Connect with us

Business

Clima Center, trendsetter în sectorul de energie regenerabilă: Noi date, previziuni și tendințe

Redactia Radar de Media

Published

on

Trendul energiei regenerabile câștigă tot mai mult teren pe plan național, european și mondial, culminând cu vânzări de milioane de euro în sectorul de pompe de căldură și panouri solare. Se observă, de altfel, o adopție în masă a soluțiilor verzi de încălzire și răcire pentru clădiri publice și private mari, precum și pentru fabrici, ca urmare a setului de avantaje notabile – din perspectiva costurilor – oferit beneficiarilor care apelează la astfel de soluții.

Drept consecință a fiabilității și rentabilității acestor instrumente de eficientizare a consumului de energie, multe state, printre care și România, au lansat programe de subvenționare a achiziționării de panouri solare și pompe de căldură.

Cereri și vânzări record de pompe de căldură și panouri solare în Europa

În 2019, Europa a înregistrat un real record în ceea ce privește cererile de soluții verzi de încălzire, record determinat de competitivitatea economică, investiția în cele mai noi tehnologii și politicile de mediu la nivel european. An de an, Clima Center comercializeaza numeroase pompe de caldura și sisteme de panouri solare pentru a servi atât spațiilor locative, cât și clădirilor mari, industriale.

Creșterea cererii pentru sisteme de mari dimensiuni pentru încălzirea centralizată cu energie solară și clădiri mari rezidențiale, comerciale și publice se manifestă și la nivel mondial, potrivit profitului generat de vânzarea acestora în intervalul 2017 – 2018.

Europenii caută soluții eco de încălzire, prin urmare cresc și vânzările de panouri solare

Tot mai multe țări recunosc faptul că încălzirea naturală, de la soare, este cel mai rentabil mod de decarbonizare a sectorului de încălzire. Primele panouri solare vandute de Clima Center au avut ca destinație spații locative și blocuri, după care segmentul clienților s-a extins spre zona corporate (clădiri de mari dimensiuni, sedii, fabrici etc). Același trend se observă și în statele vecine din Europa, care respectă politicile elaborate de Parlamentul European.

Piețele rezidențiale sub presiune

Datorită creșterii concurenței cu alte tehnologii regenerabile în sectorul rezidențial și a prețurilor continuu scăzute ale combustibililor fosili pe parcursul anului 2018, instalațiile noi din China și Europa au scăzut. Capacitatea termică solară globală adăugată de aproximativ 35 GWth a scăzut cu 4,2% în 2017.

Această tendință descendentă din anul precedent s-a apreciat oarecum în China anul trecut, ca urmare a creșterii cererii pentru încălzirea spațiului locativ cu ajutorul panourilor solare și pompe de căldură pentru proiectele imobiliare mari. Instalațiile noi din China au scăzut cu doar 6% față de anul 2016, care a înregistrat o scădere de 9% pe un an, în urma unei contracții și mai mari (-17%) în 2015.

Creșterea pieței a fost înregistrată în India (26%), Mexic (7%) și Turcia (4%). Toate cele trei piețe au alocat bugete semnificative pentru soluții rezidențiale competitive și nu au existat scheme de subvenționare directă. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că India și Turcia au cele mai scăzute prețuri la apă caldă cu 2 până la 3 eurocenți / kWh. În coada clasamentului pentru costurile de încălzire cu panouri solare se află Franța cu 19 € -ct / kWh pentru sistemele mici și 14 € / kW / kWh pentru casele cu mai multe familii, iar în Danemarca cu 16 și respectiv 12 € -ct / kWh. China și Europa au fost din nou cele mai mari piețe pentru încălzirea și răcirea cu sursă solară.

Alte tendințe majore ale pieței

  • Tehnologia colectoarelor depinde de regiune: Colectoarele cu tuburi vidate (ale panourilor solare) au dominat capacitatea termică solară globală (72%), în timp ce colectoarele plate sunt cele mai frecvente în Europa (83%);
  • În anul 2016, sistemele solare termice pentru case, familii, hoteluri și școli au contribuit cu 27% la căldura solară produsă la nivel global;
  • Panourile solare pentru case au redus ușor cota de piață; încălzirea piscinelor (4%) și sistemele solare combinate (2%) au reprezentat piețe de nișă;
  • Țările principale pentru instalațiile de colectare a aerului au fost Australia, Canada, Japonia și Statele Unite. Încălzirea solară asigură în mod tipic 20 – 30% din cererea anuală de încălzire a clădirilor.

La nivel mondial, energia regenerabilă reprezintă un subiect extrem de antrenant, în care se implică numeroase state. China, Statele Unite ale Americii, Turcia, Germania și chiar Brazilia se implică activ în conservarea unui mediu cât mai sănătos, eliminând progresiv conținutul ridicat de dioxid de carbon generat prin soluțiile clasice de încălzire a aerului sau apei. Pe plan local, național și european, Clima Center reprezintă un trendsetter al industriei de energie regenerabilă, cu sute de panouri solare și pompe de căldură vândute până la acest moment.

