Connect with us

CNA

CNA a a amendat posturile de ştiri România TV şi Realitatea TV. Iată motivele, aici!

Published

on

Foto Credit: CNA
 

CNA a acordat o serie de amenzi pentru posturile de televiziune Realitatea TV şi România TV, în şedinţa de marţi.

Astfel România TV a primit o amendă de 25.000 lei pentru că a furnizat informaţii false despre moartea Regelui Mihai, iar Realitatea TV s-a ales cu 30.000 lei pentru o serie de discuţii pe tema incidentului din Colectiv.

 

Iată decizia consiliului: 

  •  amendă în cuantum de 30.000 de lei postului de televiziune Realitatea TV pentru emisiunea “Breaking News” difuzată în data de 22.11.2015, în care tema discuțiilor din platou a fost tragedia de la Clubul Colectiv și modul în care au primit asistență medicală victimele incendiului. Radiodifuzorul nu a ținut cont de prevederile art. 3 alin. (1) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi nici de cele ale art. 30, art. 40 alin. (1) și (3), art. 64  alin. (1) lit. a) și b) și  art 67 din Codul audiovizualului;

 

  • amendă în cuantum de 25.000 de lei postului de televiziune România TV pentru încălcarea, după caz, a prevederilor art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 şi ale art. 40 alin. (1) și (2), art. 64  alin. (1) lit. a), art. 65 lit. c)  și art 67 din Codul audiovizualului la difuzarea emisiunilor „Ediție specială” din 20.12.2015, „România de poveste” din 09.01.2016 și  „Breaking News” din 10.01.2016  în care subiectele abordate au fost legate de Casa Regală a României (exemple titluri: „Moartea Regelui Mihai, ce se ascunde, scandal uriaș, cine se bate pe averea familiei regale”/ România de poveste; „Ofițeri acoperiți, infiltrați la vârf în Casa Regală”/ Ediție specială), precum și a emisiunilor „Ediție specială” din 01.10.2015 și „România te vede” din 03.10.2015  în care s-au dezbătut subiecte ce aveau legătură cu doamna Alina Gorghiu, Co-președinte al PNL (exemple titluri: „Cum a ajutat Alina Gorghiu mafia să ia bani grei” sau  „Alina Gorghiu, în instanță cu penali celebri”/ România te vede);

 

De asemenea, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât să emită decizie privind intrarea în legalitate în privinţa spoturilor publicitare (2 variante) care au fost difuzate de posturile de radio în campania de promovare pentru produsul Nokian Tyres, (pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 29 alin. (1) lit. f) din Legea audiovizualului), precum și decizie privind intrarea în legalitate în privinţa spotului publicitar la suplimentul alimentar Genacol, spot difuzat, la această dată, în emisiunile de teleshopping (pentru nerespectarea prevederilor art. 120 alin. (1)  din Codul audiovizualului).

 

  • În aceeaşi şedinţă, CNA a analizat rapoartele de monitorizare întocmite de Serviciul Inspecție ca urmare a sesizărilor primite și a decis să aplice o amendă în cuantum de 15.000 de lei postului Tele M Iași pentru mai multe ediții ale emisiunii Raport de caz, la difuzarea cărora nu s-a ținut seama de prevederile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului și nici de cele ale art. 40 alin. (2) din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual.
  • Totodată, Consiliul Naţional al Audiovizualului a hotărât să emită decizie privind intrarea în legalitate în privinţa spotului Avantgarden 3 (difuzat de 3 posturi locale) aferent campaniei de promovare a unui cartier rezidențial din Brașov (pentru nerespectarea dispoziţiilor art. 29 alin. (2) lit. d) din Legea audiovizualului).

 

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

CNA organizează cea de-a 9-a reuniune BRAF la București în perioada 3 – 5 octombrie 2018

Published

on

 

În perioada 3-5 octombrie 2018 se desfășoară la Bucureşti cea de a 9-a Reuniune BRAF (Forumul Autorităţilor de Reglementare din domeniul Audiovizual din ţările din jurul Mării Negre), eveniment în cadrul căruia va fi semnat un protocol de colaborare între Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) din România și Consiliul Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK) din Turcia, scopul fiind acela de a îmbunătăţi cooperarea dintre autorităţile de reglementare din Bazinul Mării Negre şi de a consolida schimbul de experienţă şi bune practici, pentru îndeplinirea optimă a competenţelor celor două autorităţi de reglementare.

Statele membre BRAF sunt reprezentate la acest eveniment de Preşedinţii şi Vicepreşedinţii Autorităţilor de Reglementare în domeniul audiovizual din Albania, Armenia, Azerbaijan, Grecia, Republica Moldova, Turcia, Serbia şi Ucraina.

Totodata, a confirmat prezenţa, în calitate de invitat special, Excelenţa Sa, Domnul Michael Christides, Secretar General al Organizaţiei pentru Cooperare Economică la Marea Neagră (OCEMN). La semnarea protocolului, sunt așteptați Excelența sa, Ambasadorul Turciei în România, Domnul Osman Koray Ertaș, membri ai Comisiilor de Cultură din Parlamentul României, reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale și ai Ministerului de Externe.

