Connect with us

BUSINESS

Clocitul, recomandari si ce trebuie sa stii despre asta

Published

on

 

Cresterea si ingrijirea gainilor closte este diferita, intrucat intervine instinctul oferit de natura, uneori nejustificat sau chiar exagerat. Chiar daca la ora actuala sunt si solutii precum sistemele artificiale de clocit, fermierii isi doresc in continuare calea naturala. Se remarca faptul ca unele rase, hibride, nu mai au aceeasi tendinta de clocire.

Clocitul este o misiune pentru crescator. Se stie ca o closca nu cunoaste faptul ca 21 de zile sunt suficiente pentru clocit. Va fi temperamentala si va ciupi. Ouale incubate ce nu au fost fecundate nu vor ecloza, astfel ca este pierdere de vreme sa fie lasata closa pe oua.

Ce presupune ingriirea unei closte

Sunt situatii cand closca nu se indeparteaza de oua nici macar pentru hrana si apa. Este asadar in grija crescatorului sa creeze un mediu propice ei. Vor fi necesare adapatori pasari si vase pentru hrana, de preferat doar pentru closca, mereu la dispozitie. Closca va parasi o data sau maximum de doua ori cuibul. In caz contrar, aceasta se poate chiar imbolnavi.

Recipiente de genul adapatori si hranitori trebuie sa fie asezate in apropiere, pentru ca o closca sa nu depuna efort in a ajunge la ele. Totusi, nu este recomandat deloc ca acestea sa fie amplasate in cuibar. Sunt posibile accidente, umezeala in exces, closca poate imprastia hrana, se pot dezvolta bacterii si paraziti etc.

Ca semn ca aceasta nu este hranita corespunzator si hidratata se poate observa ca are creasta palida si slabita. Uneori se poate impune chiar si ridicarea cu forta a acesteia de pe oua. Acestea par sa fie motive ce ii ingrijoreaza pe crescatori, motiv pentru care multi dintre ei nu se mai chinuie cu o astfel de metoda. In plus, sunt descurajati si de anumite rase sau pur si simplu unele gaini care exgereaza cu temperamentul specific de closca. Acestea isi intrerup prea mult ouatul, ceea ce este in defavoarea productiei asteptate.

Cu cat intreruperea clocitului este mai intarziata, cu atat mai mult dureaza pana cand gaina revine la comportamentul sau productiv, de a oua. Descurajarea acestora sa mai stea pe oua se poate realiza prin simpla interzicere la cuibar. Uneori este eficienta si tinerea gainilor in loc mai racoros pentru cateva zile.

Scaderea productiei de oua 

Gainile au o rata de ouat mai mica incepand cu perioada noiembrie. De vina ar putea fi tendinta gainii de a sta closca si nu numai. Factori precum lumina, temperatura si furajarea contribuie si ele la productia de oua. Specialistii spun ca lumina sub 15 ore si temperatura de toamna-iarna, sub 15˚ sunt motive care duc in cele din urma chiar la incetarea ouatului. Cat despre hrana, in perioada aceasta dispare nutretul verde.

Remedii 

Crescatorii de pasari pot imbunatati conditiile in care isi ingrijesc pasarile, pe timp de iarna. Investitiile nu sunt atat de mari si au efect. Spre exemplu se pot alege becuri electrice care sa functioneze indeosebi dupa apusul soarelui. Instalarea acestora este facila, iar achizitia de asemenea.

5 pana la 6 gaini pe metru patrat este suficient. Se pot instala si surse de incalzit, pentru zilele geroase. De asemenea, sunt preferate adapatori pasari cu sistem automat, ce permit ratie de hrana corespunzatoare, fara grija si interventia prea frecventa a crescatorului. Din cadrul magazinului Super Farm Land se pot achizitiona astfel de produse, cu o capacitate variata. In completare, se vor gasi aici si adapatori, placa de incalzit pentru acestea, masuri ce vor preveni inghetul apei pe perioada iernii.

Un astfel de magazin include tot ce tine de cresterea pasarilor si puilor, printre altele. Considerat magazinul fermierului responsabil, gazduieste numeroase produse necesare nu doar pentru a spori confortul gainilor iarna, ci si pentru buna lor ingrijire la orice etapa de dezvoltare. Se vor gasi chiar si optiuni de cotet, gata asamblat, pentru fermieri neinitiati sau cei care doresc sa dezvolte conditiile in care isi cresc pasarile si alte vietati.

Sunt recomandate de asemenea si furaje precum suplimentele de proteina, minerale si vitamine. Acestea se pot achizitiona din magazinele de profil.

