de business mentorship dezvoltat în România cu o viziune complexă, pe termen lung, asupra educației și pieței antreprenoriale.

 

Webinarul introductiv gratuit Contribuie la dezvoltarea antreprenorilor români, susținut de Cristian Onețiu va avea loc online, pe 29 octombrie, de la ora 15:00. „Invit cât mai mulți antreprenori la acest webinar, pentru că vom discuta în primul rând despre momentul de restart în care ne aflăm, care sunt cele mai mari blocaje ale antreprenorilor în dezvoltare, de ce au nevoie de fapt antreprenorii și, cel important, cum ne putem implica și ajuta reciproc. De asemenea, îi vom prezenta și pe mentorii care vor preda la Business Mentors și vom oferi detalii despre structura modulelor, dar și despre cursurile create și adaptate contextului economic actual, pe baza previziunilor de business din viitorul apropiat. Vom vorbi despre povești inspiraționale ale fiecărui antreprenor, pentru că învățăm foarte mult din obstacolele concrete prin care fiecare dintre noi a trecut, dar și despre creșterea vânzărilor, construirea unui plan financiar, dezvoltarea echipei sau principiul creșterii sustenabile. Oferim informații practice, structurate, dar și inspirație!”, adaugă Cristian Onețiu.

 

 

 

Comentarii

Continue Reading

Business

Primul HUB de printare 3D din România

Avatar

Published

on

Nutechnologies - Hub de Printare 3D Romania

Nutechnologies este compania timișoreană care a lansat primul HUB de printare 3D industrială din România. 

Înființată în 2012, compania s-a dezvoltat datorită identificării impactului pe care tehnologiile de imprimare 3D îl pot avea în diverse industrii precum: automotive, FMCG, medicală, aerospațială și multe altele.

Fondatorii companiei au reușit împreună cu echipa lor să devină un partener de încredere pentru multe companii din diverse industrii care utilizează cu succes tehnologia de imprimare 3D.

Aceștia pun la dispoziția celor care doresc să utilizeze în procesul de prototipare sau producție imprimantele 3D profesionale, o gamă largă de modele marca Stratasys (liderul mondial în materie de imprimare 3D). 

Gama de echipamente pornește de la sisteme de printare 3D desktop accesibile, ajungând la sisteme avansate, industriale, de mari dimensiuni, făcând printarea 3D mai ușor de adoptat ca oricând până acum.

Imprimantele propuse de Nutechnologies utilizează diverse tehnologii inovatoare precum: FDM, PolyJet, SLA și SLM.

Ce este special la aceste tehnologii?

Indiferent de tehnologia folosită, imprimantele 3D realizează piesele prin imprimarea strat cu strat, însă fiecare au anumite avantaje și acoperă nevoi diferite ale companiilor în procesul de producție/ prototipare.

FDM este renumită pentru fiabilitatea și rezistența îndelungată a pieselor. Acestea extrudează straturi fine de material termoplastic care se solidifică după ce sunt depuse.

Tehnologia PolyJet este utilizată pentru a combina materiale multiple și permite realizare unor suprafețe fine. O imprimantă 3D cu tehnologie PolyJet are la bază o metodă de printare prin jet de polimer lichid ce se polimerizează imediat cu ajutorul luminii ultraviolete.

SLA imprimă 3D folosindu-se de un proces fotochimic prin care lumina emisă de de un laser fotopolimerizează materialul lichid.

Tehnologia SLM este cea care utilizează o sursă laser de mare putere pentru a putea topi rapid și omogen diverse pulberi metalice și de aceea imprimantele tip SLM sunt utilizate cu succes în industriile care creează piese din metal.

De ce să folosești tehnologia 3D de printare pentru realizarea de scule, dispozitive și verificatoare (SDV-uri)?

Marile companii din industria automotivelor au ales să își producă singure sculele, dispozitivele și verificatoarele (SDV-uri) utilizând imprimarea 3D deoarece acestea reprezintă punctul critic în departamentele de producție.

Pentru acest companii, SDV-urile de o calitate superioară asigură succesul unei linii de producție. Acestea fac ca operațiunile de asamblare și inspecție să fie mult mai rapide și mai sigure.

Principalele avantaje ale utilizării imprimantelor 3D în producerea SDV-urilor putem aminti:

 • consolidarea componentelor – numărul componentelor poate fi redus semnificativ ceea ce duce la timp de producție mai scurt, costuri mai mici și etape mai puține în asamblarea lor;
 • ergonomie mai bună datorită libertății de proiectare a pieselor ce permit optimizarea lor pentru o manevrare mai ușoară;
 • reducerea greutății SDV-urilor;
 • adaptabilitate datorită eliminării constrângerilor de design specifice unui proces de producție tradițional, fiind astfel o soluție ergonomică pentru utilizatori și oferind acuratețe ridicată în realizarea sarcinilor;
 • inventarierea digitală și astfel eliminarea spațiului și costurilor cu stocarea uneltelor, acesta putând fi realizate la nevoie;
 • eliminarea prelucrării.

Soluțiile avansate de printare 3D prezentate de către Nutechnologies conduc la economii relevante în timp și cost, devenind astfel cea mai eficientă și versatilă opțiune în privința procesului de dezvoltare și producție.

Pe lângă portofoliul diversificate de tehnologii de printare 3D, echipa Nutechnologies oferă totodată și consultanță clienților săi în ceea ce privește alegerea echipamentului potrivit.

Mai mult de atât asigură servicii de instalare, training și mentenanță pentru ca cei care aleg să achiziționeze o imprimantă de la ei să poată profita la maxim de oportunitățile pe care imprimarea 3D le oferă.

De aceea, Nutechnologies se situează pe locul 2 în Top Afaceri România Microîntreprinderii din domeniul comerțului cu ridicata al mașinilor unelte și este partenerul de încredere al multor companii din domeniul automotivelor.

Comentarii

Continue Reading

Facebook

Trending