Menționăm că platforma BRAF a fost inființată în anul 2008, cu scopul de a îmbunătăți colaborarea între Autorităţile de Reglementare în domeniul audiovizual din statele membre OCEMN, de a consolida accesul universal la informare şi de a dezvolta un mediu audiovizual independent, imparțial şi responsabil în ţările OCEMN. Obiectivul comun al statelor semnatare a vizat difuzarea unui conţinut radio/tv prin care să se asigure protecţia demnităţii umane şi a dreptului la propria imagine, protecţia minorilor, libertatea de exprimare, dialogul intercultural şi  pluralismul de opinii.

Secretariatul Permanent BRAF a fost stabilit la Ankara, în Turcia, sub auspiciile Consiliului Suprem de Radio şi Televiziune (RTÜK). Organul executiv a fost conceput ca o troică, aşa cum practică şi Uniunea Europeană şi constă din preşedintele actual, predecesorul şi succesorul acestuia. Potrivit Cartei BRAF, fiecare stat membru preia Preşedinţia şi găzduieşte reuniunea anuală, prin rotaţie.  În cadrul ultimei reuniunii de la Belgrad, din perioada 30-31 octombrie 2017, Secretariatul permanent a predat Preşedinţia BRAF României, acest fapt însemnând, potrivit statutului forumului, găzduirea celei de a 9-a reuniuni la Bucureşti.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

CNA a avizat iesirea din “must carry” a posturilor tv ale Trustului INTACT

Published

on

 

Consiliul Naţional al Audiovizualului a avizat solicitarea Antena TV Group SA şi Antena 3 SA de a renunţa la regimul “must carry”, aplicat pânã la aceastã datã posturilor de televiziune  ale Antena TV Group SA (Antena1, Antena Stars, Happy Channel, ZuTv) si  respectiv Antena 3.

http://www.cna.ro/IMG/pdf/Lista_statiilor_TV_modif_01-07-2018.pdf

“Considerãm cã  – inclusiv prin contribuţia semnificativã a Trustului INTACT – piaţa de distribuţie a programelor de televiziune a ajuns la maturitatea şi stabilitatea necesare pentru a pune colaborarea noastrã cu societãţile de cablu pe principii comerciale sãnãtoase şi echitabile. Deşi, pânã în prezent nu am beneficiat de venituri importante din drepturile de retransmisie, iî ultimii 25 de ani am investit constant şi semnificativ în calitatea conţinutului, dar şi a imaginii canalelor noastre tv“, a declarat Cristian Ionescu Director Teritoriu Antena TV Group SA.

“Mã bucur cã am ajuns într-o etapã fireascã în evoluţia pieţei media din România şi a Antena Group. Vom investi în continuare în producţii de calitate, tehnologie şi mai ales în oameni. Aceştia sunt pilonii pe care ne vom baza creşterea în viitor” a declarat George Ureche, CEO Antena TV Group SA.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

CNA

Primele reacţii ale CNA în cazul TVR, Patraru – Doina Gradea!

Published

on

Foto Credit: CNA
 

Dorina Rusu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), a vorbit despre scandalul înregistrărilor din TVR, precizând că declaraţiile şefei instituţiei, Doina Gradea, reflectă „o mentalitate şocantă“.

Nu toţi membrii forului sunt însă de acord, existând voci ce susţin că „dincolo de limbajul regretabil, nu s-a întâmplat nimic.“, informeaza ziarul Adevarul

În deschiderea şedinţei CNA, Dorina Rusu a făcut referire la conflictul din Televiziunea Română, izbucnit după ce jurnalistul Dragoş Pătraru a făcut publice o serie de înregistrări audio. În ele, preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, a numit o reporteră „cap de porc“, pentru că i-a adresat insistent o întrebare primarului Capitalei, Gabrielei Firea, iar despre jurnaliştii de la Ştiri a spus că sunt „hateri de profesie“ pentru că sunt critici la adresa Guvernului.   Potrivit agenţiei News.ro, membra CNA a subliniat că o astfel de mentalitate, este periculoasă pentru democraţie. „Am văzut ce s-a întâmplat la TVR zilele astea şi cred că ar trebui să fim atenţi la ce se întâmplă acolo. Pe mine nu mă interesează atât limbajul pe care l-a folosit doamna Gradea.

Mă interesează problemele legate de libertatea de exprimare, pentru că ce spunea doamna acolo reflectă o mentalitate şocantă. Dânsa consideră că dacă cineva de la Guvern îţi dă bani ca să funcţionezi ca televiziune publică tu nu trebuie să ataci deloc Guvernul, nu trebuie să ataci deloc puterea, pentru că ei îţi fac o favoare că îţi dau bani. Mi s-a părut o mentalitate absolut şocantă. Să nu îţi vină să crezi! Şi i-a numit pe jurnaliştii care îşi fac treaba – ea, de fapt, consideră că nu şi-o fac, că nu fac altceva decât să atace puterea – i-a numit «hateri». Ce înseamnă asta? Cum să fii preşedintele unei televiziuni şi să spui că cei care îşi fac treaba la ştiri sunt «hateri», pentru că atacă puterea? Păi nu asta e misiunea unui jurnalist? Să incomodeze puterea? Care este alta?“, a spus Dorina Rusu.

START VOT PREMIILE RADAR DE MEDIA 2018 – Etapa preliminară

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement

Trending