Cu astfel de cerinte indeplinite, crescatorul se poate astepta la productie sporita de oua, nu la fel de mari precum vara, insa cel putin de nivel mediu, de 5 oua pe saptamana pentru fiecare gaina sanatoasa.

Lasa un comentariu aici!

Str. Delea Veche, nr.24, copr D, et.4, Sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presa, informari si alte materiale va rugam sa ne contactati pe e-mail.

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

BUSINESS

Cinci lucruri pe care nu le știai despre șeminee

Published

on

 

Dacă vrei să creezi în casa ta o atmosferă încântătoare și confort termic deopotrivă, atunci cu un semineu nu vei da niciodată greș. Ori ce poate fi mai plăcut decât să petreci timpul cu familia în serile reci de iarnă, să stați la povești în fața șemineului și să vă bucurați împreună de ambianță?

Poate că ești unul dintre cei care obișnuiesc să își petreacă astfel serile sau, cel puțin, tinzi spre a atinge acest scop și te documentezi în privința amplasării unui șemineu în locuința ta. Oricum ar fi, s-ar putea să știi deja multe informații despre aceasta industrie, dar, cu siguranță, nu ai consumat toată bibliografia scrisă pe acest domeniu, așa că s-ar putea să fii surprins de cel puțin unul dintre cele cinci lucruri enumerate mai jos:

  1. Un șemineu te poate ajuta să reduci costurile de încălzire. Atunci când vrei să încălzești o anumită cameră (cea în care petreci cel mai mult timp, de regulă) este suficient să reglezi termostatul la o temperatură mai scăzută, astfel încât centrala să nu pornească, iar tu să încălzești foarte repede doar acea cameră cu un șemineu.
  2. O sobă șemineu poate fi amplasată oricând și oriunde în casa ta. În plus, dezvoltă o putere calorică mare și are un aspect deosebit.
  3. Poți transforma șemineul tău vechi în unul foarte eficient prin simpla montare a unui recuperator de căldură. Se montează chiar deasupra focarului și are rolul de a recupera pierderile de caldură de pe evacuare.
  4. Poți instala cu ușurință un șemineu în apartamentul tău. Șemineele pe gaz pot fi montate la bloc, neavând nevoie de un coș de fum scos desupra acoperișului, ci doar de o evacuare concentrică precum centralele de apartament.
  5. Poți alege modelul de șemineu care oferă și apă caldă menajeră. Un semineu centrala asigură atât confortul termic, cât și apă caldă menajeră. Termoșemineele Hoxter răspund cerințelor moderne de alimentare cu volum mare de apă caldă. Datorită acestui sistem de încălzire, camera în care este amplasat șemineul nu se supraîncalzește și confortul termic se resimte în întreaga locuință. Racordând termofocarul la boiler se obține un sistem economic și eficient de încălzire. Găsești produsele Hoxter la PeFoc.ro, magazinul prezent de 18 ani pe piața șemineelor din România.

Acum că ai aflat aceste cinci lucruri importante, poți alege un șemineu potrivit pentru casa ta sau să îmbunătățești ceva șemineul pe care îl ai deja. Fie că vrei să achiziționezi unul sau să îl accesorizezi pe cel vechi, la PeFoc.ro gășești focare de șeminee, sobe șemineu, accesorii de șeminee, ba chiar și accesorii pentru grădină, cum ar fi un gratar ceramic. Nu ezita să arunci o privire pe site, pentru că s-ar putea să găsești exact ceea ce îți dorești de multă vreme.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Cea mai variata gama de lanturi de iarna este acum online!

Published

on

 

Indifernt de anotimp lanturile de iarna nu trebuie sa lipseasca de la niciun sofer. Am pregatit aici o gama variata de lanturi de iarna la cele mai bune preturi de pe piata. 

Lanțurile antiderapante sporesc prinderea roților pe suprafețele de drum de slabă calitate. Acestea se montează pe roțile mașinii, de exemplu în zonele de drum acoperite cu zăpadă, pante cu gheață sau secțiuni de drum acoperite cu noroi.

Cataloagele producătorilor includ accesorii pentru autoturisme, vehicule de marfă și comerciale, precum și pentru SUV-uri. Acestea se deosebesc între ele după valoarea greutății permise. În majoritatea cazurilor aceste accesorii sunt vândute la set de 2 sau 4.

Sunt realizate din diferite materiale. În majoritatea cazurilor sunt din oțel, cauciuc, nailon, plastic. Articolele din metal se descurcă de minune pe terenul accidentat, dar implică mersul cu viteză mică. Deasemenea, acestea sunt destul de grele, ceea ce face dificilă montarea și depozitarea lor. Materialele elastice sunt mai puțin eficiente pe suprafețe alunecoase și vâscoase, dar sunt mai ușor de utilizat.

