CNA a retras licenţa pentru difuzare prin cablu a postului Naşul TV. Nasu spune ca e in regula insa - RADAR DE MEDIA
Connect with us

ALL MEDIA

CNA a retras licenţa pentru difuzare prin cablu a postului Naşul TV. Nasu spune ca e in regula insa

Published

on

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de marţi, retragerea licenţei pentru difuzare prin cablu a serviciului de programe Naşul TV, având în vedere că termenul licenţei audiovizuale a expirat pe data de 8 mai 2013, societatea nesolicitând prelungirea acesteia.

 nasu tv

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, situaţia licenţei pentru redifuzare prin cablu a postului Naşul TV, care a fost adornată de Consiliu în data de 8 mai 2012 şi al cărei termen a expirat în data de 8 mai 2013.

Totodată, S.C. Fire Breaking News SRL (Bucureşti), serviciul de programe Naşul TV prin cablu, nu a solicitat nici decizia de autorizare şi nici prima prelungire de 6 luni.

Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, cu nouă voturi “pentru” (Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi un vot “împotrivă” (Christian Mititelu), retragerea licenţei pentru difuzare prin cablu.

Pe de altă parte, societatea deţine licenţă audiovizuală şi decizie de autorizare pentru difuzarea programului Naşul TV pe satelit.

Societatea Fire Breaking News SRL a primit, pe 14 decembrie 2011, o licenţă audiovizuală prin satelit. În şedinţa din 22 martie 2012, CNA a acordat şi decizia de autorizare a Naşul TV, fapt care presupunea că televiziunea putea să înceapă să emită efectiv.

În aceeaşi şedinţă, Consiliul a luat la cunoştinţă de faptul că acţionariatul societăţii Fire Breaking News SRL, care deţine licenţa Naşul TV, s-a modificat. Astfel, Radu Moraru a preluat 51,22% din acţiunile societăţii Fire Breaking News SRL, în timp ce Anda Blîndu şi Ioana – Lăcrămioara Reit (care iniţial deţineau câte 50% din acţiuni) au rămas cu câte 24,39% din acţiunile societăţii.

Ce e interesant insa, este ca Radu Moraru spune ca licenta Nasul TV este in regula. 

După ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de marţi, retragerea licenţei pentru difuzare prin cablu a postului Naşul TV, miercuri redacţia Naşul TV a postat pe site următorul comunicat:

„De marţi, 17 septembrie, circula o dezinformare în legătură cu retragerea licenţei Naşul TV, dezinformare întreţinută de adversarii postului care nu sunt puţini în aceste zile. Vă informăm că Naşul TV are licenţă perfect în regulă, licenţă care expiră în 14 decembrie 2020, putând fi prelungită cu perioade de câte 9 ani.

Licenţa Naşul TV aparţine societăţii Naşul, Prietenii de pretutindeni şi Asociaţii SA. Naşul Tv ocupă poziţia 20 în lista „must carry”, fiind liber la retransmisie fără condiţionări tehnice sau financiare, de către toţi operatorii de cablu din România.

Licenţa care nu s-a mai prelungit ieri ( aşa zisa licenţă de cablu) nu a fost folosită niciodată, prin urmare prelungirea ei nu era necesară. În plus, toate televiziunile din România (Antena 3, Realitatea Tv, RTV, B1TV, etc) deţin doar licenţa de satelit nu şi licenţa de cablu. O societate de media poate deţine mai multe licenţe iar, în cazul în care nu le foloseşte, poate solicita retragerea lor sau poate alege să nu mai facă demersurile pentru prelungire sau autorizare. Spre exemplu, tot marţi, Realităţii TV I s-au retras 24 de licenţe, postul putând emite fără probleme pe licenţa de satelit pe care o operează”.

Comentarii

comments

Str. Delea Veche, nr. 24, corp D, et. 4, sector 2, Bucuresti. Pentru comunicate de presă, informări și alte materiale jurnalistice , vă rugăm să ne contactați sau la adresa contact@radardemedia.ro

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

PREMIILE RADAR DE MEDIA

www.creditrapid.ro

MENIU

pentru sufletul tau

Facebook

IN Trending