Comentarii

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale, vă rugăm să ne contactați pe email.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Business

Comerțul nu este afectat de coronavirus – magazinele de bricolaj online au un avantaj

Avatar

Published

on

Într-o perioadă de criză unii nu se pot gândi decât la necesitățile de întreținere. Totuși cine stă la casă, are gospodărie în întreținere mai ales în perioada în care primește recomandare de a sta cât mai mult timp acasă, își caută preocupare. Așa se face că, pe lângă magazinele alimentare sau farmacii, magazinele de bricolaj sunt în continuare în atenția publicului.

Desigur, în această perioadă în mod special au întâietate variantele online. Bricolaj Market este un exemplu în acest sens.

Activitatea restrânsă îndreaptă atenția către întreținerea spațiului personal

Pe măsură ce se impun reguli mai stricte în decursul perioadei de pandemie, oamenii își îndreaptă mai mult atenția spre timpul petrecut acasă. Aici sunt încă multe de făcut și suprapunându-se cu perioada de primăvară, întreținerea spațiilor verzi sau mici reparații ii vor ține ocupați pe mulți.

Sunt căutate în mod special echipamentele pentru grădină, pentru tăiat iarbă, tuns gazon, dar și tipuri diverse de aparat de sudura, printre altele. Sunt preferate variantele de echipamente de performanță, însă din clasa celor hobby. Prețurile sunt mai rentabile și se disting printr-o capacitate suficient de mare pentru a face față cerințelor gospodărești. Au, din fericire, varietatea necesară dintre care cei interesați pot alege.

Atenție la acest capitol! Bugetul clienților se va îndrepta strict către produsele necesare numaidecât în gospodărie. Pentru a fi o investiție rentabilă este recomandată consilierea. Spre exemplu un inverter de sudură ales poate fi mai scump ca achiziție, însă pe termen lung, la folosire, are capacitate mare cu un consum redus de energie electrică. Pentru utilizatorul casnic va conta de asemenea să fie un echipament compact, ușor de manevrat și de mutat.

Mulți trec munca în online și au de câștigat

Pentru un magazin precum Bricolaj Market activitatea extinsă și în mediul online nu este ceva nou. Acum însă mai mult ca oricând publicul adoptă această variantă ca fiind mai sigură. Ce trebuie să știe publicul este că eshop-urile sunt pregătite să facă față cerințelor. Astfel, ca și până acum, poate fi solicitată asistența tehnică, la preluarea comenzii, consiliere profesională în cazul în care clientul nu distinge opțiunea perfectă pentru nevoile sale.

Produsele cumpărate din magazinele online beneficiază desigur de garanție, așa cum o  oferă producătorul.  La unele tipuri de produse variază, la altele este aceeași pentru toată gama – aparatele de sudură au garanții de până la 2 ani spre exemplu.

De asemenea, comanda poate fi făcută simplu și rapid, fără a fi neapărat necesară înregistrarea unui cont. Și din acest punct de vedere clienții sunt îndrumați astfel încât să bifeze toți pașii în timp scurt.

Stocuri există, curieratul însă funcționează foarte bine, iar pentru grija publicului trebuie menționat că această metodă de cumpărare implică mai puțin contact față în față, limitând așadar riscurile, în contextul pandemiei actuale.

Notă!

Produsele care vin din țări europene unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus nu reprezintă un pericol. Multe dintre acestea sunt stocuri pe care retailerii le dețineau și înainte de declanșarea epidemiei. Nu prezintă risc, iar comercianții își asumă toate normele de igienă și dezinfectare.

Comentarii

Continue Reading

Business

Pentru transport profesional chemaţi un specialist – cum sunt onorate astfel de cereri

Avatar

Published

on

transport marfa si mobila

Pentru orice serviciu există un nivel al amatorului și unul al profesionistului. Înțelegem pe deplin că așa cum mergem la specialist pentru orice problemă, atunci când vine vorba de nevoia ce ține de relocare, transport marfă sau alte bunuri vorbim despre recomandarea de a apela la firme specializate.

Serviciile pe această nișă s-au dezvoltat simțitor de mult în ultima vreme, ca drept dovadă a dezvoltării pe sectoare diverse. Deschiderea unui nou sediu, mutarea unei firme sau chiar mutarea în casă nouă sunt cazuri care impun necesitatea unui transport special.

Firmă cu experiență, care poate asigura transportul

Dacă vă întrebați ce poate merge rău atunci când alegeți pe oricine deține o mașină mai încăpătoare, să transporte anumite bunuri să ne gândim la scenarii: marfă sau bunuri deteriorate atunci când ajung la destinație, costuri mai mari, întrucât vor fi necesare mai multe rute, repetate tur-retur. Așadar, dacă punem în balanță practic nu merită.

Există firme de transport marfa ce pot onora comenzi în ceea ce privește necesitatea de a muta mobilă, bunuri de mare volum sau de a ajuta la relocarea unei societăți, cu tot ce înseamnă mutarea echipamentelor. O astfel de colaborare are la bază un contract, astfel că timpul în care se va desfășura întreaga operațiune este cel stabilit conform termenilor din contract.