Lanțurile antiderapante diferă, deasemenea, după dimensiune. În cazul în care alegeți accesorii nepotrivite ca dimensiune, riscați să deteriorați elementele suspensiei, mecanismul de direcție și sistemul de frânare.

Caracteristicile lanțurilor antiderapante depind de modelul acestora. De exemplu, acesta poate fi:

  • Linii drepte amplasate perpendiucular marginilor capetelor anvelopei (model scară). Se potrivesc perfect pentru zonele cu noroi, însă nu sunt foarte eficiente pe suprafețele acoperite cu zăpadă.
  • Elemente diagonale încrucișate (model romb). Asigură un contact bun cu suprafața drumului și pot fi utilizate doar la viteze mici.
  • Linii diagonale ce formează o linie întreruptă (model triunghi). Reprezintă varianta optimă pentru suprafețele acoperite cu zăpadă, dar se descurcă mai rău cu noroiul.
  • Elemente diagonale paralele. Sunt bune pe diferite tipuri de teren accidentat.

Lanț de zăpadă – Wikipedia

( lanțuri de anvelope sau lanțuri antiderapante) sunt dispozitive montate pe anvelopele vehiculelor pentru a oferi maximum de tracțiune prin zăpadă și gheață.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

BUSINESS

Olympus aniversează zece ani de produse lactate în România

Published

on

 

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate de pe piața locală, a aniversat zece ani de la primele produse pe rafturile din România.  În prezent, portofoliul Olympus include peste 140 de sku-uri: lapte de consum și UHT, smântână, iaurturi (grecesc, natur, de băut), telemea (de vacă, oaie și capră) și multe altele, pentru a veni în întâmpinarea nevoilor și stilurilor alimentare diferite ale consumatorilor.

Capacitatea zilnică a liniilor de producţie ale fabricii Olympus de la Hălchiu este de 550 tone de lapte de consum la sticlă PET și UHT în ambalaje TetraPak, 170 tone de iaurt şi 120 tone de brânzeturi. Exceptând brânza feta și alte specialități de brânzeturi mediteraneene (kefalotiri, halloumi) și sucurile naturale, produse în continuare în Grecia, toate produsele comercializate pe piața românească sunt fabricate la Hălchiu, cu lapte colectat de la furnizori locali.

“Povestea Grupului Olympus este o poveste despre tradiţie şi pasiune, născută în familie, în Grecia, acum aproape 70 ani. Acum, după trei generaţii de experienţă în domeniul lactatelor, Olympus a dus povestea în 43 de țări. În România,  am început cu cinci angajați și zece produse, iar acum avem aici cea mai modernă și avansată fabrică de lactate din regiune, cu un rol strategic în exportul către alte piețe internaționale și peste 140 produse în portofoliu”, a declarat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România.

Întinsă pe o suprafață de 35.000 mp, fabrica de la Hălchiu beneficiază de echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui la nivel european, precum și pentru ambalarea produselor finite. Atenția pe care o acordă standardelor de calitate, fie că vorbim despre materia primă sau produsul finit, este ingredientul cheie care a poziționat Olympus ca un brand de încredere în rândul consumatorilor noștri.

“Inovația la nivel de produs a făcut din Olympus un deschizător de drumuri pe piața lactatelor. Spre exemplu, în 2011, am deschis categoria de iaurt grecesc în România, iar în 2013 pe cea a iaurtului bio produs local, pe care am completat-o, ulterior, cu lapte de consum bio, iaurt de băut, kefir, sana și produsele 1Bio3 destinate copiilor. Portofoliul actual este complex și include game variate, pentru a oferi consumatorilor produsele care se pliază nevoilor si dorințelor acestora”, a adăugat Athanasios Giannousis, Director Comercial Olympus România.

Anul trecut, Olympus a completat categoria iaurtului grecesc cu un nou produs – Stragghisto, produs conform unei rețete străvechi grecești, disponibil în trei variante: 0%, 2% și 10%, cu un conținut scăzut de lactoză și cel mai ridicat nivel de proteine naturale, față de produsele din aceeași categorie de pe piață. De asemenea, Olympus a introdus gama Fresh Cheese, pentru care a deschis și o nouă linie de producție, precum și cinci sortimente de băuturi 100% vegetale, Carpos, pe bază de migdale, fistic și nuci.

Iaurtul grecesc rămâne produsul emblematic Olympus, având o cotă de piață de peste 85%. Alături de acesta, telemeaua a deținut poziția principală la segmentul de vrac, iar gama de sucuri naturale, disponibilă în cinci variante, a deținut peste 60% din cota de piață a categoriei.  Echipa Olympus România numără 440 de angajați, dintre care aproximativ 300 lucrează în producție.

 

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending