Connect with us

ALL MEDIA

CNA a amendat Antena 1 cu 10.000 de lei si Antena 3 cu 20.000 de lei din cauza emisiunii moderate de Mircea Badea

Avatar

Published

on

Realizatorul emisiunii “In gura presei”, Mircea Badea a adus doua amenzi Antenelor. CNA a amendat posturile de televiziune Antena 3 cu 20.000 de lei si Antena 1 cu 10.000 de lei.

Tot din cauza lui Mircea Badea, a fost amendat si Radio ZU, articol despre care RADAR DE MEDIA a scris AICI.

Sancţiunea de 10.000 de lei în cazul Antena 1 a fost aplicată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, informeaza Agentia Mediafax.

Sancţiunea a fost aplicată pentru difuzarea în reluare pe Antena 1, între orele 10.50 – 11.40, a mai multor ediţii ale emisiunii “În gura presei” difuzate la Antena 3 pe 14 octombrie, 8 decembrie, 12, 13, 14, 15 şi 21 ianuarie şi 6 şi 11 februarie. CNA a primit nouă reclamaţii ca urmare a difuzării acestor emisiuni, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de marţi.

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au considerat că în aceste emisiuni realizatorul Mircea Badea a folosit un limbaj injurios. CNA a considerat agravant faptul că emisiunea este difuzată în reluare la Antena 1, fapt care a încălcat legislaţia audiovizualului.

Iniţial, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a propus şi aplicarea unei somaţii publice Antena 3, pentru emisiunile monitorizate, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

Neaplicarea niciunei sancţiuni în cazul Antena 3 i-a nemulţumit pe mai mulţi membri ai CNA. Astfel, Monica Gubernat a cerut rediscutarea acestui subiect, considerând că este incorect să fie sancţionată doar televiziunea Antena 1 pentru reluarea unei emisiuni difuzate în direct la Antena 3.

Pe de altă parte, alţi membri ai CNA, Christian Mititelu, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, au considerat că este insuficientă doar o somaţie publică în cazul Antena 3.

Monica Gubernat a spus că ar fi bine ca membrii CNA să vadă ce afirmaţii face şi Radu Banciu, moderatorul emisiunii “Lumea lui Banciu”, difuzată la postul B1 TV, într-un interval orar similar celui în care este difuzat programul “În gura presei” de la Antena 3. La fel ca în cazul emisiunii “În gura presei”, care este reluată dimineaţa pe Antena 1, emisiunea “Lumea lui Banciu” este difuzată în reluare dimineaţa pe postul B1 TV.

Monica Gubernat a propus, de altfel, aplicarea unei amenzi de 20.000 de lei în cazul Antena 3, pentru “În gura presei”, şi a unei amenzi de 20.000 de lei în cazul B1 TV, pentru emisiunea “Lumea lui Banciu”, ediţiile din 19 şi 30 decembrie, 22 ianuarie, 21 februarie şi 9 martie.

“Nu putem să votăm la pachet ca procedură”, a spus membrul Valentin Jucan.

Şi Florin Gabrea, un alt membru al CNA, a spus că Mircea Badea şi Radu Banciu “nu sunt egali niciodată”.

“Două posturi de televiziune sunt aşezate ca la un meci de box, ca Rambo cu domnul de la Ucraina, în care sunt puşi faţă în faţă, neapărat trebuie să fie egali. Nu sunt egali niciodată. Nu au cum să fie egale două persoane, decât dacă sunt două găini. De aceea nu ajungem la niciun liman, pentru că ne străduim să vedem cum am putea face să meargă în oraş ideea că i-am pedepsit pe amândoi la fel”, a spus Gabrea.

“Păi eu asta vreau”, a spus Monica Gubernat. Ulterior, ea şi-a retras propunerea de amendare a Antena 3 şi B1, cu câte 20.000 de lei.

“Au fost emisiuni nesancţionate la Banciu, cu injurii grave”, a spus, însă, Gubernat.

Tot Laura Georgescu a propus si amendarea Antena 3 cu 20.000 de lei.

Propunerea sa a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată. Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu şi Christian Mititelu au votat “pentru” aplicarea amenzii de 20.000 de lei în cazul Antena 3, în timp ce Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea au votat “împotrivă”.

