Connect with us

ALL MEDIA

CNA a sesizat Colegiul Psihologilor. Emisiunea “Sinteza zilei”, analizată din nou!

Published

on

 

CNA a sesizat Colegiul psihologilor în legătură cu afirmaţiile făcute de psihologul Aliodor Manolea despre Traian Băsescu şi care au fost difuzate în reluare, pe 3 decembrie, în emisiunea “Sinteza zilei”.

Potrivit CNA, în emisiunea “Sinteza zilei” din 3 decembrie 2013 au fost difuzate în reluare pasaje din interviul pe care Victor Ciutacu i l-a luat lui Aliodor Manolea în iulie 2012 şi care a fost difuzat tot la Antena 3.

În acest interviu, Aliodor Manolea era prezentat drept parapsihologul lui Traian Băsescu şi vorbea despre relaţia pe care a avut-o cu Traian Băsescu în timpul campaniei electorale, informeaza Agenţia Mediafax.

Pe de altă parte, în ediţiile din 3 şi 4 decembrie ale emisiunii “Sinteza zilei”, moderatorul Mihai Gâdea şi invitatul Mugur Ciuvică s-au referit la Aliodor Manolea folosind cuvântul “vrăjitor”.

Ulterior, Aliodor Manolea a sesizat CNA, fiind nemulţumit că a fost asociat cu termenul “vrăjitor”.

“În repetate rânduri prezentatorul Mihai Gâdea a folosit sintagma jignitoare «vrăjitor» cu adresabilitate directă la mine prin pronunţarea numelui meu – Aliodor Manolea. Menţionez că nu eram în platou, iar prezentatorul nu a specificat că ar aştepta replica mea, măcar la telefon”.

Aliodor Manolea a mai spus în sesizarea trimisă CNA că, în aceeaşi emisiune, invitatul Mugur Ciuvică a vorbit “în sens peiorativ, jignitor” despre clienţii lui Manolea.

“Consider că mi se aduc foarte grave prejudicii de imagine, care îmi afectează activitatea profesională şi publică (…) Menţionez că, din punct de vedere profesional, sunt psiholog, psihoterapeut, doctor în ştiinţe, doctor în psihologie şi doctorand în ştiinţe militare şi bineînţeles că nu sunt «vrăjitor»”, mai spune Aliodor Manolea în sesizarea sa.

Aliodor Manolea a mai spus că a solicitat Antena 3 să îi acorde dreptul la replică “sub forma unui text scris”, însă nu i-a fost acordat.

El a solicitat totodată CNA să aplice “sancţiunea maximă pentru forma continuată” a denigrării sale, atât pentru Antena 3, cât şi pentru “prezentatorul şi realizatorii emisiunii calominatoare”.

La rândul său, Mirela Bomboe, reprezentanta Antena 3 la şedinţa de luni a CNA, a spus că nu i-au fost aduse acuzaţii lui Aliodor Manolea în cele două emisiuni analizate.

Ea a mai spus că Antena 3 a considerat “neîntemeiată” solicitarea lui Aliodor Manolea de acordare a unui drept la replică.

“În emisiune s-a discutat la modul generic, nu i s-au adus acuzaţii, iar pe ecran a apărut titrat «parapsiholog» (…) Nu putem acorda drept la replică la o opinie sau la o judecată de valoare”, a mai spus Mirela Bomboe.

În urma discuţiei, membrii CNA au decis, însă, în şedinţa de luni a Consiliului, că nu se justifică acordarea unui drept la replică în acest caz. Toţi membrii CNA au votat împotriva acordării dreptului la replică solicitat de Aliodor Manolea.

“Mi-e greu să mă hotărăsc dacă este cazul să se acorde un drept la replică, pentru că mă impresionează faptul că acest parapsiholog face dezvăluiri despre un pacient, indiferent cine este pacientul”, a spus membrul CNA Christian Mititelu, referindu-se la redifuzarea interviului în care Aliodor Manolea vorbea despre Traian Băsescu.

“În mod normal, Colegiul psihologilor ar trebui să se autosesizeze”, a spus, la rândul său, membrul CNA Cristina Trepcea.

“Poate ar trebui să sesizăm noi Colegiul psihologilor”, a spus Narcisa Iorga, membru al CNA.

“Nu era vorba despre un pacient”, a spus, însă, Răsvan Popescu, membru al CNA, referindu-se la faptul că Traian Băsescu a fost “un client” al lui Aliodor Manolea.

“Păi dacă nu era pacient, atunci el nu e parapsiholog, e vrăjitor”, a completat Christian Mititelu.

Însă, în urma discuţiilor, la propunerea Narcisei Iorga, CNA a decis să sesizeze Colegiul psihologilor în acest caz.

 

Votaţi AICI în semifinala premiilor Radar de Media, ediţia Primăvară 2014

Fii la curent cu cele mai noi stiri din media pe pagina de Facebook RADAR DE MEDIA

Lasa un comentariu aici!

Click to comment

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ALL MEDIA

Premiile nationale de televiziune din Romania, APTR vor fi decernate!

Published

on

 

Asociaţia Profesioniştilor de Televiziune din România, alături de Primăria Municipiului București, prin ARCUB, și Televiziunea Română organizează marţi, 11 decembrie 2018, PREMIILE NAŢIONALE DE TELEVIZIUNE APTR. 

Într-o atmosferă festivă, cea mai importantă seară dedicată celebrării succeselor din televiziune va avea loc la Sala Media a Teatrului Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti, de la ora 17.00 și este dedicată aniversării a 100 de ani de la Marea Unire.