Avantajele de a lucra cu o firma serioasă de transport marfă

Siguranță – o firmă de transport marfă și mobilă în București precum sunt serviciile pe care le regăsim la www.transport-marfa-mobila.ro poate asigura transportul. Astfel, la destinație nu există surprize, deteriorări.

Eficienţă și promptitudine – practic publicul își asigură un timp optimizat în care realizează mutările necesare.

Costuri rentabile – dacă ne gândim la soluții alternative, sunt necesare autovehicule încăpătoare și șoferi, există și factorul de efort fizic, așadar per total costurile sunt mai avantajoase atunci când alegerea este cea a unei firme care să realizeze transportul necesar. Vorbim spre exemplu inclusiv de șoferi cu experiență care vor contribui la efectuarea unui transport eficient.

Când apelăm la astfel de servicii

În principiu tot ce înseamnă o mutare complexă, cu bunuri de mare volum va impune nevoia de autovehicule mari pentru a fi transportate. Există însă tot felul de cazuri. Cei de la transport-marfă-mobilă.ro spre exemplu se adresează publicului bucureștean, indiferent de sector. Echipa este mereu pregătită pentru a răspunde solicitărilor privind transportul intern sau internațional. Pot fi soluția ideală pentru a transporta marfă, mobilă, electrocasnice și nu numai.

Serviciile profesionale de transport vor include și încărcarea, descărcarea, manipularea bunurilor. În plus, pentru rutele mai lungi, la transport internațional spre exemplu, sunt doi șoferi ce se vor asigura că transportul este efectuat în timp util, fără a compromite condițiile optime, inclusiv timpul de odihnă.

În ceea ce privește costurile lucrurile sunt relative și variază de la caz la caz. În mod cert însă, avantajele primează astfel pentru că sunt servicii rentabile. Detalii în acest sens pot fi solicitate și din cadrul paginii online mai sus menționată.

Comentarii

Continue Reading

Business

Avantajele de a avea un seif in casa sau la birou

Avatar

Published

on

Multi oameni sunt de parere ca inchirierea unei casete de valori la banca este cea mai buna modalitate de a-si pastra obiectele importante in siguranta. Dar daca este vorba de documente si articole la care ai nevoie de acces rapid? In acest caz, cea mai buna optiune este de a achizitiona un seif pentru casa sau birou. Iata care sunt beneficiile pe care ti le ofera un seif in propria casa sau birou:

Ai acces instant la documente

Exista documente de care ai nevoie imediat: din pacate, bancile nu sunt disponibile 24/7. Ce se intampla daca ai nevoie de un document in perioada in care bancile sunt inchise, in weekend sau in timpul sarbatorilor legale? Prin instalarea unui seif acasa sau la birou, poti avea acces rapid la documente precum pasaport, certificat de nastere, titluri, investitii, plan de asigurare si dosare importante, oricand doresti.

Protectie

Solicitand unui profesionist sa instaleze un seif acasa sau la birou, poti fi sigur ca obiectele tale valoroase sunt protejate in permanenta, iar seiful nu va putea fi mutat cu usurinta din loc. Pentru birou, este necesar sa alegi un seif de dimensiuni mari, de preferat cu fanta, pentru ca accesul la depunere sa fie permis oricui, insa la continut sa poata ajunge doar persoanele autorizate. Pentru protectie maxima, in special in cazul documentelor importante, poti alege seifuri cu dubla certificare, ceea ce inseamna ca vei fi protejat si impotriva efractiei dar si importiva incendiilor.

Un alt beneficiu al seifului, este faptul ca tii intr-un singur loc obiectele de care ai nevoie si astfel nu mai exista riscul sa le pierzi. Chiar daca nu sunt valoroase, sunt importante, iar documentele precum buletinul, pasaportul si alte acte, pot duce la un proces de recuperare stresant, obositor si durabil daca sunt pierdute sau ratacite.

Pastrezi armele de foc departe de raza copiilor

Prin achizitionarea unui seif, ai garantia ca pistolul sau munitia ta nu va ajunge pe maini gresite. Seiful pentru arme poate fi instalat intr-o zona mai putin accesibila, departe de ochii copiilor sau al persoanelor care iti calca pragul. Astfel, ai garantia ca accesul la arma iti este permis doar tie sau persoanelor autorizate.

Un seif nu numai ca iti ofera acces usor la documente si obiectele de valoare, dar ti le pastreaza in siguranta in orice moment al zilei. Asadar, nu-ti expune obiectele de valoare la riscuri inutile si pur si simplu achizitioneaza un seif pentru a beneficia de toate avantajele enumerate mai sus. Exista foarte multe modele de seifuri disponibile pe piata, in dimensiuni variate si cu utilitati diverse. Este important sa te documentezi si sa alegi produsul potrivit nevoilor tale, fie pentru birou sau casa. Seifurile pot fi instalate pe podea, in perete sau asezate in interiorul mobilei. Ia in considerare caracteristicile si achizitioneaza un seif pentru pastrarea in siguranta a obiectelor valoroase.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0