Sancţiunea a fost aplicată în baza articolului 34, alineatul 1 din Codul audiovizualului, potrivit căruia “Orice persoană are dreptul la propria imagine”, a articolului 40, alineatul 3 din Cod – “Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă”, a articolului 32, alineatul 1 din Cod – “Niciun drept conferit prin lege nu poate fi exercitat într-un mod excesiv şi nerezonabil, contrar bunei-credinţe, în scopul de a vătăma sau de a păgubi pe altul ori profitând de ignoranţa sau de buna-credinţă a persoanelor” şi a articolului 43, alineatul 1 din Cod – “Radiodifuzorii trebuie să evite să aducă atingere dreptului la un proces echitabil ori interesului legitim al oricăreia dintre părţile unor cauze aflate pe rol în justiţie sau în curs de cercetare, prin comentariile şi luările de poziţie proprii sau ale invitaţilor, inclusiv ale avocaţilor părţilor”.

Ulterior, CNA a luat în discuţie şi emisiunea “Lumea lui Banciu”, difuzată pe 19 şi 30 decembrie, pe 22 ianuarie, 21 februarie şi 9 martie. În acest caz, CNA a primit cinci reclamaţii.

Potrivit CNA, în aceste emisiuni Radu Banciu a folosit un limbaj injurios. De exemplu, în ediţia din 21 februarie, Radu Banciu a folosit cuvinte precum “babă” şi “ţaţă” şi “ciocănitoarea asta pensionară” la adresa Marianei Câmpeanu, care, la momentul respectiv, era ministru al Muncii.

Laura Georgescu a propus o amendă de 15.000 de lei în cazul B1 TV, însă propunerea sa nu a întrunit numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

Ulterior, Monica Gubernat a solicitat ca subiectul B1 TV să fie rediscutat în următoarea şedinţă a CNA. De asemenea, Monica Gubernat a solicitat şi rediscutarea amenzilor aplicate posturilor Antena 1 şi Antena 3, din cauza emisiunii lui Mircea Badea.

După încheierea şedinţei CNA, foarte nemulţumit de afirmaţiile Monicăi Gubernat, Florin Gabrea s-a dus să discute cu preşedintele CNA, Laura Georgescu.

GALA PREMIILOR RADAR DE MEDIA, EDITIA PRIMAVARA 2014 va avea loc in data de 19 martie la Ambasad’Or Events & Leasure, eveniment inspired by PERONI. Detalii aici!

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Comentarii

Radio

O nouă emisiune in grila DIGI FM, “Ora de Poveste”

Avatar

Published

on

Pentru copiii cuminți și pentru copiii mai puțin cuminți. Pentru mami, pentru tati. Pentru cei care #augrijă de noi toți în aceste zile și pentru cei care #stauacasă, Digi FM lansează joi, 2 aprilie 2020, la ceas de seară, “Ora de Poveste”. 

În perioada aceasta, echipa Digi FM a ales pentru serile în familie, care vin după zile grele pentru părinţi, cele mai frumoase povești de la Humanitas Junior, în întregime sau fragmente, adunate în Biblioteca Copiilor care #StauAcasă. O bucurie pentru copii și un moment de respiro pentru părinți.

Realizatorii Digi FM, Bogdan Miu, Beatrice Ghiciov, Bogdan Ciuclaru, Lucian Mîndruță, Nono Semen și Ramon Cotizo au aplaudat ideea și, rând pe rând, s-au înregistrat citind câte o poveste. Li s-au alăturat și prieteni din zona muzicală şi din alte domenii, vedete precum Irina Rimes, Sore, Seredinschi și alții, care doresc să ofere momente frumoase părinților și copiilor care #StauAcasă.     Din 2 aprilie, în fiecare seară, de la ora 20.00, de luni până vineri, înainte de culcare, părinți și copii sunt invitați pe pagina de facebook Digi FM, acolo unde ora 20:00 înseamnă “Ora de Poveste Digi FM”. Pentru cine are poftă de și mai multe povești, toate clipurile video se vor regăsi și pe site-ul www.digifm.ro , unde vor fi adăugate permanent ultimele clipuri şi poveşti noi. Toate poveștile citite la Digi FM se găsesc complete în colecția Humanitas Junior (https://humanitasjunior.ro/).

 

 

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

Reviste Burda Romania, in continuare, la punctele de presa

Avatar

Published

on

Având în vedere contextul actual și măsurile impuse de autorități în scopul prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor cu COVID 19, o bună parte din punctele de vânzare s-au închis, altele și-au redus activitatea, iar limitarea circulației persoanelor are ca efect scăderea substanțială și drastică a cererii pentru publicații periodice printate comercializate în puncte de desfacere cu amănuntul.