Evenimentul aduce în atenţia publicului cele mai valoroase programe ale audiovizualului românesc iar din componența juriului APTR fac parte personalități importante ale lumii culturale: academician Nicolae Breban – romancier, Lucia Hossu Longin – realizator TV, prof. univ. Sorin Ilieşiu – director de imagine, Mihai Ispirescu – scriitor, Dan Necşulea – regizor, Președinte APTR şi Dan Piţa – regizor.

În anul în care România a împlinit un secol de existență, Asociația Profesioniștilor de Televiziune din România acordă trofeul si diploma APTR pentru15 producții de televiziune reprezentative.
Gazda evenimentului din acest an va fi îndrăgita actriță a Teatrului Național din București, MONICA DAVIDESCU.

„Gala Premiilor APTR, Centenar 2018” va putea fi urmărită la TVR 2 – luni, 17 decembrie. Prima parte va fi difuzată de la ora 21.30, iar cea de-a doua de la ora 22.25.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

AUDIENȚE. Romania a spulberat Norvegia, campioana mondială en-titre la handbal feminin! Vezi aici cine a câștigat lupta audiențelor ieri seară!

Published

on

 

Miercuri, 05 decembrie, TVR 1 a difuzat meciul de handbal feminin ”Romania-Norvegia”, cu audiențe care au plasat stația în topurile serii, conform datelor furnizate de Kantar Media.

Total>>Total
Units>>Rtg(000)
TotalTitleChannelStart timeEnd TimeNationalUrban18-49 Urban
VISURI LA CHEIEPro TV20:2822:271586790414
FRUCTUL OPRIT (II)Antena 119:5822:551466638329
ISTANBULLU GELINKanal D19:5423:171012435104
PE BUNE?!Pro TV22:2723:31689340224
HANDBAL FEMININ – CAMPIONATUL EUROPEANTVR 121:5423:29609369147

Naţionala de handbal feminin a României a învins, ieri, fără drept de apel campioana europeană en-titre, Norvegia, scor 31-23 (18-12). Tricolorele încheie astfel grupa D pe primul loc şi merg mai departe cu maximum de puncte.

Finalul memorabilei partide, atunci când s-a înregistrat minutul de aur (23.25), a fost urmărit de 850.000 de persoane, la nivel naţional (4.7% rtg şi 14.9% share).

Următorul meci al României la CE de handbal va fi duminică, 9 decembrie, cu reprezentativa Olandei, în direct la TVR 1 şi TVR HD, de la ora 19.00. Apoi, fetele noastre vor întâlni Spania, în 11 decembrie, şi Ungaria, în data de 12 decembrie. Toate meciurile vor putea fi urmărite la TVR 1 şi TVR HD.

Pe intervalul de difuzare al meciului de handbal Antena 1 a fost pe primul loc cu serialul „Fructul oprit” care înregistrează audiențe foarte bune în toate targeturile de referință. PRO TV s-a clasat pe locul doi cu emisiunile „Visuri la cheie” şi „Pe bune?!”. Serialul turcesc ”Mireasa din Istanbul” se bucură de un public fidel care menține Kanal D in topuri chiar și în serile foarte competitive.

Topul posturilor TV românești în intervalul meciului „România-Norvegia” din grupele Campionatului mondial de handbal feminin, ieri 05 decembrie.

PUBLICUL NAȚIONAL

Target>>National All
Interval>>21:55-23:29
ChannelsShareRtg%Rtg(000)
Antena 115.96.51163.5
Pro TV13.45.5979.7
Kanal D12.85.2937.9
TVR 18.33.4609.8
Antena 35.62.3406.5


PUBLICUL URBAN

Target>>Urban All
Interval>>21:55-23:29
ChannelsShareRtg%Rtg(000)
Antena 113.55.3513.5
Pro TV12.55.0477.7
Kanal D10.54.2399.7
TVR 19.73.8369.4
Antena 36.82.7260.9

PUBLICUL COMERCIAL

Target>>18-49 Urban
Interval>>21:55-23:29
ChannelsShareRtg%Rtg(000)
Antena 119.56.5285.6
Pro TV19.46.4283.1
TVR 110.03.3146.7
Kanal D6.32.191.5
Pro 23.51.251.8

Sursa datelor: Kantar Media Copyright: ARMA

Cotă de piaţă (Market Share) reprezintă raportul procentual dintre numărul mediu de telespectatori (Rtg%) ai unei emisiuni (sau interval orar) de la o staţie TV şi numărul mediu de telespectatori de pe toate staţiile TV, calculat pentru acelaşi interval orar (sau emisiune).

Rating (Rtg%) reprezintă numărul mediu de telespectatori pe minut ai unei emisiuni (sau interval orar) difuzată de o stație TV. Ratingul poate fi exprimat în cifre absolute (mii telespectatori) sau ca procent din targetul analizat.

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading

ALL MEDIA

TVR 1 si TVR 2 vor emite in format HD

Published

on

 

În ședința CNA din 29 noiembrie, SRTV a solicitat licențe audiovizuale (satelit și digital terestru) pentru televiziunile TVR 1 HD și TVR 2 HD. Solicitarea acestor licențe pentru emisia în HD a fost deja aprobata de Consiliul de Administrație . De asemenea, TVR va relansa platforma TVR+, inclusiv cu emisiuni de arhivă anunta site-ul hdsatelit.com .

Licențele pentru TVR 1 HD și TVR 2 HD au fost aprobate de CNA în unanimitate. Sunt menținute și licențele SD, dar este adăugată și modalitatea de difuzare HD. Consiliul a luat act și de notificarea privind serviciul media audiovizual la cerere TVR+ .

Lasa un comentariu aici!

Continue Reading
Advertisement
Advertisement Https://Www.Autodoc24.RO

PREMIILE RADAR DE MEDIA

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Trending