Pentru asigurarea siguranței angajaților, dar și pentru a reduce riscurile economice privind activitatea companiei, pe perioada stării de urgență, începând cu luna aprilie 2020, BURDA ROMÂNIA va publica în format print toate titlurile sale lunare – Harper’s Bazaar, Cosmopolitan, National Geographic, Ioana, Auto, Motor și Sport, Grădina mea de vis, Burda Style, Sănătatea de azi, Practic în bucătărie, Practic Sudoku, Ioana Sudoku, Practic Integrame –, cu tiraj diminuat, iar revista săptămânală, Femeia de azi, va apărea cu frecvență redusă, de doar două ori pe lună, cu tiraj diminuat.

Aceste publicații pot fi achiziționate si online, de pe siteul burda.ro, cu livrare prin curier. Tot pe site-ul companiei  vor fi publicate datele de apariție pe piata pentru fiecare titlu, în fiecare săptămână.

Toate abonamentele vor fi onorate.

În același timp, vor rămâne active site-urile din portofoliul Burda Romania.

Ne rezervăm dreptul ca în viitor, în funcție de evoluția situației pieței, sub influența măsurilor luate în scopul diminuării efectelor Covid 19 asupra populației, să luăm decizii diferite, pe care vi le vom comunica.

Le mulțumim colegilor de la difuzare și vânzătorilor de la chioșcurile de presă. Le mulțumim cititorilor care aleg să își pună pe lista de necesar publicațiile favorite.

Îți mulțumim, stimate partener, că ne ești alături.

Comentarii

Continue Reading

ALL MEDIA

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini”, un ghid muzical animat pentru spalatul corect pe maini

Avatar

Published

on

HaHaHa Production lanseaza „Spala-te pe maini!”, un ghid muzical animat pentru promovarea spalatului corect pe maini care este prima si cea mai importanta masura de auto-protectie in lupta impotriva virusilor.

„Foarte putini dintre noi stiu sa se spele asa cum trebuie pe maini. Sunt doar 30 de secunde care, folosite corect, pot face diferenta intre sanatate si boala.”, spune Smiley care a pus la lucru resursele creative ale studioului HaHaHa Production pentru a transmite amuzant un mesaj atat de important zilele acestea pentru toate generatiile.

https:///watch?v=kzoAir3xFPI&feature=youtu.be

Artistii si producatorii HaHaHa Production isi doresc ca „Spala-te pe maini” sa reprezinte un indemn pentru toti cei care stau acasa zilele acestea sa repete pe piesa spalatul corect pe maini, sa se filmeze si sa trimita video cat mai multor persoane: „Pana ne intra in reflex spalatul corect pe maini, putem sa facem ca actiunea asta sa fie distractiva, asa ca va invit sa va distrati facand filmulete cu voi pe piesa noastra in timp ce respectati toti pasii obligatorii din acest proces.”, adauga Smiley care, intors recent din America, a ales sa ramana acasa timp de doua saptamani pentru a se proteja pe el si pe cei din jurul lui si sa faca pe conturile sale de Instagram, YouTube, Tik-Tok si Facebook un jurnal de autoizolare cu toate activitatile care ii compun zilele petrecute acasa.

 

Oricine isi doreste, il poatre suna sau ii poate trimite mesaje foto, video sau text lui Smiley, pentru ca acesta si-a ascuns numarul de telefon, cifra cu cifra, in videoclipul de la „Ce mai faci, straine?” https://www.youtube.com/watch?v=ZOdYsBA8w9M cea mai recenta piesa a sa, aflata de la lansare pe primele locuri in topul celor mai urmarite clipuri de pe YouTube. Aproape 5000 de persoane i-au scris mesaje si au comunicat cu el prin intermediul numarului sau de telefon: „Acum ca tot stau in casa, ma bucur de toate semnele de viata de la voi si incerc sa raspund fiecaruia. Si dupa, ma spal pe maini. Corect. Sper ca si voi.”, spune Smiley care incearca sa-si foloseasca muzica si toate resursele creative de la HaHaHa Production pentru a aduce, pe cat posibil, un plus de bine in jurul sau.

Comentarii

Continue Reading
Advertisement

Facebook

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Trending

google.com, pub-4886972132153269, DIRECT, f08c47fec0942fa0